Taktiikoita erikoiskisatyypeille

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Pelissä on joitain erikoiskisatyyppejä. Tässä artikkelissa anneteen pieniä ohjeita, miten niissä kannattaa taktikoida.

Kisatyyppi "Kappalemäärä", sekä "Kaikki lajit, kpl"[muokkaa]

Näillä kisatyypeillä kannattaa käyttää pienten kalojen pilkkejä, siis morreja ja pystyjä, koska kalojen koollahan ei ole merkitystä. Kannattaa yrittää etsiä pikkukalaparvi, koska pikkukaloja tulee nopeasti ja koolla ei ole merkitystä tässä kisatyypissä.

Kisatyyppi "Suurin kala"[muokkaa]

Tässä kisatyypissä kannattaa pilkkiä koko kisa pilkeillä, joilla isoa kalaa yleensää saadaan. (esim. tasapaino-pilkkejä). Tällöin kalojen määrä on vähäisempi, mutta saadut kalat ovat kookkaampia. Jos aikaa on jäljellä vähän ja kalapussisi ammottaa tyhjyyttään niin silloin kannattaa vaihtaa pystypilkkiin.

Kisatyyppi "Eniten lajeja"[muokkaa]

Kisatyypin ollessa tämä, kannattaa aloittaa niistä lajeista, jotka saa yleensä helpoiten (ahven ja kiiski) ja sitten, kun helpot kalalajit on saatu, ruvetaan etsimään aina seuraavaa pykälää harvinaisempia kalalajeja.

Kisatyyppi: "Vain ahven" ja "Vain ahven, kpl"[muokkaa]

Näissä kisatyypeissä kannattaa hakeutua paikoille, joissa ahvenia tiedetään olevan. Sellaisilla paikoilla kannattaa testata erilaisia pilkkejä, ja alkaa pilkkiä sellaisella pilkillä, millä ahvenia havaitaan tulevan. Vain ahven, kpl -kisatyypissä kannattaa yrittää mielummin saada paljon pieniä ahvenia, kuin hakea isoa ahventa.

Kisatyyppi "Vain pasuri" ja "Vain pasuri, kpl"[muokkaa]

Tässä kisatyypissä pasureita kannattaa etsiä aina oletetuilta pasuripaikoilta, sillä niitä saadaan yleensä kisasta toiseen aina samoilta apajilta.


Kisatyyppi: "Vain kiiski" ja "Vain kiiski, kpl"[muokkaa]

Tässä kisatyypissä kannattaa pilkkiä pohjan tuntumassa pilkeillä, joilla pieniä kaloja saadaan. Tämä sen takia, koska kiisket syövät useimmiten pohjasta.

Kisatyyppi: "Kirjo ja taimen" ja "Kirjo ja taimen kpl"[muokkaa]

Näissä kisatyypeissä kannattaa pilkkiä koko ajan pilkeillä, joilla näitä kirjolohia ja taimenia ja nieriöitä saadaan. (esim. raitalusikka) Kun taas kilpaillaan kappalemäärästä, ja ollaan Hossalaislammilla, kannattaa mennä oikeanpuoleiseen lampeen, josta kirjolohia saadaan enemmän, mutta pienempiä. Huom. Nieriät lasketaan myös tähän!