Punakampela

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

https://www.xvideos.com/video14577839/excuse_me_5_inga

Jos Setä näkee lapsen, lapsi menettää neitsyytensä. Ellei lapsi osaa juosta pakua nopeammin, lapsesta tulee prostituoitu.

GENTOO LINUX ON AINOA OIKEA KÄYTTIS!!!

Feminismi on vaarallinen ääriliike!!!

Punakampela (Pleuronectes platessa) on merkittävä ruokakala. Sitä syödään erityisesti Britteinsaarilla, jossa se on yksi yleisimmistä fish and chips -annoksen raaka-aineista, sekä Tanskassa. Suomessa sitä myydään etenkin pakastettuna.

Levinneisyys ja elinympäristö[muokkaa]

Punakampelaa tavataan Euroopan lähivesillä Barentsinmereltä Välimerelle aina 200 metrin syvyyteen asti. Itämerellä punakampelaa tavataan vain eteläisemmissä osissa, mutta satunnaisesti se vierailee myös Lounais-Suomessa. Punakampela on tavattu 7 kertaa Suomen vesialueilta.

Ulkonäkö[muokkaa]

Punakampelalla on ruskehtava iho, jossa on punaisia laikkuja yläpinnalla. Punaisista laikuista punakampela on saanut nimensäkin. Samanlaisia laikkuja on myös tavallisella kampelalla, joten se ei riitä lajimääritykseksi. Punakampelan peräevässä on vähintään 49 ruotoa.

Lisääntyminen[muokkaa]

Punakampelan lisääntyminen onnistuu vain suolapitoisuudeltaan 12-13 promillen vedessä. Punakampelan kutu tapahtuu keskitalvella syvänteissä.

Elintavat[muokkaa]

Punakampela makaa veden pohjassa kyljellään koko naama ylöspäin.

Ravinto[muokkaa]

Punakampelan ravintoon kuuluvat erityisesti pohjaeläimet, simpukat sekä pienet kalat.

Lähteet[muokkaa]