Uittaminen

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pilkkivapaa voi liikutella kahdella eri tavalla. Joko liikuttamalla hiiren vasemmalla näppäimellä, joka vastaa "ranneliikettä. Tai hiiren oikealla napilla, joka liikuttaa koko vapaa ylös,- ja alaspäin. Yleinen hyvä tapa on itse kokeilla millainen uitto toimii milläkin pilkillä.

Yleisesti[muokkaa]

1. "Älä "huiski" vavalla, vaan vedä rauhallisia vetoja, jotka likipitäen alkaa ja loppuu samaan paikkaan. Pääasia on rauhallinen uitto, jotkut sanovat myös pilkin alaslaskulla olevan merkityksensä.(Vedät hiirellä vapaa avannon päälle ja pidät siellä). Se 5 sek vetojen välillä on hyvä aika, mutta etsi silti "oikeaa"."

2. "Semmoset pienet terävät nykäys sarjat toimii. 10-15 pientä terävää nykäystä 5sek tauko sitte rauhallinen pitkä nosto odottelua 5sek ja sitte taas 10-15 pientä terävää jne. Kirre ottaa yleensä siinä pienten terävien nykäysten aikana tai heti sen nykyttelyn loputtua."

3. "Isompaa kalaa kuten kirreä pilkittäessä tasurilla pitkiä rauhallisia vetoja ja väliin sitten myös niitä lyhyitä ja aika nopeita. Haukea pilkittäessä enemmän liikettä kuin kirren kanssa ja ahvenille siitä väliltä."

4. "Eron vieheen uittamisessa huomaa silloin, kun pelaa itseä taitavamman kirrenpyytäjän kanssa. Taitavat uittajat voittavat useammin ja saavat enemmän kalaa."

Räsänen[muokkaa]

Räsäsen kanssa pilkittäessä: Ensin kymmenen nopeaa nykäystä ja pari hidasta. Odottelua muutama sekunti ja sama uudestaan. Tai Tee 7-10 nopea nykäisyä, sitten ihan alas. Odota n.8 sek sitten pitkiä nopeita vetoja 7kpl ja vapa normaali asentoon. Odota 7 sek ja älä toista samaa uudelleen!!!Kokeilemisen arvoinen tekniikka on myös Kirjolohen pilkinnässä se,että laittaa Räsäsen pintaan. Ja nostaa pilkkiä pitkällä rauhallisella vedolla ihan ylös asti ja antaa tippua vapaasti takaisin,sitten odottelee 5-6s ja toistaa edellä mainitun tapahtuman.

Mormyska[muokkaa]

Tee nopeita lyhyitä nykäisyjä -25kpl ja sitten vapa alas. Odota noin ikuisuus sekuntia ja toista sama uudelleen. Toimii Taimenten kanssa. Myös normaali vetely toimii hyvin, mutta pieni pilkin värisyttäminen ei ole pahitteeksi.

Rautulätkä[muokkaa]

1. Rautulätkällä pilkittäessä tee rauhallisia nykäyksiä muutaman sekunnin välein.

2. Nosta vapaa värisyttäen ja vapauta noston jälkeen ja odota muutama sekunti. Kala iskee yleensä noston jälkeen, kun vapa asettuu takaisin normaaliasentoon tai kesken noston. Erittäin tehokkaaksi koettu uittotyyli!