Chat

Author Topic: Hossan kalalammet  (Read 5351 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jucci90

  • Posts: 1
    • View Profile
    • Email
Hossan kalalammet
« on: May 15, 2013, 20:52:00 »
Tervehdys

Olisi tarkotus lähteä vklp:ksi koluamaan tuonne Hossaan lammikoita.. Kysysin, että onko kenelläkään kokemuksia, että mistä ja millä kannattaisi kokeilla? Ja muutenki kokemuksia jakamaan tästä paikasta.  :-o

KÖSTER

  • Posts: 1321
    • View Profile
    • Email
Vs: Hossan kalalammet
« Reply #1 on: May 15, 2013, 23:40:52 »
Veikkaukseni on , jotta kalan istutukset on vähissä . Eli ne luontokeskuksen vieressä sijaitsevat poterot kirjolohi istutuksineen lienee lohikalaa haluavalle varmin paikka.

Vuosikymmenten aikana tuolla olen vieraillut ja tullut viime aikoina tulokseen, jotta vähenee kävijämäärät vuosi vuodelta ,kuten sitten ne istutukseen kertyvät tulotkin.

Kalastossa on oneksi kohtuullinen luontainenkin kanta ja esim. pitkältä hoilualta sain viimekesänäkin pannuahvenen n. 500gr vaikka lohikalaa yritettiinkin. Pikkuharjusta löytyy myös kohtuu helposti joki paikoista, mutta taimen on aika tiukassa. Lohduksi sentään ,säynettä,haukea ja ahventa vielä löytynee.

Olihan tuolla luontokeskuksen ilmoitustaululla niitä istutuspäiviä ja paikkojakin, siis niitä istutuslampia  merkattu ainakin viime kesänä. Niskakosken niskalta tuli heinäkuussa komeita säyneitä. Aallokko ja myllykoskesta ei otettavia kaloja tullut tälläkään kertaa. Lounatkoskelta joku oli taimenen saanut. Muutenhan tuolla on mukavat maisemat käyskennellä, kun ei ala jyrävään jne...isompiin jokiin vertailemaan.

Maisemien ja muistojen vuoksi meidänkin perhe tuolla kesäisin piipahtaa telttailemassa ja kalaan mennään sitten muihin yksityisvesiin jne...toki hossastakin kalaa on saatu, esim. ahventakuu mato onginta paikossa pitänee edelleen.

 center>