Chat

Author Topic: Pystypilkkien uinnit?  (Read 2364 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Timky

  • Posts: 135
    • View Profile
Pystypilkkien uinnit?
« on: March 16, 2005, 16:00:47 »
Siis minkä tyyppiset pystypilkkien uinti tyylit sopivat teidän mielestä tietyn laisiin olo suhteisiin?

Tyyliin: esim. värinä sopii huonolle syönnille, pilvisellä säällä ja vaikka sivuliuku matalaan veteen ahvenen ollessa kudulla. Selittäkää mahdollisimman tarkasti olosuhteet.

Eli millaisia uinteja te käytätte erilaisissa olo suhteissa ahvenen pilkintään?

kaivo

  • Guest
Pystypilkkien uinnit?
« Reply #1 on: March 16, 2005, 19:30:51 »
Minulla tulee käytettyä värinäpilkkejä lähes aina, tai ainakin aloitan kokeilut niillä. Ketjukoukulla varustettu värinäpilkki aktiivisesti uitettuna on mielestäni parhaimmillaan, kun  löydetään kohtalaisen iso parvi ahvenia, eikä syönti ole aivan "mormuskaluokkaa". Isossa parvessa syöntikin lähtee helpommin päälle kuin yksittäisiä kaloja narrattaessa. Tällöin värinäpilkintä on luonteeltaan vähän kuin tasaripilkintää.

Heikolla otilla tapsipilkki mormuskan tai värinappi-yksihaarakoukun kanssa on tehokkaampi. Tapsipilkintää harrastan sen verran vähän, etten uskalla ruveta nimeämään hyvän tapsipilkin uintitapoja. Käsittääkseni sivuliukuinen pilkki on hyvä ainakin isommalle ahvenelle ja syvässä vedessä, jolloin pilkin laaja houkutussäde auttaa kaloja pilkin löytämisessä. Suoraan alas putoava "luotipilkki" toimii erityisen syvässä vedessä ja hyvällä syönnillä, jolloin on tärkeintä pilkin mahdollisimman nopea vajoaminen.

 center>