Chat

Author Topic: Minkälainen jalkine käytössä?  (Read 71420 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anonymous

 • Guest
Minkälainen jalkine käytössä?
« on: February 15, 2004, 20:35:50 »
Nyt kun on puitu nuo pilkit, siimat, toukat...jne, niin siirrytäänpäs takaisin tuonne vaatetuksen puolelle.
Pilkkijän tärkeisiimpiin varusteisiinhan kuuluu nuo kunnon kengät, niin minkälaista tossua sitä kanssapilkkijät suosivat?
Itselläni on useammat saappaat(kumi), on tavalliset ja on rantilla, nastaiset ja jopa kumiterätkin löytyy.On Toppakenkääkin Hodgman ja Kamik, mutta mieluisimmat on kunnon nahkasaappaat vuorella, ei ole vielä sille kengälle voittajaa löytynyt.
Ovat lämpöiset ja pitävät kiitettävän hyvin vettäkin kun käsittelen ne pari kertaa kaudessa Biwaxilla tai Nixwaxilla, köykäset saappaisiin verrattuna tai noihin toppakenkiin jotka kestävät pakkasta -40. Kuinkas muilla, vai kuljetaanko perintösaappaissa pilkillä ja voivotellaan sitä kun kintut palelee...;)

kaivo

 • Guest
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #1 on: February 15, 2004, 21:28:37 »
Kengät ja vaatetus yleensäkin riippuu paljolti henkilön lämmöntarpeesta ja verenkierrosta. Omat pilkkisaappaani ovat olleet jo vuosia Nokian Kairat, siis ne joissa on irrotettava huopavuori sisällä. Muutaman sukan kanssa olen tarjennut niillä omat lyhyehköt 3-5 h pilkkikeikkani ihan mukavasti, pakkasta on ollut pahimmillaan reilut -20 astetta. Irtopohjalliset parantaisivat lämpimyyttä varmasti lisääkin. Kevään ja syksyn lämpimillä keleillä jalat tarkenevat parin villasukan kanssa tavallisissa kumppareissakin, jotka ovat huopavuorisaappaita kevyemmät ja mukavammat kävellä.

Velipoikani on mieltynyt Power Bootsien tyyppisiin saappaisiin, jotka ovat kuulema oikein lämpimät.

Putte

 • 3,21cm myötätuulessa ja alamäessä
 • Posts: 201
  • View Profile
  • Email
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #2 on: February 15, 2004, 21:59:06 »
Kengät on kyllä todella tärkeä osa pilkkipukeutumista. Ennen oli itsellänikin aivan tavalliset nokialaiset, joihin tungettiin villasukkia ja kaikkea niin paljon kun vain mahtui. Ei hjuva. Nelisen vuotta sitten sain kuitenkin Power bootsit. Ei mitään suurta valittamista tähän mennessä. sukkavaihtoehtoina on 3-erilaista: aivan ohuet sukat + ohuet villasukat, villapohjaiset froteesukat tai aivan lämpimillä keleillä pelkkä ohut sukka.

No joo, jos jotain valittamista pitää keksiä, niin jos kenkien sisusta pääsee kastumaan(hikoamaan) pahasti, niin kuivuminen voi viedä yllättävän pitkän ajan, koska ei ole irroitettavaa sisävuorta.

Salmo

 • Guest
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #3 on: February 15, 2004, 22:10:47 »
Power Bootseista olen kuullut paljon hyvää ja lukenut hyvää ja hieman pahaakin. Putte, ovatko PB:t liukkaat jäällä? Joku taisi joskus sanoa, että olisivat. Pohjan kestävyyttä taidettiin myös kritisoida.

Mulla oli tarkoitus hommata Power Bootsit tässä hiljattain, mutta koska 2 pilkkireissua vasta tänä talvena takana, tulee tuskin hankittua, vielä. Ihan asiallisen näköiset nuo kyllä ovat ja näyttävät kevyiltä. Nykyisin olen käyttänyt loskasaappaita (tai sen tyylisiä), joissa irroitettava huopavuori. Erittäin lämpimät, mutta turhan raskaat...

Putte

 • 3,21cm myötätuulessa ja alamäessä
 • Posts: 201
  • View Profile
  • Email
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #4 on: February 16, 2004, 00:27:33 »
Njoo, siinä ehkä toinen mikä on huono puoli. Ovat liukkaat. Tai noh, harvapa kenkä sitä kirkkaalla jäällä pitää kovin hyvin. Täällä päin missä minä pääasiassa pilkin, on tuollaisia "pääkallokelejä" ehkä ekat kaks reissu talvesta(jos nekään). Muuten on kyllä lunta aivan riittävästi antamaan pitoa. Merellä tai muualle on varmasti noita liukkaita kelejä paljonkin, sillon pitänee kyseisiin saappaisiin ostaa kalossit, maksavat pari kymmentä euroa muistaakseni), ja eikun menoks.
Pohjan kestävyydestä tai mistään siihen liittyvästä en ole kuullut, että olisi mitenkään erikoisen heikko. Mutta ovatpa jotkut viisaat kehuneet, että ko. saappaat rupeavat hajoamaan nilkan kohdalta, koska kenkä taittuu siitä kohti(varsinkin juostessa), mutta itsellä ei tätäkään ongelmaa ole esiintynyt. Kuitenkin jo 4v enemmän tai vähemmän ahkeraa liikkumista jäällä, kisoissa juoksua yms.

Ja vielä plussaa ko. kengistä: Ovat todella uskomattoman kepeät, ei niitä edes juuri tunne että ovat jalassa.

Tulipa mieleeni vielä yksi miinuskin: Saappaat ovat aika ohuet varrestaan, ojten jos on paksut pohkeet ja paljon paksuja vaatteita, niin pohkeitten kohdasta saattaa ruveta ahdistamaan. Itsellä ei tätä ongelmaa, koska vaatetta yleensä suht vähän ja pohkeissa ei ylimääräsiä lihaksia ole kovinkaan paljoa ;)


Jigi

 • Guest
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #5 on: February 16, 2004, 15:55:14 »
Normaaleilla talvikeleillä jotkut win-tex nimiset kengät. Ei siis kumisaappaat vaan sellaiset jossa on nilkkaan asti kumia ja siitä ylöspäin jotain tekstiiliä. On ihan hyvät ja kevyet kävellä,mutta huonopuoli on se että päästää vettä sisään nilkasta ylöspäin. Hyvä puoli on että on irroitettava vuori kuivuu nopeasti jos pääsee kastumaan. Ja lämpimät ovat villasukan kanssa terästettynä... Kovilla loskakeleillä pidän ihan normaaleja kumisaappaita. Ei mitkään kepeät kävellä mutta parempaakaan ei tällähetkellä löydy.

flyfisher14

 • Guest
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #6 on: February 16, 2004, 16:53:00 »
Minulla on pilkillä aina perus kumi saappaat, ei kyllä mitkään parhaat. Aika kylmät ja liukkaat, mutta ei se haittaa kun en kovin hirveesti pilkillä käy. Alla aina villasukat ja jos kylmä niin kahet päällekkäin.

(Ps:Q miksi et rekisteröidy, oot jo niin pitkään vieraana kirjoitellut ja sulta tulee järkevää tekstiä)

petsku

 • Guest
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #7 on: February 16, 2004, 17:07:20 »
Minulla on käytössä Kanadalaiset Baffin-talvisaappaat.Pitäisi kestää -40 asteen pakkasta  :). Hinta on noiden saappaiden ainut huono puoli.

Järväri

 • Posts: 171
  • MSN Messenger - jarimononen89@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #8 on: February 16, 2004, 17:07:37 »
Mulla on kylmemmillä keleillä käytössä MP- nimiset, moottorikelkka käyttöön tarkoitetut kengät. Pakkasraja on -40 mut ei niillä yli 25 asteen pakkasissa ilman villasukkia tarkene.

Yleensä käytän Nokian huopavuorisaappaita pilkkiessä.

Jos laittaisin rahaa kenkiin ,niin ostaisin Kamikit tai Baffinit, voittavat kyllä Powerbootsit liikkumisessa, lämmössä ja kestävydessä.

knookala

 • Guest
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #9 on: February 16, 2004, 23:23:44 »
Kamikin lämpösaappaat itellä. Vaasasta ostin ja hintaa kerty alennuksella sellaset 50e. (ovh. 75e)

Tasuriman

 • Puntarin hytkyttäjä
 • Posts: 189
 • Tasureissa on taikaa
  • View Profile
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #10 on: February 17, 2004, 08:55:59 »
Onko kellään käytössä näitä Ranskalaistekoisia lämpösaappaita.
 Minä ainakin olen enemmän kuin tyytyväinen. Saappaat ovat kevyet ja kestävät ( kestänet jo 9 vuotta ja täysin toimivat vieläkin ) . Todella lämpimät, yksi ohut sukka riittää kelillä, kuin kelillä.
materiaali on jotakin neopreenintapaista sulumuovia, joka ei kovetu pakkasissa, saumaton rakenne on vesitiivis, eikä saappaat vaadi mitään erityistä huoltoa.
 Eivät hiosta, eivätkä ole erikoisen liukkaat.
Ainut pieni haittapuoli on rakentaasta johtuva jäykähkö nilkan kohta, joka aluksi tuntui hiukan oudolta, siihenkin kyllä tottuu pian.

jaba88

 • Guest
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #11 on: February 17, 2004, 10:30:07 »
no minä käytän normaali kumisaappaita joissa on huopavuori ja sen alle vielä normaali sukat ja villasukat tai useammat villasukat jos on oikeen paukkupakkaset.
 
eikä ole varpaita palellut.

Vellamo

 • Posts: 60
  • View Profile
  • Email
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #12 on: February 17, 2004, 12:32:18 »
Kälviäläisen Jokke-kengän valmistamat "manne-saappaat" (siis sellaiset nahkasaappaat... Kyllä, olen kuullut kuittailua niistä..) Kokonumero on paria isompi kuin normaalikengissä, joten tungen tuplavillasukat sisään. Vein ne äiskältä, joka joutui hankkimaan uudet puuntekosaappaat.

Ainut ongelma on, että saappaissa on turvakärjet. Jäätyvät mukavasti, ja joka kerta palelee varpaita. Pakkasella saattaa olla kunnon jääkimpaleet kärjissä. Muuten erittäin mukavat jalassa. Mielessä on käynyt, että investoisi uudet saappaat ilman metallikärkiä, mutta joka kerta ajattelee, että kyllähän nuilla ny vielä pari reissua menee.
"Turvallista kuin katiskalla kalastaminen  -Extremeduudsonit-.

Tornio_River

 • Kalapussikaljoittelija
 • Posts: 690
  • View Profile
  • Email
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #13 on: February 18, 2004, 11:30:21 »
itsellä jalassa kamikit

Mäoonahvena

 • Posts: 14
  • View Profile
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #14 on: March 15, 2004, 14:22:33 »
Sorel Glacier, mahtavat! Kalliit tosin 140e
Kumiteräsaappaat, cordura varrella, 13mm irrotettava huopavuori ja pohjallinen, huopa muistaakseni 3 kerros laminointi, jossa erilaista huopaa yhdistelty, tarkenee kuulemma vielä -74 celssiuksessa. Itselläni on 44 koko joka päällisin puolin näyttää moonbootsilta, eli aikas kömpelön näköiset, tosin kyllä niiillä kävelee.

Anonymous

 • Guest
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #15 on: March 15, 2004, 14:43:17 »
Alle kymmenen asteen pakkasessa tavalliset Nokian kumikengät. Etenkin jos tietää, että reikiä pitää kairata reilusti.
muulloin irtovuorelliset Nokian huopakumisaappaat, jotka eivät näytä hajoavan milloinkaan. On ollut käytössä nimittäin lähes 20 vuotta, eikä reikiä ole vielä ilmennyt.

Anonymous

 • Guest
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #16 on: March 17, 2004, 10:35:23 »
Kamikin Hunterit 13 mm irtohuopavuorella.
Globetrotterista saa nyt erikoishalvalla!

Anonymous

 • Guest
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #17 on: April 02, 2004, 15:26:40 »
mäntykengän fish-hunter vedenkestävälla irtovuorella kevyt kävellä pitävä kumipohja .käytän myös  camer puutseja mutta jäykät kävellä pitiä matkoja

raimo

 • Guest
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #18 on: April 02, 2004, 15:53:52 »
Power bootsit on mulla ja melkein kaikilla kavereilla jotka tunnen.

matiaz

 • Posts: 238
  • MSN Messenger - matiaz_69@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #19 on: April 02, 2004, 16:03:15 »
Ite käytän tavallisia Nokialaisia, joiden alle sitten tungen villaa tarpeen mukaan...eivät siis todellakaan parhaat pilkki kengät, muuta kun pilkillä ei kovinkaan usein tule käytyä...
"Jos syö haukee ei millään laukee, jos syö lohta tulee kohta, jos syö siikaa lentää liikaa, jos syö lahnaa lentää pelkkää mätitahnaa."

www.perhokalastus.info

Joona90

 • Posts: 56
  • MSN Messenger - jooqa@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #20 on: October 31, 2004, 16:58:04 »
Mulla on sellaset jostai pörssistä ostetut saappaat 1cm vuorella...en tiiä merkkiä ku sellasta ei varmaa ees oo... :D
Tässä olen kun en muuta voi...

Hemphöö

 • Posts: 75
  • MSN Messenger - stalfer@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #21 on: October 31, 2004, 17:13:06 »
Mulla on tommoset OTSO:n saappaat jossa on iroitettava sisävuori, on ollu kyllä hyvät pilkillä, ja plussana on suksi kärjet, saa vanhanmalliset sukset jalkaan ku käy saapas suoraan. huono puoli niissä on että ne on liukkaat, mutta jos on kirkasta jäätä niin käytän nastoja, sellasia sandaalimallisia jotka vedetään saappaan päälle.
-Ei niin pitkää yötä ettei aamu tulisi-

--PROFESSOR--i

 • Posts: 146
  • MSN Messenger - Zamppa_10@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #22 on: October 31, 2004, 19:17:16 »
Salomon merkkiset talvi saappaat, alkaa olleen jo kovassa käytössä.
MADE in Finland...

Risto87

 • Posts: 7
  • View Profile
  • Email
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #23 on: November 21, 2004, 20:21:20 »
kamikit on jalassa olleet jo kolmisen vuotta! ja hyvinhän tuo jalka eteenpäin potkii!! ei se kyllä kisamenestykseen vaikuta niinkään tai ehkä hiukan kun on lämmin niin että hiki jalkoihin tulee sillon kelpaa paikallaan olla vaikka kuinka kylmä tulee!!ja tulee siitä pilkkimisestäkin mieluisampaa kun ei tarvitse varpaat kalikkana värisytellä... no mutta ei se mitään seuraava aihe onkin sitten kädet ja ne jos joskus kunnolla palelluttaa niin tuskaa on tulevaisuudessa luvassa...voin kertoa itsellä tietyt sormet jäätyvät aina kun ne muutaman kerran on jäätyny kunnolla!! :) mutta se ei menoa estä eikä haittaa seuraava pilkkikausi täältä tullaan innokkaampana  ja energisempänä kuin koskaan!! :)

Grouse

 • Posts: 60
  • MSN Messenger - mikkovalim@hotmail.com
  • View Profile
  • http://mbnet.fi/vk_seura/Index.htm
  • Email
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #24 on: November 22, 2004, 19:04:42 »
Pilkillä kengät tulee olla lämpimät ja mieluiten vettäpitävät. Ite käytän eräilyssä goretex kenkiä, ne sopii pilkille ja mettälle.

Ei maksa nykyhinnoissa kuin vaivaiset parisataa euroa. Ne ovat hinnan väärti varsinkaan, jos ei jalka enään kasva.
|KALAVALE|

Midgaard

 • Guest
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #25 on: November 26, 2004, 21:07:38 »
Vikingin Gore-texejä. Ollu nyt kaks vuotta käytössä, kertaakaan en oo villasukkaa laittanu sisälle ja aina on tarjennu. Merellä oli kahdet normaalit sukat. Erittäin tyytyväinen ollut. Huono puoli on pohjan pito.

Reaper

 • Posts: 330
  • View Profile
  • Email
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #26 on: November 27, 2004, 21:16:34 »
Vikingin saappaita, joissa irroitettava sisävuoriset. Kaikkein parhaimmat, tosin voi olla nyt uusien osto, kun tuli vahingossa poltettua pienoinen reikä nuotiolla ollessa saappaan varteen.
"Keijol ei oo rahaa, mut Keijoln kauhee käsi"

Cordon -Mikko T-

 • Posts: 139
  • View Profile
  • http://www.mebb.net/~lounaissaariston.urheilukalastajat
  • Email
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #27 on: November 30, 2004, 09:25:19 »
Powerbootsit ja luistonestot tarvittaessa. Tretornit oli edeltäjät mut powerit tuntuu paremmilta. Mulla on ohut sukka + villasukka, keväämmällä lämpimillä keleillä pelkkä sukka tai ei mitää :).
Kalastakaa järjellä, älkää ylimielisyydellä, ahneudella on kuuluisa loppu!

kalakunkku

 • Posts: 5
  • View Profile
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #28 on: December 14, 2004, 12:15:33 »
baffinin hunterit on hyvät (65e), lämpimät ja suht. kevyet
kalaa ei oteta, sitä saadaan:)

Grandy

 • Guest
Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« Reply #29 on: November 23, 2010, 18:08:58 »
Uusia vuorellisia pilkkisaappaita on nyt siis määrä saada, mistä kannattaisi hankkia ja mitkä? Pakkasrajaksi riittäisi ihan hyvin se -30, hinnassa aika lailla takarajana 60€, mitä halvempi sen parempi.
Omat kokemukset erittäin tervetulleita: mitä itse käytätte, miten kestänyt, mitä maksoi, mistä?

Kiitos!

 center>