Chat

Author Topic: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!  (Read 335491 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

murmur

  • Posts: 1
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #390 on: April 26, 2012, 18:53:53 »
Tänään sain elisaviihde boxin toimimaan.

Pitää mennä salaimella: http://192.168.100.1/en_US/basic/index.htm

Sieltä sitten Bridged/Routed välilehdestä muuttaa se: BRIDGED ja apply.

Sitten vetää virtapiuha pois modeemiboxista ja sammuttaa tietokoneet. Ja hetken odottelun jälkeen laittaa modeemipäälle ja siirtää ethernetkaapeli kohtaan 4 siellä modeemiboxissa.

Sitten pitäisi alkaa toimimaan. Käynnistä valikosta: cmd -> ja sinne kirjoittaa ipconfig ja katsoa että saa julkisen ip osoitteen eikä ole minkään NATin takana tai että se on jossain lähiverkossa jollain tyyliin 192.168.... osoitteella. Jos ei tuolla ohjeella toimi niin sitten voipi vika olla jossain Palomuurissa mikä vielä blockkaa yhdeyten kavereilta ja ne ei pääse pelaamaan.

Tämä siis KaapeliTV talouden ElisaViihde boxissa. Jos tuo http://192.168.100.1/en_US/basic/index.htm sivu ei toimi niin todennäköisesti se on jo rastitettuna käyttämään bridged toimintaa.

Veijo Esso.

  • Posts: 11
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #391 on: June 07, 2012, 18:28:21 »
mulla ei ole siis mitään käryä miten noita portteja avataan ja mistä niitä avataan kertokaas mulle vaikka yv:nä et miten se tapahtuu :? :?

Arska_1

  • Kirurgi
  • Posts: 338
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #392 on: October 28, 2012, 14:15:37 »
Jep, eli tässä vinkkiä miten ite sain zyxel nbg-419n v2 modeemin soneran tarjoamalla kaistalla siihen kuntoon, et pystyn hostaamaan pilkissä. Tein tämän alla olevan Nismoxin kirjoittaman kohdan, mutta en tiedä tarvitseeko sitä nyt välttämättä edes tehdä..


Aloita menemällä Käynnistä---->Verrkkoympäristö----->Näytä verkkoyhteydet---->Klikkaa kahden näyttöruudun kuvakkeen päältä
hiiren oikealla painikkeella---->Ominaisuudet----->Klikkaa internet protokolla TCP/IP siniseksi ja alhaalta ominaisuudet----> Käytä
seuraavaa ip osoitetta siihen keno ja osoitteeksi 192.168.1.2----> klikkaa ok jolloin herjaa että alivekon peite puuttuu ja tuo automaattisesti peitteen tiedot---> klikkaa ok.

Avaa selain ja osoite riville kirjoitat http://192.168.1.1     ----> käyttäjä tunnus on admin ja salasana 1234 jos tehdas asetuksissa.



Mutta elikkäs. Kun olet logannut sisään paina kohtaa expert mode tms. en nyt muista tarkalleen mikä se oli. sen jälkeen pitäisi tulla tämän tapainen näkymä, josta valitset network----> NAT---->advanced


Kirjoita tänne näkymään esimerkiksi nimeksi propilkki2 ja laitat 4500, joka tyhjään kohtaan ja paina apply.

Tämän jälkeen mene kohtaan Application. Pitäisi tulla tämän näköinen näkymä:



Kirjoita service namen kohdalle taas esimerkiksi se propilkki2

Port kohtaan 4500

ja server ip addressiin tarvitset IPv4-osoitteen, jonka löydät kun kirjoitat käynnistä-valikon hakuun cmd. Avaa cmd ja kirjoita ipconfig. Sieltä kopioit tuon IPv4 osoitteen ja kirjoitat sen tuohon "server ip adress" kohtaan.

Tämän jälkeen paina apply.

Pitäisi tulla applications rules summaryyn samanlainen näkymä kuin kuvassa. Eri ip:llä vaan tietenkin..

Käynnistä pp2 ja ala hostaamaan.

ps. mikäli aiheesta jotain kommentoitavaa nii sana vapaa. En oo mikää velho näiden kanssa, joten jos tein oman "nettisuojauksen" osalta jotain väärää tms. nii fiksummat kommentoikaa kiitos.

Ps2. Ja tosiaan jos ei ala toimimaan niin tarkistakaa että teillä on palomuurin poikkeuksissa pp2.

-Arska_1
« Last Edit: October 28, 2012, 14:18:01 by Arska_1 »
Ilo puolesta, riemu kilosta, mutta mitäs kahdesta?

Sintti-Mikko

  • Posts: 9
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #393 on: October 30, 2012, 14:25:04 »
Millanen adsl nopeus riittää pelien hostiksi? mokkulalla joukkuetreenejä vetäny(max15.pelaajaa) nyt avautumassa 10/1,riittäkö pelien(esim.divari)läpiviemiseen?

LassiNou

  • Posts: 24
  • "Ellen näillä voittanut, niin sitten hävisin"
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #394 on: October 31, 2012, 15:37:58 »
Mokkulalla onkin maksimi pelaaja määrä tuo 15. Vaikka nopeuttaa riittäisikin mokkula ei kestä rasitusta samalla tavalla kuin kiinteä linja. 10/1 riittää hostaamiseen 20 pelaajalla (divari) ja jos käytät skypeä niin senkin jaksaa pitää yllä, kun vaan hostiva yhteys ei soita skypepuhelua. Itselllä adsl linja joka antaa keskim. latausnopeukseks 18 megaa ja lähetys on 1 megan luokkkaa. Meillä kaksi konetta kyseisessä yhteydessä. Siinä olen huomannut että ei kestä välttämättä kunnolla linja jos hostii ja soittaa skypen samalla. Hostia testattu ja jakso pyöriä 30 pelaajalla vielä tosi hyvin. Mutta kyllä kestää hostia divaripelejä minun mielestä.

Terv.
Lassi
"Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään"

Henri R.

  • Posts: 144
  • 520g morri assu!
    • MSN Messenger - joat_hege@hotmail.com
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #395 on: November 11, 2012, 02:56:03 »
Itse olen tuskaillut nyt tämän kanssa, en nää verkkopelejä ja enkä voi liittyä kavereiden peleihinkään ja jos itse teen pelin niin muut ei voi liittyä siihen. Katsonut telewell ea-510 asetukset moneen kertaan oikein on, windows palomuuriin lisätty poikkeukset, f-secure käyttää nykyään tuota windowsin palomuuria mut kokeilin ottaa kuitenkin pois kaikki sen jutut päältä mut siitä huolimatta ei suostunut menemään. Mutta setti on kuitenkin telewell ea-510, sonera 8/1, pöytäkone win8 + f-secure is2013 ja läppäri win7 hp + f-secure is2013. Kokeilin nattaamattomista ja palomuurittomistakin porteista mutta ei löydä servereitä, kokeilin myös puhelimen kautta 3g yhteydellä eikä löydä servereitä.

Edit:
Nyt toimii, F-Secure asentaa jonkin palikan joka estää tietynlaista liikennettä vaikka sen sulkisi. No otin uninstalilla veke niin johan rupes toimimaan. :) Avast takaisin.
« Last Edit: November 11, 2012, 03:43:24 by HenXeli »

LassiNou

  • Posts: 24
  • "Ellen näillä voittanut, niin sitten hävisin"
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #396 on: November 11, 2012, 07:57:40 »
Joo ensimmäinen ehto jos haluaa hostia ylenensäkin jotain niin f-secury helkkariin koneelta. Maksullinen, raskas ja kaupan päälle vielä huono virustentorjunta ohjelma :) Jos muuten toimis hommat niin f-secury viimestään blokkaa hostimisen ja vaikka sinne tekis minkalaisia ehtoja ja aukkoja. Avastia vaan koneelle se ei tartte turhaa säätöä ja eikä siitä tartte maksaa miljoonia. Sandbox toiminnon kun vielä nakkaa siitä pois päältä niin on heleppoo :)

Terv.
Lassi
"Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään"

Henri R.

  • Posts: 144
  • 520g morri assu!
    • MSN Messenger - joat_hege@hotmail.com
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #397 on: November 11, 2012, 19:11:10 »
Joo ensimmäinen ehto jos haluaa hostia ylenensäkin jotain niin f-secury helkkariin koneelta. Maksullinen, raskas ja kaupan päälle vielä huono virustentorjunta ohjelma :) Jos muuten toimis hommat niin f-secury viimestään blokkaa hostimisen ja vaikka sinne tekis minkalaisia ehtoja ja aukkoja. Avastia vaan koneelle se ei tartte turhaa säätöä ja eikä siitä tartte maksaa miljoonia. Sandbox toiminnon kun vielä nakkaa siitä pois päältä niin on heleppoo :)

Terv.
Lassi

No ei se nyt ihan noin ole, f-securessa on kyl oikeastikkin yksi parhaista viirustietokannoista ja nykyään paljon kevyempi kun käyttää windowsin omaa muuria mutta lisänä vaan taustasuojaa jota avastissa on taas aika olematon. :) Mutta kyllä avastilla vallan hyvin pärjää kunhan on natit päällä ja windowsin palomuuri säädettynä. 8 ja 7 on jo varsin hyvä palomuuri sisäisenä.

-Orava-

  • Posts: 110
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #398 on: December 03, 2012, 23:50:57 »
Alkaa palaan oravalla käpy kohta... auttakee mua et saan taas hostattua. vaihtui toinen modeemi ja nyt loppuu mun älli kesken.
eli kyseessä on axess.tel
model:MV610VR

ei anna vaan julkasta yleiselle pelilistalle ja papattaa mulle vaan et estetty ilkoisesti tms. palomuurit on kunnossa eli vikaa haettanee nyt modeemin puolelta. luin nuo kaikki läpi ja ei siel ollu tai en vaan tajua mist nuo asetus muutokset voin tehä.

192.168.0.1 siin sivukin..

LassiNou

  • Posts: 24
  • "Ellen näillä voittanut, niin sitten hävisin"
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #399 on: December 04, 2012, 10:55:40 »
Onko se modeemin sisältö edes yhtään ton näkönen kun en löytäny  ton modeemin käyttöohjetta netistä...elikkä kato ton ohjeen sivu 44, että onko siellä sun modeemissa tuollasta sivua. jos on niin laitat vaan port kohtaan 500 tai 4500 rippuu liittymästäs millä läpi pääsee.. ja tuohon server ip adress kohtaa 192.168.0.2..
http://www.ntelos.com/Documents/MV400_manual_v7.0_english.pdf
kato viellä että sun sisäverkon osote on tuo 192.168.0.2...menet käynnistä valikkoon kirjota cmd (jos xp niin suorita ikkunan kautta jos vista/7 niin kirjota suoraan siihen halukenttää. Aukeaa musta ikkuna johon kirjotat ipconfig. siellä näkyy sit tuo osote.
En tiiä että oliko apua tai tiesitkö nää jo valmiiks mut yritetty on :)

Terv.
Lassi
"Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään"

-Orava-

  • Posts: 110
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #400 on: December 04, 2012, 16:05:19 »
kiitos lassi :) nyt toimii taas hosti :) olin jo muuten tehnykkin sen mut oli vaan osote 192.168.0.1... vaihto 1, 2:seen ni alko toimimaan!! modeemi ei ihan ollut samanlainen mutta ohjeet oli melkein samoja :)

Ekku

  • Posts: 2
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #401 on: January 16, 2013, 00:30:01 »
Ei kenelläkään sattuis olemaan tietoa miten Zyxel P-870HN-5xb port forwarding saisi toimimaan. Saan tehtyä port forwarding säännön kyllä oikein mutta portti ei aukea.

JamiDaMan

  • Kirkkojärven keisari
  • Posts: 138
    • MSN Messenger - jami-da-man@suomi24.fi
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #402 on: January 16, 2013, 09:16:18 »
Ei kenelläkään sattuis olemaan tietoa miten Zyxel P-870HN-5xb port forwarding saisi toimimaan. Saan tehtyä port forwarding säännön kyllä oikein mutta portti ei aukea.
Muista tehdä sääntö molemmille suunnille TCP/UDP.
"Victory goes to the player who makes the next-to-last mistake"

Ekku

  • Posts: 2
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #403 on: January 16, 2013, 16:37:37 »
Ei kenelläkään sattuis olemaan tietoa miten Zyxel P-870HN-5xb port forwarding saisi toimimaan. Saan tehtyä port forwarding säännön kyllä oikein mutta portti ei aukea.
Muista tehdä sääntö molemmille suunnille TCP/UDP.

Tuossa on asetukset ja ei suostu portti aukeamaan

tehteh

  • Posts: 2
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #404 on: February 19, 2013, 23:45:34 »
Tarvitsisin apua.

Täällä on selkeät ohjeet juuri minulle. http://www.p2p-wiki.org/index.php/Zyxel_660HW-D1

Kun menen osoitteeseen http://192.168.1.1 ja kirjaudun, en kuitenkaan näe mitään tekstiä vasemmassa reunassa, ainoastaan P-660HW-D1.
Siellä pitäisi olla klikattavaa.

Missä vika?

tehteh

  • Posts: 2
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #405 on: February 20, 2013, 00:37:37 »
sun pitää kirjottaa se 1234 salasana,  muuten et pääse säätöihin.. itse taistelin joskus saman asian kanssa... toivottavasti auttoi

Pääsen kyllä kirjautumaan juuri tuolla salasanalla. Sen jälkeen en voikaan tehdä muuta kuin katsoa tietoja. Ei ole samanlaista kohtaa vasemmalla mitä ohjeessa oli.

Mikko_-Procyon-

  • Veronkiertäjä
  • Mikkonator
  • *****
  • Posts: 5144
  • Ei tunnu missään!
    • View Profile
    • Propilkki 2
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #406 on: February 20, 2013, 01:26:24 »
Olethan varmasti advanced puolella? En tiedä pitääkö tässä olla mitään admin oikeuksia.. joskus mulla ainakin zyxel temppuili siten, että piti antaa resettiä ihan "kynällä". Sitten alkoi taas pelittää kuten pitääkin.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Pelekone

  • Pele kahdella ällällä
  • Posts: 5
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #407 on: March 09, 2013, 15:33:55 »
Oisko kellään kokemusta saako tommosen Thomson TG789 laitettua niin että voi hostata? Tuo modeemi tuli siis sonera koti-tv paketin mukana jos sillä ois jotain vaikutusta asiaan. Jos sen saa niin voisko joku taitavampi neuvoa miten. ohojeissa soneran sivuilta ku sanotaan vain että Täytä tarvittavat kentät ja paina Add, kun asetukset ovat halutut


Jep kyllähän tuon näimmä sai laitettua niin.
« Last Edit: March 11, 2013, 20:39:07 by Pelekone »

LassiNou

  • Posts: 24
  • "Ellen näillä voittanut, niin sitten hävisin"
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #408 on: March 09, 2013, 18:57:16 »
Ei ole kokemusta, mutta tutkin huvikseni asiaa ja huomasin tuollaisen linkin.
http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Thomson-Alcatel/TG789vn/SSH.htm
Jos tuosta apua vähäsen.
missä kysyy porttia niin laitat molempiin 4500. sitten jonnekkkin järkevään kohtaan sun pitäs saada sun oman koneen sisäsen verkon iptunnus, että boxi tietää minne se laskee vierailut läpi.
Sisäsen ip saaty kun kirjotan käynnistä valikon suorita palkkiin cmd-> enter ja sitten siihen mustaan ruutuun ipconfig
sitten vilkaset mitä lukee ipv4 kohdassa.
en tiiä oliko mitään apuva :)
"Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään"

Pelekone

  • Pele kahdella ällällä
  • Posts: 5
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #409 on: March 09, 2013, 19:17:52 »
Siinä on neljä kohtaa mitkä pitäis täyttää. Port range ? to ?, Translate to... ja trigger port.  Sitten on vähän hukassa että  mihin se sisä ip pitäis tunkea :D

Laittasin kuvan muttei näimmä sitäkään osaa tehä

LassiNou

  • Posts: 24
  • "Ellen näillä voittanut, niin sitten hävisin"
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #410 on: March 09, 2013, 19:25:22 »
Kokeile molempiin niihin range port kohtiin 4500 sitten Translate to vielä 4500 ja sitte siihen viimoseen se oma sisäne ip
"Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään"

Fisumiäs

  • oon oppinu tänä keväänä keulimaa
  • Posts: 92
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #411 on: March 09, 2013, 23:19:05 »
Mikä tässä on nyt pielessä kun ei toimi. Käyttöjärjestelmä XP, Soneran 8 megan netti, modeemi on Zyxel P-660HN-T1A. Tuo 192.168.1.1 sivusto on ihan erilainen kuin noissa ohjeissa. http://imageshack.us/photo/my-images/189/hosti.png/ Tuossa kuva vielä mitä olen saanut aikaan. Eli portin sain modeemiin tehtyä ehkä. Vaihdoin tuon ip ositteen tietokoneen sisäiseksi 192.168.1.2 mutta ei toimi.

Mitä ne säännöt on kun tuolla firewall jutussa ei ole mitään?
Noniin pistin firewall kohdasta Disabled niin toimii hosti
« Last Edit: March 10, 2013, 00:10:58 by Fisumiäs »
<><   <><   <><    <><
  <><   <><   <><

huhtha

  • Posts: 1
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #412 on: March 21, 2013, 20:58:10 »
Löytyiskö apuja,

Eli hostata olisi tarkoitus.

Itellä Buffalo AirStation WHR G300N reitittimena, jokseenkin tuntuu olevan erilaiset asetukset,
kuin esim zyxelillä, kiitos..

LassiNou

  • Posts: 24
  • "Ellen näillä voittanut, niin sitten hävisin"
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #413 on: March 21, 2013, 21:12:58 »
http://screenshots.portforward.com/Buffalo/WHR-G300N/Internet_Gameplay_-_Port_Forwarding.htm
Jos on valikko yhtään ton näkönen niin laita vaan TCP kohtaan 4500
toivottavasti oli edes jotain apua:)
"Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään"

Kuutti

  • Posts: 9
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #414 on: April 10, 2013, 19:01:09 »
Noni elikkäs hostata haluisin mutta vähän on mutkia matkalla. Alinkin modeemi ja sitten f-secure palomuurina.
Kattelin tuolta tokalta sivulta timpen ohjeet alinkkiin mutta mulla pohja olikin aivan erilinen. Pikainen apu ois jees ja kyselkää niin kerron mitä tarvitsee.
Kalastus on parasta mitä voi tehdä housut jalassa.

LassiNou

  • Posts: 24
  • "Ellen näillä voittanut, niin sitten hävisin"
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #415 on: April 10, 2013, 19:04:01 »
Modeemin tarkka malli niin pääsee kattelee manuaalia?
"Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään"

Kuutti

  • Posts: 9
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #416 on: April 10, 2013, 19:09:45 »
RR24AP voisko olla toi?
Kalastus on parasta mitä voi tehdä housut jalassa.

LassiNou

  • Posts: 24
  • "Ellen näillä voittanut, niin sitten hävisin"
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #417 on: April 10, 2013, 19:22:04 »
Tuossa on melkonen rautalankamalli:
http://koti.mbnet.fi/aktiivi/RR24.html

Ja porttihan joka sun pitää pilkille avata on 4500
"Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään"

Kuutti

  • Posts: 9
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #418 on: April 10, 2013, 19:32:52 »
Juu mä huamasin ton muttakun pohja oli aivan erilainen?
Kalastus on parasta mitä voi tehdä housut jalassa.

LassiNou

  • Posts: 24
  • "Ellen näillä voittanut, niin sitten hävisin"
    • View Profile
    • Email
"Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään"

 



center>