Hietakampela

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

https://www.xvideos.com/video14577839/excuse_me_5_inga

Jos Setä näkee lapsen, lapsi menettää neitsyytensä. Ellei lapsi osaa juosta pakua nopeammin, lapsesta tulee prostituoitu.

GENTOO LINUX ON AINOA OIKEA KÄYTTIS!!!

Feminismi on vaarallinen ääriliike!!!

Hietakampelaa (Limanda limanda) tavataan Suomen vesiltä satunnaisesti.

Ulkonäkö[muokkaa]

Heimonsa tapaan hietakampelan molemmat silmät ovat yleensä oikealla kyljellä. Varma tuntomerkki tämä ei ole, sillä kampeloissa on vasenkylkisiä samalla tapaa, kuin ihmisissä vasenkätisiä.

Selkein tuntomerkki, jonka avulla hietakampelan erottaa punakampelasta tai kampelasta, on kylkiviivan pään takana tekemä puoliympyrän muotoinen kaari. Kahdella muulla kampelalajillamme kylkiviiva tekee pään takana vain loivan mutkan. Selkä- ja peräevä kaartuvat tasaisesti kulmaa muodostamatta. Ihossa on takareunastaan karheita suomuja. Isompia luukyhmyjä ei ole.

Hietakampela on yleensä 20-25cm pitkä

Väritys[muokkaa]

Silmien puoleinen kylki on vaaleanruskea ja melko tasavärinen. Punaisia pilkkuja siinä ei ole.

Kutu[muokkaa]

Hietakampela kutee keväällä, ei kuitenkaan tiettävästi Suomen merialueilla.

Ravinto[muokkaa]

Hietakampela syö pääasiallisesti pohjaeläimiä.

Levinneisyys ja elinympäristö[muokkaa]

Hietakampela on suomen merialueen satunnaislaji, joka on tunnistettu vesiltämme kahdesti 1930-luvulla, Hiittisissä ja Espoossa. Saattaa kuitenkin olla, että lajia on saatu pyydyksiin myöhemminkin, mutta sitä ei ole erotettu muista kampelalajeista. Yleisempi hietakampela on vasta eteläisellä Itämerellä Gotlannin eteläpuolella. Hietakampela elelee nimensä mukaisesti hiekkapohjilla ja yleensä melko matalassa vedessä.

Lähteet[muokkaa]