Chat

Author Topic: uskotko jumalaan?  (Read 125823 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kalastaja86

 • Posts: 115
 • Catch&Release
  • MSN Messenger - janlahti86@luukku.com
  • View Profile
  • Email
uskotko jumalaan?
« Reply #150 on: February 17, 2005, 14:10:19 »
Kysynpä vaan haldilta, että kun sanoit että jumala loi se on totta, niin miksi pitää ängetä joku evoluutioteoria siihen sekaan vielä? Eikö se riitä että jumala loi taivaat ja maan?

Niin maailma on ihmisen vallassa, koska aadamin ja eevan synnin takia asetettiin jumalan oikeus hallita maata kyseenalaiseksi, ihminen on osoittanut näinä yli 3000 vuotena että ihminen ei pysty hallitsemaan itseään, valitettavaa mutta totta, vaikka ihminen on maapallon älykkäin luomus.
Just a Fishing Man....

Anonymous

 • Guest
uskotko jumalaan?
« Reply #151 on: February 17, 2005, 21:47:37 »
Quote
ihminen on osoittanut näinä yli 3000 vuotena että ihminen ei pysty hallitsemaan itseään, valitettavaa mutta totta, vaikka ihminen on maapallon älykkäin luomus.


Mitäs älykästä toi on? Kykenevä mutkikkaaseen ajatteluun ja älykkyys on eri asia. Mitä älykästä on tuhota tätä palloa itsensä alta?
Mun mielestä ihminen ei ole älykkäin olento tän pallon päällä. Ajattelevin ehkä.

Evoluutio ei ole uskonasia, se on valtettavasti kokoajan ympärillä tapahtuvaa luonnon kulkua eteenpäin. Evoluutiolla on sitten aika vähän tekemistä Darwinismin kanssa. Darwin oli vaan yksi tavallinen pulliainen joka ihmetteli peippojensa nokkia.

Korallikala

 • Guest
uskotko jumalaan?
« Reply #152 on: February 17, 2005, 22:11:39 »
Miten ihmees te jaksatte jauhaa tota noin kauan!!? Ei muiden mielipiteet kuiteskaan mitään muuta... (Ei ainakaan pitäisi muuttaa!)

KrisseV

 • Posts: 17
  • View Profile
uskotko jumalaan?
« Reply #153 on: February 18, 2005, 11:53:49 »
*RÄJÄHDYSPISTEESSÄ*

 Mikä teitä oikein vaivaa!!!! Jumala on olemassa!! TE olette niitä, jotka eivät näe metsää puilta! Ja miten niin ei ole Jumalasta mitään muka näkynyt pariin tuhanteen vuoteen! Pyhä Henki on annettu meille juuri todistamaan Jeesuksesta!!! On kumma jos ette usko, vaikka ihan kiistattomia todisteita ovat ihmeparantumiset, puhe kielillä, viisauden sanat, ym. armolahjat! Nyt tekee mieli sanoa suoraan: On tyhmää porukkaa, jos ei itse käsitä, että Jumala on olemassa ja Jeesus kuoli ristillä että me päästäs taivaaseen! Raamattu on kirja, mutta joka ainoa sana on totta! Se on Jumalan inspiroimaa sanaa!

  V*ttu kun ei porukka käsitä!Sori oon muutenki tänään vähä pahalla tuulella...
Jesus also loves fishermen!

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5139
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
uskotko jumalaan?
« Reply #154 on: February 18, 2005, 12:12:16 »
Quote
ihmeparantumiset, puhe kielillä, viisauden sanat, ym. armolahjat!


Ihmeparantumiset: Raamatussa? Nykyelämässä? Parantumistako ei voi tapahtua ilman ihmettä? Miksi kuumeesta ylipäätään edes toivutaan? Ihmeen vuoksiko? ---> lue biologiaa.

Puhe kielillä: Raamatussa? Nykyelämässä? Eli englannintunti on Raamatullinen ihme?

Viisauden sanat: Raamatussa? Nykyelämässä? Onko ihmisen viisaus siis ainoastaan Jumalasta kiinni? Mitenkäs kun "tieto lisää tuskaa", eli olisi paljon helpompaa olla tyhmä? Mitenkäs kun Raamattu sanoo sananlaskuissa moneen kertaan eri tavoin, että vaikeneminen on kultaa? Ja että tyhmäkin voi vaikuttaa viisaaltaa, jos ei suutaan avaa?

Ym. Armonlahjat: Eli kaikki mitä me kulttuurissa arvostamme, olisi Jumalalta? Ja kaikki mitä halveksumme ovat s*atanasta? Hihhei, rallallei.. timdi-dii-dii...

Huomaatko itse, että joku ei nyt matchaa? Todista noi sun ilmiselvät todisteet siten, että tiedekin ne ymmärtää. Tiede on todistanut ja tiede on puolueeton. Älä vaadi tiedettä todistamaan, koska se on sen jo tehnyt. Vaadi uskontosi todistamaan ensin tieteelle tai tee täydellinen teoria ja todista se.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Wenku

 • Posts: 49
  • View Profile
  • Email
uskotko jumalaan?
« Reply #155 on: February 18, 2005, 18:58:07 »
Quote from: KrisseV
Mikä teitä oikein vaivaa!!!! Jumala on olemassa!! TE olette niitä, jotka eivät näe metsää puilta! Ja miten niin ei ole Jumalasta mitään muka näkynyt pariin tuhanteen vuoteen! Pyhä Henki on annettu meille juuri todistamaan Jeesuksesta!!!


Niin kirjoitin vaan että ei ole näkynyt ja tuskin tulee näkymään. Mistähän sekin johtuu? Voisiko olla niin, että Krisse Veellä tuo usko karannut hiukan käsistä. Mikko kirjoitti hyvän jutun, mutta tuskinpa Krisse on kykenevä mitään järkevää vastaamaan tuohonkaan, uskon sokaisema kun on. Tiedehän on s******sta niin kuin me kaikki olemme saaneet täällä lukea. Tuo pyhä henkikin on vähän hämärän peitossa..

Quote from: KrisseV
Raamattu on kirja, mutta joka ainoa sana on totta! Se on Jumalan inspiroimaa sanaa!


Hyväksyisit Kristus Vee sen tosiasian, että Raamattu on kirjoitettu jotta kirkon olisi helpompi kontrolloida ihmisiä.


Quote from: KrisseV
Sori oon muutenki tänään vähä pahalla tuulella...


Ei se mitään. Meillä kaikilla heittää iso pyörä aina silloin tällöin.

Jooseppi

 • Guest
uskotko jumalaan?
« Reply #156 on: February 18, 2005, 20:34:56 »
Kun sanotte ettei kukaan ole todistanut raamattua tai jumalaa todeksi, on pakko kysyä: Onko joku todistanut että jumalaa ei ole tai että evoluutio on se mikä meidät on tänne "tuonut", tai että me olemme kehittyneet jostain helvetin apinasta? Entä alkuräjähdys? Luulisi että tämmönen räjähdys aiheuttaisi tuhoa ja epäjärjestystä? Silti joku luulee että maailmankaikkeus syntyi ja järjestyi siitä. Eikö raamatussakin ole ennustettu että maapallo(joet ym.) saastuu ja ihmisten uskovaisuus vähenee ennen maailmanloppua? Mielestäni selviä enteitä on olemassa...

Korallikala

 • Guest
uskotko jumalaan?
« Reply #157 on: February 18, 2005, 22:03:48 »
Quote from: fisutyttö-90
Miten ihmees te jaksatte jauhaa tota noin kauan!!? Ei muiden mielipiteet kuiteskaan mitään muuta... (Ei ainakaan pitäisi muuttaa!)


Itse olen uskovainen...

Wenku

 • Posts: 49
  • View Profile
  • Email
uskotko jumalaan?
« Reply #158 on: February 19, 2005, 04:57:46 »
Quote from: Jooseppi
Entä alkuräjähdys? Luulisi että tämmönen räjähdys aiheuttaisi tuhoa ja epäjärjestystä?


Teorian mukaan räjähdys tapahtui n. 14-miljardia vuotta sitten, jolloin maailmankaikkeus oli yhtenä tiiviinä massana ja tämän massan lämpötilan täytynyt olla järjettömän kuuma. Räjähdyksen jälkeen siitä sinkoilleet kappaleet ovat muodostaneet planeettoja. Nämä planeetat alkavat tiivistyä kaasusta ja pölystä minkä seurauksena alkaa syntyä molekyylejä jotka taas johtavat vääjäämättä elämän syntyyn. Räjähdyksen (laajenemisen) vaikutus synnytti perusvuorovaikutukset, luonnonlait, energian ja aineen.

Tämä oli siis teoria, joka voi olla yhtä väärässä kuin luomiskertomuskin. Väittäsisin silti,  että se sisältää tuhatkertaisen määrän faktaa verrattuna raamatun höpinöihin. Avaruudessa tapahtuu jatkuvasti liikettä, jota tiedemiehet seuraavat.  Luomiskertomus- ja evoluutioteorian välille on yritetty vuosia keksiä synteesiä heikoin tuloksin. Turhaan, sillä kun tiede pystyy todistamaan, että maailmankaikkeus syntyi ilman jumaloita jää kirkko kaiken ulkopuolelle.

Mikä on sitten varmaa? Se ainakin, että evoluutiosaarnaajat eivät tule koputtelemaan oviimme.

HalDi

 • Hiihtävä haltimies
 • Posts: 265
  • View Profile
  • Email
uskotko jumalaan?
« Reply #159 on: February 19, 2005, 17:51:30 »
Näitä ku lukee, nii on pakko todeta, että käykää lukiossa uskonnon eka kurssi. (toki sitten vasta, ku ootte siinä vaiheessa elämän tiellä)

Sehän on alkuräjähdysteorian ydin, mitä tuo Wenku tuossa kerto. Jooseppi oli siihen vastannu ja huomauttanu räjähdyksen aiheuttavan sekasortoa ja tuhoa. Oikeasataan tuolloin ei tainnu olla mitään, mikä vois tuhoutua, kun mitään ei vielä ollut... Nyt on sanottava, etten ittekään ymmärrä alkuräjähdysteoriaa, se menee totaalisesti yli hilseen. Mua(tieteellisesti) viisaammat on kuitenki todennu, että näin on käyny, joten se saatta hyvin olla tottakin. Mutta miettiä vaan mitkä olosuhteet ne on ollu silloon: kaikki, mitä missään on, on yhdessä äärettömän pienessä pisteessä. Se paine, ääretön paine. Se lämpötila, ääretön. Sitten joku "kipukynnys" ylittyy ja kaikki laukeaa "käsiin". Kenties tuolloin kaikella massalla oli tavattomasti liike-energiaa ja maailmankaikkeus alkoi laajeta, niin ku edelleen tapahtuu. Tästä mun puheenvuorosta kuitenki pointti on nyt sem, että tämä alkuräjähdys ei oo mitenkään verrattavissa näihin maapallolla tapahtuviin räjähdyksiin, esim. dynamiitin ja vetypommin räjähdykseen. Ottakaa kaikki huomioon se.

Ja uskovaisuudessa ei oo mitään ihmeellistä tai mitään syytä muitten kritisoida. Uskovaisten ja vähän vähemmän uskovaisten piiri on maailmalla niin laaja, että eivät he ainakaan eettisesti täysin väärin tee. Kyllä, ky väki kasvaa, niin he oppii ymmärtämään, ettei tämänpäiväisen mallisessa yhteiskunnassa oo paljoakaa väliä mihin uskoo. Tieteeseen vai uskontoon. Samalla tasolla loppujen lopuksi kumpikin. Kun biologi seuraa jotain biologista prosessia mikroskoopin läpi, hän uskoo näköhavaintoonsa. Uskominen on tieteessäkin kaiken pohjalla. Uskotaan, että on tapahtunut alkuräjähdys ja uskotaan, että evoluutio muokkaa luontoa.

Oonhan mäkin omalla tavallani uskovainen, vaikka näin tieteellisiä sönkötänki. Usko kaikkivaltiaan olemassaoloon on ennen kaikkea hyödyksi. Maapallon monet miljardit uskovaiset eivät voi olla täysin väärässä. Ja edelleen hulluinta on, että kaikki ihmiset yleensäkin ovat oikeassa!

"That's what's reaaal to meee, real to me."
Teinismi alas! Irti kapinallisten ikeestä!

Wenku

 • Posts: 49
  • View Profile
  • Email
uskotko jumalaan?
« Reply #160 on: February 19, 2005, 23:20:05 »
Quote from: HalDi
Maapallon monet miljardit uskovaiset eivät voi olla täysin väärässä. Ja edelleen hulluinta on, että kaikki ihmiset yleensäkin ovat oikeassa!"


On ihmisjoukkoja ennenkin johdettu harhaan mm. Saksan maalla tuhoisin seurauksin. Ja tuosta uskovaisten lukumäärästä on paha mennä sanomaan, että moniko esim. kristityistä uskoo. Kristinuskohan on suurin uskonto reilulla 2-miljardilla (ev. luterilaisia vain noin 66-miljoonaa tuosta määrästä). Hindut, islamin uskoiset ja juutalaiset seuraavat perässä yhteensä vajaalla 3-miljardilla osanottajalla. Näihin uskontoihin meidät kaikki on kategorioitu uskoimmepa tai emme. Ja miten väärässä "kaikki" suomalaiset voivat olla äänestäessään Geir Rönningin Euroviisu finaaliin. Toisaalta sillä skaballa ei ole musiikin kanssa minkäänlaista tekemistä. Jos jumala olisi se pistäisi lopun Euroviisuille.

Anonymous

 • Guest
uskotko jumalaan?
« Reply #161 on: February 21, 2005, 00:05:38 »
Quote
Kun biologi seuraa jotain biologista prosessia mikroskoopin läpi, hän uskoo näköhavaintoonsa. Uskominen on tieteessäkin kaiken pohjalla.

Ei. Biologia on kokeellinen luonnontiede, niinkuin kemia, fysiikka ja matematiikka. Eli niinkuin kemiassa ja matematiikassa kokeellilen luonnontiede pystyy todistamaan väitteensä, kun muuttujat ovat samat. Esim. Tietystä määrästä kahvia, sokeria ja maitoa tulee aina samassa lämpötilassa ja paineessa maitokahvia. Vaikka toistat kokeen kuinka monta kertaa tahansa, siitä tulee maitokahvia. Ei ole uskon asia, vaan perustieto. Matematiikassa 1+1=2, voi kokeilla vaikka kuinka monella laskukoneella.
Biologia on sama. Tohvelieläin karttaa sähköä aina samanlailla, jos muuttujat saadaan pidettyä kurissa. Täysin stabiileissa olosuhteissa, yksilö huomioiden, tulos on aina sama. Ihan niinkuin 1+1=2. Ei sen kummallisemaa, simple as is.

Se minkä takia meillä on vielä paljon tekemistä biologian saralla, on nuo muuttujat. Vaikka kaksi ulospäin samanlaista koetilannetta voi käsittää lukemattomia muuttujaeroja. Niitä biologia ei pysty vielä kartoittaa, mutta mikä tähän menessä on papereihin kirjoitettu, niin pitää paikkaansa. Pitää huomioida, että pitkien aikojen taakse on vaikea kaikkea katsoa, esim. alkuräjähdystä, jonka takia se onkin olettamus. Dinosaurusten luiden iät pystytään kohtuullisen tarkasti määrittelemään spektrometrin avulla, joissa mitataan hiiliatomien isotooppien puoliintumisaikoja. Eli kansanomaisesti, kun näytteessä on tietty määrä C-1sotooppi x:ää, niin pystytään kohtuullisen yksinkertaisesti laskemnaan puoliitumisaikojen perusteella karkea aika. Se miksi taas surusten epäillään kuolleen asteroidiin, on yksikertainen. Tietyssä maan kerroksessa on joka puolella pieni iridium-kerros. Se on äärettömän harvinaista tällä planeetalla. Joten sen pitää olla muualta tullutta ja sen ikäkin sattuu sopivasti samoille kieppeille. Iridiumkerroksen yläpuolelta ei ole fossiileita löytynyt.

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5139
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
uskotko jumalaan?
« Reply #162 on: February 21, 2005, 08:40:23 »
Pari kommenttia:

Vieraan kirjoituksessa on otetta. Luonnontieteissä moni seikka rakentuu luonnonlakien varaan. Maan vetovoima ei yhtäkkiä lakkaa, se on ja pysyy. Tai jos muutoksia tapahtuu (pallon vauhti hidastuu), on se niin hidasta, ettei se vaikuta meidän elinaikana mitenkään asioiden kulkuun. Samalla tavalla kuin on ydinvoimat ja muut, on mukana luonnonlakien kirjossa myös termodynamiikan 2 perussääntö, johon lähes kaikki tuntuu perustuvan. Ja mitä keskustelussa näkyy tulleen, että "tieteessäkin kaikki perustuu uskoon" on tavallaan totta, mutta myös tavallaan ei. Uskonnon puolelta on hyvin tyypillistä leimata tieteilijät "tiedeuskovaisiksi". Tieteen näkökulmasta kyseessä on eri asia, sillä faktoista puhuttaessa kyseessä ei ole enää uskominen vaan olemassa olevan hyväksyminen. Jos faktatasolla aletaan puhumaan uskomisesta, niin sittenhän voisi kyseenalaistaa aivan kaiken. Silloin romahtaisi koko yhteiskunta kaikkinensa, eikä millään olisi enää mitään väliä. Siispä faktat pitää tunnustaa ja ne on hyväksyttävä.

Sitten kun aletaan mennä faktatasolta ulkopuolelle, alkaa se uskominen. Esimerkiksi alkuräjähdys on tieteenkin puolella "uskonasia". Itse en tätä teoriaa täysin hyväksy. Siinä on niin monta kysymystä, ettei teoria pysty oikeastaan selittämään enää itseään. Mielestäni tämä tarina on pitkälti samaa kuin "maa on litteä", mutta jostainhan sitä on lähdettävä. Kun perspektiivi laajenee, niin selvisi myös maan todellinen muoto. Samoin tulee käymään tällekin teorialle. Jos haluaa uskoa Luojaan, on täällä alkuräjähdyksen hetkillä sille kaikkein hedelmällisin alue. Ei minään luomisteoriana, vaan prosessin alkuunpanijana. Siinä se on teoria siellä kuin muutkin, eli uskonasia! Ei siis fakta!

Evoluutiolle on niin paljon todisteita, ettei sitäkään pidetä enää teoriana vaan faktana. Netti on täynnä esim. kreationistit vs. darwinistit -väittelyjä. Minä en siihen ala. Yleensä evoluution vastustajat eivät tiedä aiheesta YHTÄÄN MITÄÄN, joten turha on sitä selittääkään. Evoluutio on muutakin kuin fossiilit ja apina-ihminen -akselin kehitys. Lukekaa ja hakeutukaa vaikka opiskelemaan yliopistoon alaa, niin alkaa silmät aueta. Ja nyt voin sieluni silmin nähdä, kun joku uskonsokaisema sihahtaa raivosta, että "itte et tiedä raamatusta mitään".. joojoo, en vielä tiedäkään, olen vähän yli puolivälin sen lukenut. Mutta ainakaan toistaiseksi se ei ole minulle selittänyt paljoakaan.. mutta en vielä tiedä, oliko hovimestari syyllinen. Totuuden etsintä jatkukoon.

edit: ts. älä ala väittämään toisen teoriaa vääräksi, jos et itse siitä mitään tiedä. Tämä on osoitettu evoluution vastustajille. Se että koulussa on yhdellä tunnilla puhuttu vähän aiheesta EI riitä evoluution tuntemiseksi. Yleensä lukionkaan tasolla opettajat eivät evoluutiosta tiedä vielä paljoakaan, onneksi seassa on kuitenkin kourallinen asiaan perehtyneitä. Biologia on nimittäin vaikea aine opettaa, koska se on laajin tieteenala! Ja tiedonmäärä lisääntyy todella nopeasti. Ja mikä parasta/pahinta, mitä enemmän tiedetään, sitä enemmän asiat mutkistuvat (ja lisätutkimusta tarvitaan).
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

kalastaja86

 • Posts: 115
 • Catch&Release
  • MSN Messenger - janlahti86@luukku.com
  • View Profile
  • Email
uskotko jumalaan?
« Reply #163 on: February 21, 2005, 09:23:54 »
Quote from: Anonymous
On vaan niin kivaa kun uskikset kiihkoo. Ei sen kummempaa, mutta olisihan se hyvä jos nämä nuorukaiset ajattelisivat omilla aivoillaan ja avaisivat silmänsä.


Tähän vaan haluisin kommentoida vielä että ajatelkaa ite omilla aivoilla ei kaikkea kannata uskoa mitä kuulee ja lukee.

Mut taidan jättää tän keskustelun ku ei tuu muuta ku riitaa ja kinastelua täällä, toivotan hyvää jatkoa teille!
Just a Fishing Man....

Timky

 • Posts: 135
  • View Profile
uskotko jumalaan?
« Reply #164 on: February 21, 2005, 09:33:28 »
Kyllä porukka jaksaa vääntää juttuu tästä, jota en itse jaksa lueka :D .

Vastaan tähän threadiin vasta nyt kun en ole aikasemmin jaksanut. Itse uskon Jumalaan jonkun verran en kuitenkaan käy joka sunnuntai rukoilemassa tai muuta vastaavaa. Se vaan on joskus kiva uskoa johonkin korkeampaan voimaan.

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5139
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
uskotko jumalaan?
« Reply #165 on: February 21, 2005, 09:45:18 »
Luetaanpas keskustelua ja pysytään aiheessa. Tuo thread-avauksen gallup-henki on jo kaikonnut kauan sitten. Nyt keskustellaan syvällisemmin.

Siis: lukekaa thread kokonaan ja PYSYKÄÄ aiheessa.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

KrisseV

 • Posts: 17
  • View Profile
uskotko jumalaan?
« Reply #166 on: February 21, 2005, 14:32:32 »
Mikko: Armolahjoista: Turha mun kylläkin näitä taitaa olla sulle selittää, kun et näy ymmärtävän, mutta selitänpä kuitenkin jos siitä jotain mielenrauhaa saisi. Siis nämä ovat Pyhän Hengen aikaansaannosta, ja taivaaseen noustuaan Jeesus juuri lähetti Pyhän Hengen todistamaan ihmisille itsestään. Hengen vaikutukset ovat moninaisia, tässä muutamia, joita raamattu mainitsee:

Ihmeparantumiset: Miten sä selität sen, että mä esimerkiksi oon kauheessa rahapelivimmassa, ihmettelin että mitä mä oikein teen kun kaikki rahat menee pelikoneisiin ja lottoon ym.ym. Ja sitten yhellä hengellisellä leirillä yks uskovainen kaveri rukoilee mun puolesta. Kun se oli rukoillut, mun kaikki rahapelihimo oli poissa. Siitä pitäen ei oo tarvinnut laittaa niihin yhtään kolikkoa.
   Tai miten sä selität sellaiset jutut, mitä olen moneen kertaan itsekin nähnyt, että esimerkiksi yhteen hengelliseen kokoukseen tuli tyttö kainalosauvoilla, tyypit rukoili hänen puolesta ja hän HEITTI SAUVAT POIS ja lähti kävelemään kuin ei mitään. Jos et usko ennen kuin näet, niin mene kokouksiin. Jumala tekee kyllä ihmeitä niissä, ja tietysti muuallakin.

Puhe kielillä: Pyhän Hengen ihmisessä aikaansaamaa puhetta uusilla/vierailla kielillä, joista puhuja itse ei useinkaan tajua mitään. Toisinaan puhe kielillä tapahtuu myös jollakin oikealla kielellä. Luin eräästä lehdestä, että lähetyssaarnaaja oli jossain lähi-idässä, en muista missä. Bussissa hän kuuli, kuinka joku alkoi ylistää Jumalaa selvällä suomen kielellä. Hän meni tervehtimään, ja kertoi miten mukavaa on nähdä suomalaisia uskovia ulkomailla ja... ja...  Vieras vastasi hänelle jotain omalla kielellään, eikä todellisuudessa ymmärtänyt sanaakaan suomea.
    Seurakunnan kokouksissa kun rukoillaan, niin monien kuullee rukoilevan kielillä. Toisilla taas on kielten selittämisen armolahja, ja he pystyvät selittämään puheensa tai/ja muiden puheen. Itsekin puhun kielillä.
   
    Viisauden sanat: Jumalan antamat oikeat sanat oikealla hetkellä, usein hengellisistä aiheista puhuttaessa.

   
Mun ei tarvi todistaa näitä niin, että "tiedekin ymmärtää". Mä uskon omia silmiäni ja mä uskon Jumalaan ja Jeesukseen ja Pyhään Henkeen. Tiede ei ole tähän asti pystynyt todistamaan alkuräjähdysteoriaansa PÄTKÄN VERTAA sen enempää kuin raamattu luomisteoriaa. Mä uskon luomiseen ja sillä sipuli! Ja palsternakka! Missä ovat todisteet siitä, että on ollut joku alkuräjähdys? Ajatus saattaa tuntua joistakin loogiselta(minusta ei) mutta tämä on vain ihmisen omaa päätelmää. Nyt joku sanoo, ettei ole pitäviä todisteita luomisteoriastastakaan. No ei olekaan, jos todiste on jotain, minkä voi asettaa torille kaikkien ihailtavaksi! Pyhä Henki kuitenkin todistaa Jeesuksen sanat todeksi. Ja Jeesus sanoi Jumalan olevan olemassa. Ja Jumala loi maailman, kuten raamatussa sanotaan.

    Mua alkaa kanssa kyllästyttää tää keskustelu. Netissä ei oikein saa ketään evankelioitua, kukaan ei ota vakavasti mitään mikä lukee netissä ja tästä tulee aina vaan niin pahalle tuulelle kun uskomattomat yrittää tehä kaikkensa kaataakseen uskon... Sitä ei kuitenkaan mikään kaada! Ei edes horjuta!

Karu totuus muuten on se, sanoitte mitä sanoitte, että mä en ole uskon sokaisema vaan te olette s******n sokaisemia. Valitan, mutta näin se on.
Jesus also loves fishermen!

Wenku

 • Posts: 49
  • View Profile
  • Email
Näytä niille Krisse Vee!
« Reply #167 on: February 21, 2005, 16:33:58 »
Miten on Krisse; uskotko edes sinä omiin juttuihisi? Jos rukoileminen olisi yhtä helppoa kuin kirjoitit, niin eiköhän pyydettäisi maailman rauhaa tai nälän hädästä kärsiville ruokaa ja puhdasta juomaa saman tien. Tietysti tuo sinun pelihimosi hillitseminen oli vieläkin tärkeämpää, tärkeimmät asiat ensin. Ja kielillä puhuminen hoituu kaikilta kun humaltuminen ylittää promillen rajan. On tainnut ehtoollisviini virrata pikku kohtaamisissanne?

Ammattiauttajat ovat Krisse sinua varten. Älä epäile ottaa luuria kouraan ja varata aikaa, ennen kuin on liian myöhäistä. Vinkkinä vaan. Ja täällä ei nyt korvaasi kuiskuttele s*****a, vaan Vesku vaan.

Vaan.

HalDi

 • Hiihtävä haltimies
 • Posts: 265
  • View Profile
  • Email
uskotko jumalaan?
« Reply #168 on: February 21, 2005, 17:24:40 »
Tämä vieras käsitti nyt väärin, mitä ajoin tuossa viimeksi takaa. Totta kai on täysin totta, mitä se biologi sieltä mikroskoopista näkee, mutta biologi uskoo näkemäänsä, kuten suomalaisetki usein ei usko ennen ku näkee. Itse asiassahan jostain saattais aivan mitättömällä todennäkösyydellä tulla jonkun sortin ilmiö, joka vääristää mikroskoopin kuvan sattumalta juuri silloin, kun se biologi kattoo sinne. Eihän sitä tiedä, silti vaan se uskoo näkemäänsä. Ja tässä äärimmäisen hankalassa (lue: huonossa) esimerkissä tarkoitin absoluuttisesti, en suinkaan suhteellisesti pientä todennäköisyyttä jne. Mutta tuo nyt oli merkityksetön seikka. Jos luulette, että ette aivan saaneet tolkkua tuosta, pyydän, älkää vaivautuko nostamaan enää mitään numeroa siitä.

Ja mitä Wenku sano taas tuossa äsken, taas tulee vastaan Jumalan viisaus. Ei ole Jumalan tahto, että tuollaista tapahtuisi, miksi, siihen me ihmiset ei pystytä vastaamaan, jos pystyttäis, mekin oltais luultavasti jumalia... Se on edelleen kärsimyksen ongelma.

Ja Krissellä ei oo mitään hätää, hän on "normaali" uskovainen "normaalissa" helluntaiseurakunnassa. Eri asia olis, jos helluntaiseurakunta olis kuolemaa, vihaa ja sotaa lietsova lahko!

Arvaas muuten Wenku, missä nuo ammattiauttajat ihmeen usein pitävät majaa? Plim, seurakunnassa!

Aina joskus tapahtuu näitä ihmeiksi mainittavia, joille löytää aivan heti loogisen selityksen, mutta voi myös ajatella, että niiden takana ainaki osaksi olis joku suurempi voima. Uskoo siihen ja yksinkertaisesti pitää sitä totena, se riittää meille kaikille hölmöille ihmisille ja onni jatkuu! Tarpeeks vahvalla uskolla saa ihmeitä suoraan aikaan, mutta toki Jumala aina välillä rokottaa tuomalla vastoinkäymisiä. Taruksella satoi vuoden sademäärä kahdessa päivässä ja sama jatkui vajaan viikon. Katson silti, kuinka paljon se kokemus kasvatti mua ihmisenä. Huonoinaki aikoina voi pärjätä ja selvitä kiitettävästi, että voi sitten jälkeenpäin vaan vitsailla asiasta. Älkää kysykö enää, Jumalaa ei voi selittää, eikä käsittää, on se vaan ihme, kuinka porukat vielä uskoo, minäki.

Quote from: J.L. Runeberg
Silloin Paavo polvistuen lausui:
'Koettelee, mutt' ei hylkää Herra.'
Paavon vaimo polvistuen lausui:
'Koettelee, mutt' ei hylkää Herra.'

Saarijärven Paavo - J.L. Runeberg


Oikeastaan ymmärrän Kumiankan ja kalastaja86n päätöstä, mutta keskustelun on jatkuttava!

Ja muistakaaki, etten oo kieltäny mitään fysiikan lakeja tai vastaavaa! En minäkään hullu ole! Ja jos ei pysty sulattamaan evoluutioteoriaa ja luomiskertomusta yhtäaikaa, niin on aika saamaton mun mielestä...
Teinismi alas! Irti kapinallisten ikeestä!

Wenku

 • Posts: 49
  • View Profile
  • Email
uskotko jumalaan?
« Reply #169 on: February 21, 2005, 19:01:27 »
Tarkoitin kyllä psykiatrista hoitoa, jolla ei pitäisi olla kovin vahvoja siteitä seurakuntiin..

HalDi

 • Hiihtävä haltimies
 • Posts: 265
  • View Profile
  • Email
uskotko jumalaan?
« Reply #170 on: February 21, 2005, 23:00:12 »
No niinpä niin... Nyt iskit ilmat pihalle.
Teinismi alas! Irti kapinallisten ikeestä!

voih...

 • Guest
uskotko jumalaan?
« Reply #171 on: February 22, 2005, 00:20:39 »
Ymmrrän miltä sinusta tuntuu krisse. Ihmiset eivät usko jumalaan ja menevät suoraan kadotukseen. Mutta se on kuitenkin heidän valintansa... Mutta aina voimme rukoilla niiden puolesta jotka eivät usko ja yrittää saada heidät näkemään totuuden.

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5139
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
uskotko jumalaan?
« Reply #172 on: February 22, 2005, 08:27:23 »
KrisseV:

Ihmeparantumiset: En usko parapsykologiaan enkä usko tuohonkaan. Jos jotain tapahtui, niin se ei ainakaan ollut ihme. Nämä kaatajapapitkin elävät vain ihmisten kiihkon aiheuttaman hurmoksen voimalla.  Kyseessä ei ole ainakaan ihme.

Puhe kielillä: Osaan minäkin unkariksi sanoa: etesse ebet kedvenc eledel evel!    Tämän kun huudan bussissa jossain vaikka Szegedissä, niin takuulla herättää ihmetystä. Se tarkoittaa suomeksi "osta koirallesi sen mieliravintoa". Mainosteksti jäi jostain syystä mieleen. En usko, että kyseessä oli pyhän hengen aikaansaannos.

Viisauden sanat: Eli mikään viisas ei ole lähtöisin ihmisestä itsestään? Kaikki viisaus tulee Jumalalta.. ? Joojoo.. kyllä se on niin, että lapamatokin on tärkeä evoluution kannalta. ( <--- jos nyt ymmärsit takaa-ajatuksen, niin arvostan sinua paljon. )

Quote
Missä ovat todisteet siitä, että on ollut joku alkuräjähdys? Ajatus saattaa tuntua joistakin loogiselta(minusta ei) mutta tämä on vain ihmisen omaa päätelmää. Nyt joku sanoo, ettei ole pitäviä todisteita luomisteoriastastakaan. No ei olekaan,
´

Molemmat ovat uskonasioita. Tosin alkuräjähdykseen on olemassa todisteita, mutta aikaa kaukaa haettuja ne minun mielestäni ovat. Ne eivät oikeastaan selitä sitä, miksi kaikki alkoi. Tarvittiinko siihen jokin syy?

Quote
kun uskomattomat yrittää tehä kaikkensa kaataakseen uskon... Sitä ei kuitenkaan mikään kaada! Ei edes horjuta!


No, onpahan hyvin menny oppi perille, että kaikki muut on pahoja ja itse on hyvä.. Ei siinä mitään, ei täällä "hihhulitkaan" ole riesa kenellekään. Kyllä tänne pallolle kaikki mahdutaan. Jeesuskin taisi opettaa jotain suvaitsevaisuudesta ja lähimmäisen rakkaudesta...

Quote
Karu totuus muuten on se, sanoitte mitä sanoitte, että mä en ole uskon sokaisema vaan te olette s******n sokaisemia. Valitan, mutta näin se on.


Tuon jälkeen toivon, että myös sinullekin ehkä se tärkein oppi olisi mennyt perille.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5139
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
uskotko jumalaan?
« Reply #173 on: February 22, 2005, 08:39:49 »
Quote
Totta kai on täysin totta, mitä se biologi sieltä mikroskoopista näkee, mutta biologi uskoo näkemäänsä, kuten suomalaisetki usein ei usko ennen ku näkee. Itse asiassahan jostain saattais aivan mitättömällä todennäkösyydellä tulla jonkun sortin ilmiö, joka vääristää mikroskoopin kuvan sattumalta juuri silloin, kun se biologi kattoo sinne.


Mjoo.. mutta jos virhe tapahtuu kerran, niin toistettavuus ei ole silloin hyvä. Tällöin tulosta ei lasketa yleensä mukaan. Jos tehdään jotain päätelmiä, pitää isomman otoksen erota selkeästi kontrollista. Jos koeasetelma on huono, ei tulos ole välttämättä oikea. Lopullinen tulos taas tulkitaan tieteessä usein tilastomatematiikan avulla, mutta siihenkään ei saa sokeasti uskoa. Jokainen asian kanssa paininut tietää mm. varianssianalyysin heikkoudet.

Tietenkin jos virhe jostain kumman syystä tapahtuu aina koeryhmän kohdalla, mutta ei ikinä kontrolliryhmän kohdalla, on mahdollista saada väärään uskomukseen perustuva havainto. Jos tämä ilmiö tapahtuu vielä sokkotestissä (tutkija ei tiedä mitä näytettä katsoo), niin silloin kyseessä on kyllä jo aika pieni todennäköisyys. Eli tällä tavalla eliminoidaan tutkijan mahdollinen ennakko-odotus tutkittavasta näytteestä.

Joo, mutta tutkimusasetelmat ovat offtopicia, ei jätetä tätä päällimmäiseksi tähän threadiin. Tarkoitin vain, että mikroskooppikaan ei ole uskonasia (edes esimerkissä). Puolustan tässä samalla tiedettä.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Anonymous

 • Guest
uskotko jumalaan?
« Reply #174 on: February 22, 2005, 12:58:22 »
Juu, jos tönniäiset kerran koopilla lisääntyy ja 9 kertaa ei, niin vastaus on ei tai lisätutkimuksia tehdään, ei ole uskon juttuja vaan toistoa.
En tiedä mitä hyötyä on nähdä totuutta(siis uskoa) kun tietää totuuden. Kuullostaa merkityskettömältä.

Uskonnossa on hyviäkin puolia, yhteiskunnan säännöt. Ja tosiaan molemmat mahtuvat tälle pallolle. Ainakin uskonnot tekevät tilaa siihen takhtiin, että alkaa luonnolla olla vaikea pysyä perässä. Tarkoitan siis sotia.

Raamattu on lainannut paljon tapahtunutta omiin tarkoituksiinsa. Esim. Joulun. Saksanmaalla joskus 1000 luvulla(kun muistaisi tarkan tarinan) oli kaksi rikasta miestä, Rudolf ja Nöel ja niille tuli iso riita, jonka seurauksena Nöel veti Rudolffia kärsään./(punainen nenä). Seuraavana päivänä nolostunut Nöel toi lahjoja Rudolfiille parantaakseen sen mieltä. Josta tuli suosittu perinne ottomaaneille. Ja kun se oli iloinen asia, niin kirkko otti sen käyttöön, muokkasi jutun sopivaksi omaan plankettiin ja homma jatkui. Oli siis porkkanan vuoro.

HalDi

 • Hiihtävä haltimies
 • Posts: 265
  • View Profile
  • Email
uskotko jumalaan?
« Reply #175 on: February 22, 2005, 13:06:13 »
Onko kukaan muuten päässy kuuntelemaan Seinäjoen seurakunnan kirkkoherran, Tapio Luoman graduluentoa uskon ja tieteen suhteesta? Se on erittäin hyvä, harmi, etten voi lainata siitä justiin nyt tarkemmin.

Luoma ottaa esille, että ihminen voi tietysti olla yhtäaikaa kirstinuskon todistaja, että tieteellisesti ajatteleva, ja sitä minä arvostan, se on hyvä juttu. Ei tartte kuulua mihinkään ääripäähän. Krissekin on lähellä tätä uskovaa ääripäätä, minä olen väliltä. Mikko taitaa olla lähellä vastakkaista ääripäätä... Ei sekään huono asia, ei toki, Suomi on vapaa maa ja hyvä niin.

Mutta jos jossain pääsee kuuntelemaan tuota luentoa, eikä oo parempaakaan tekemistä, suosittelen lämpimästi, myös nämä uskottomat tykkäävät kuunnella varmasti.

Jotenkuten ymmärrän noita ns. "uskovaisten juttuja", mutta tuo kielillä puhuminen on jotenkin käsittämätöntä. Täällä olevasta materiaalista sen kyllä voi käsittää varmasti, ei siinä mitään, mutta mä en oo saanu aivan kiinni, mistä siinä on kysymys. Eikä kyllä kieltämättä juuri kiinnostakaan...

Quote from: Anonymous
Raamattu on lainannut paljon tapahtunutta omiin tarkoituksiinsa. Esim. Joulun.


Kyllä Raamattuja on ollu jo ennen 1000-lukua, tai sinne päin. Mä sanoisin, että saksalaiset on vaan keksiny tuosta oman kutsumanimensä joululle.
Teinismi alas! Irti kapinallisten ikeestä!

kalapoika

 • Posts: 60
  • View Profile
  • Email
uskotko jumalaan?
« Reply #176 on: February 22, 2005, 13:09:15 »
Quote from: KrisseV
Mikko: Armolahjoista: Turha mun kylläkin näitä taitaa olla sulle selittää, kun et näy ymmärtävän, mutta selitänpä kuitenkin jos siitä jotain mielenrauhaa saisi. Siis nämä ovat Pyhän Hengen aikaansaannosta, ja taivaaseen noustuaan Jeesus juuri lähetti Pyhän Hengen todistamaan ihmisille itsestään. Hengen vaikutukset ovat moninaisia, tässä muutamia, joita raamattu mainitsee:

Ihmeparantumiset: Miten sä selität sen, että mä esimerkiksi oon kauheessa rahapelivimmassa, ihmettelin että mitä mä oikein teen kun kaikki rahat menee pelikoneisiin ja lottoon ym.ym. Ja sitten yhellä hengellisellä leirillä yks uskovainen kaveri rukoilee mun puolesta. Kun se oli rukoillut, mun kaikki rahapelihimo oli poissa. Siitä pitäen ei oo tarvinnut laittaa niihin yhtään kolikkoa.
   Tai miten sä selität sellaiset jutut, mitä olen moneen kertaan itsekin nähnyt, että esimerkiksi yhteen hengelliseen kokoukseen tuli tyttö kainalosauvoilla, tyypit rukoili hänen puolesta ja hän HEITTI SAUVAT POIS ja lähti kävelemään kuin ei mitään. Jos et usko ennen kuin näet, niin mene kokouksiin. Jumala tekee kyllä ihmeitä niissä, ja tietysti muuallakin.

Puhe kielillä: Pyhän Hengen ihmisessä aikaansaamaa puhetta uusilla/vierailla kielillä, joista puhuja itse ei useinkaan tajua mitään. Toisinaan puhe kielillä tapahtuu myös jollakin oikealla kielellä. Luin eräästä lehdestä, että lähetyssaarnaaja oli jossain lähi-idässä, en muista missä. Bussissa hän kuuli, kuinka joku alkoi ylistää Jumalaa selvällä suomen kielellä. Hän meni tervehtimään, ja kertoi miten mukavaa on nähdä suomalaisia uskovia ulkomailla ja... ja...  Vieras vastasi hänelle jotain omalla kielellään, eikä todellisuudessa ymmärtänyt sanaakaan suomea.
    Seurakunnan kokouksissa kun rukoillaan, niin monien kuullee rukoilevan kielillä. Toisilla taas on kielten selittämisen armolahja, ja he pystyvät selittämään puheensa tai/ja muiden puheen. Itsekin puhun kielillä.
   
    Viisauden sanat: Jumalan antamat oikeat sanat oikealla hetkellä, usein hengellisistä aiheista puhuttaessa.

   
Mun ei tarvi todistaa näitä niin, että "tiedekin ymmärtää". Mä uskon omia silmiäni ja mä uskon Jumalaan ja Jeesukseen ja Pyhään Henkeen. Tiede ei ole tähän asti pystynyt todistamaan alkuräjähdysteoriaansa PÄTKÄN VERTAA sen enempää kuin raamattu luomisteoriaa. Mä uskon luomiseen ja sillä sipuli! Ja palsternakka! Missä ovat todisteet siitä, että on ollut joku alkuräjähdys? Ajatus saattaa tuntua joistakin loogiselta(minusta ei) mutta tämä on vain ihmisen omaa päätelmää. Nyt joku sanoo, ettei ole pitäviä todisteita luomisteoriastastakaan. No ei olekaan, jos todiste on jotain, minkä voi asettaa torille kaikkien ihailtavaksi! Pyhä Henki kuitenkin todistaa Jeesuksen sanat todeksi. Ja Jeesus sanoi Jumalan olevan olemassa. Ja Jumala loi maailman, kuten raamatussa sanotaan.

    Mua alkaa kanssa kyllästyttää tää keskustelu. Netissä ei oikein saa ketään evankelioitua, kukaan ei ota vakavasti mitään mikä lukee netissä ja tästä tulee aina vaan niin pahalle tuulelle kun uskomattomat yrittää tehä kaikkensa kaataakseen uskon... Sitä ei kuitenkaan mikään kaada! Ei edes horjuta!

Karu totuus muuten on se, sanoitte mitä sanoitte, että mä en ole uskon sokaisema vaan te olette s******n sokaisemia. Valitan, mutta näin se on.


allekirjoitan täysin tämän jutun!
Holy Culture<3 Cross Movement<3

KrisseV

 • Posts: 17
  • View Profile
uskotko jumalaan?
« Reply #177 on: February 22, 2005, 13:28:03 »
Nyt kyllä saa jo riittää tää "keskustelu" mun osalta. Kiitos ja näkemiin.
Jesus also loves fishermen!

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5139
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
uskotko jumalaan?
« Reply #178 on: February 22, 2005, 13:55:11 »
HalDi: en omasta mielestäni ole ääripää. Ehkä lähinnä olisi kuvaus jossa:

2/3 tiedettä ja evoluution kannatusta

1/3 vaihtoehtojen miettimistä

Krisse: Eipä tuo "keskustelu" ollut kovin hedelmällistä. Mieti kuitenkin tätä:

-Tyhmäkin voi uskoa täysillä. Viisas pohtii asioita, koska kykenee siihen. Jos Jumalalta tulee mm. viisauden sanat, niin miksi Jumala sallii meidän olevan viisaita ja pohtivan asioita? Eikö Hänen kannattaisi antaa meidän kaikkien olla tyhmiä ja uskoa silmittömästi, kerran rakastaa meitä niin suuresti ja tahtoo kaikkien pelastuvan... Jos kerran viisaus johtaa turmioon, niin ovatko viisauden sanat sitten s***tanan sanoja?
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

fisumasters

 • Posts: 36
  • View Profile
  • Email
uskotko jumalaan?
« Reply #179 on: February 22, 2005, 17:35:37 »
en. Kun olin kirkossa mulle iski nuha. huom. olen rippikoulussa

 center>