Chat

Author Topic: Reissuraportit tänne!  (Read 719421 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Yuz

 • Posts: 979
 • RAGE
  • MSN Messenger - yuzzi_91@msn.com
  • View Profile
  • Email
Reissuraportit tänne!
« on: May 13, 2007, 20:25:19 »
Tänne voi kertoa viimeisimmät reissut. Aloitanpa itse tämän päivän kalareissulla.

-Setäni haki kahdeksan aikaan aamulla kalaan.
-Aloitettiin päivä Raholalla, Näsijärvellä. Kirreä koitettiin, ei tullut mitään.
-Sieltä mentiin Pyynikille onkimaan. Setä sai yhden ahvenen.
-Seuraavaksi Tiihalaan pikkulammelle. Setä sai virvelillä hauen (~600g), itse enimmäkseen ongin. Sain pari pasuria, särkeä sekä puolen kilon lahnan. Pasurit ja särjet C&R, lahna ja hauki venäläisille särjenonkijoille, he arvostavat pienempiäkin kaloja  :-D
-Mentiin Saarikuntien sillalle heittelemään. Salakoita pilvin pimein. Lippaan kävi tökkäämässä. Vaihdettiin jigit. Sillan alta tuli joitain ahvenia, oli ihan mukava avata jigikausi. Itse kalastin mustakeltaisella shad-mallisella kalajigillä.
-Lopetettiin reissu Kaivannon lähellä olevalla laiturilla jigistellen. Muutama ahven seuraili, siinä kaikki.

 Ihan mukava reissu oli, kun kalaakin tuli. Hyvä tietää, että ahven syö jo, ensi viikolla mennään ainakin Kaukajärveä kokeilemaan jigeillä.

edit: otsikkoa muokattu
« Last Edit: June 08, 2008, 02:08:26 by perza »
I once dug a pit and filled it with clouds. Or was it clowns? Come to think of it, it began to smell. Must have been clowns.

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1 on: May 14, 2007, 19:55:34 »
Eilen: Olimme kalassa MiGGo käyttäjän kanssa.
-paikka: Pirttijärvi, Sallaajärvi, Kitulampi, Ruokepuolinen, Myllyjärvi.
-Saalis: MiGGo sai 7 haukea(3 noin kilosta ja loput 400-700g). Mä sain jopa yhen hauen(n.900g) :-D. MiGGo sai valkovatsasella,vihreäkylkisellä jossa mustia pilkkuja ja vatsassa oli vielä oranssi viiva. Uistin oli Minnow spoon keskikokosena.
Sää oli melko kuuma ja nanna t-paitakeli. Pirttijärven saaressa oli kolmen kurjen pesä ja oltiin pesää n.10m päässä, hyvä etteivät kimppuun hyökänneet!
« Last Edit: May 15, 2007, 16:48:57 by Kaivo »
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

[t-k]

 • Posts: 200
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #2 on: May 15, 2007, 16:02:26 »
Sori tulee offtopic, mutta eikö olisi parempi kirjoittaa nämä tarinamuodossa? esim. Olimme lauantaina kalassa Pertin kanssa. Menimme erääseen lahteen veneellä heittelemään. 10min heittelyn jälkeen  Pertillä nappasi. Pertti veti veneeseen 3,4kg hauen, joka tarttui 15cm nilsuuun. 20min jälkeen lähdimme pois, mutta heitettiin vieheet veteen vielä, jos sattuisi kala nappaamaan. Aivan rannantuntumassa minulla nappasi. Alussa kala tuntui pienelta, mutta kun kelailin kalaa lähenmäski niin se suureni koko ajan. Rantaan päästyämme mittasimme kalan painon ja vaa'an numerot näyttivät 8,7kg. ym...

Sori offtopic!
« Last Edit: May 15, 2007, 16:49:08 by Kaivo »

pumpkinca

 • Posts: 221
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #3 on: May 15, 2007, 21:54:16 »
Tänään Kokkolan merialuelle yksi taimenen karkuutus sekä yksi hauen karkuutus..Taimen kiinnostui heti toisesta heitoista mutta ei halunnu tulla mukaan ja heittojakaan emme voineet jatkaa kun tuulen takia oli oma henki kyseessä..Hieman jäi kaivelemaan mutta täytynee mennä uudestaan mikäli ilma paranee ja kaverilla on aikaa.

samwagen

 • Posts: 212
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #4 on: May 16, 2007, 16:29:31 »
14.5.2007 kello 19.35 lähdimme Siikapossun isän kyydillä kohti merenranta, saavuimme perille noin klo.19.45. Havaitsimme heti, että paikalla oli muitakin kalstajia, tosin he onkivat ja kalastivat verkolla. Muidenkin kalastajien läsnä olo oli selvä merkki siitä, että paikka saattoikin antaa kalaa.
Miehet neuvoivat meille kuvivan paikan, siitä sitten rupesimme heittelemään ja katsoimme kun äijät kiskoivat verkolla kalaa ja sanoivat naureskellen "taitaa olla pojilla vääränlaiset vehkeet." Mutta ei aikaakaan kun kaverilla jo sätki, noin puolenkilon ahven oli ottanut vihreään jigiin. Äijät totesivat vain "jaa nämä onkin ammattilaisia." ja lähtivät, jatkoimme heittelyä ja minäkin vaihdoin lipan tilalle punaisen jigin. Se ei kuitenkaan antanut kalaa, joten vaihdoin punaisen keltaiseen ja johan vääntyi vapa mutkalle ja siellähän oli lähes puolikiloinen ahven.
Ahventa tuli yli omien tarpeiden, joten päätimme kokeilla haukea. Siirryimme kapeampaan salmeen ja kaveri heitti valkoisella jigillä ja ensimmäisellä kiinni, hän kelasi kalaa rantaan ja haukihan se oli, minä sitten koukkasin sen kädellä rantaan. Kaveri lähti takaisin kiskomaan ahvenia, mutta minä jäin yrittämän haukea ja yritykseksi se jäikin. Kyllästyin paiskomaan tyhjää ja menin takaisin ahven paikalle. Sieltäkin oli syönti jo vähentynyt ja paikalle saapui muitakin vapakalastajia, he kuitenkin kyllästyivät pian ja lähtivät. Heittelimme vielä hetken ja taas oli vinkaisi jarru ja sainhan minäkin sen hauen, tosin se oli noin puolikiloinen, mutta haku kuitenkin. Otimme vielä muutaman ahvenen ja lähdimme kotiin. Erittäin hyvä avaus avovesikaudelle.

Keli oli hyvä, vaikka välillä vähän satoikin.
Kaveri=Siikapossu
Ainut toimivat vieheet olivat jigit.

samwagen

 • Posts: 212
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #5 on: May 17, 2007, 21:33:23 »
Joo, kuvia ei hoksattu ottaa. Paripäivää sitten käytiin kans, mutta vesi oli noussut niin paljon, ettei päässyt kunnolla heitteleen.
Tänäänkin sitten käytiin, ainut kala oli Siikapossun 1,5kg hauki, joka tuli Tobyllä, eipä sieltä kyllä muutkaan mitään saaneet. Kelikin oli huono. Kauhea tuuli ja muutenkin kylmä.

Yuz

 • Posts: 979
 • RAGE
  • MSN Messenger - yuzzi_91@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #6 on: May 18, 2007, 09:00:53 »
Eilen olin sedän kanssa veneellä 13 tuntia kalassa. Melkoinen reissu oli. Lähdettiin klo 8 Sääksmäeltä kohti Valkeakoskea, ja kokeiltiin heti uistella. Savumuikku-värisellä Frenzyllä jo kiloinen hauki tulikin.* Oli sen verran ujo, että kuvatessa räpisteli liukkaasti itsensä käsistä niin, että heitin veteen (vaikka olisin muutenkin). Kohta mentiin sitten Vuolteen sillalle. Uistelemalla ei mitään, mutta sain sinisellä kalajigillä kolme ahventa, joista isoin 250-300g.* Seuraavaksi Valkeakosken lauhdevesialtaille toutaimen toivossa. Alemmalta altaalta vain ahvenia. Matlkalla toiselle altaalle otti 500-600g ahven oranssipäiseen Nils Master Invincibleen!* Onko tuo vaappu sitten 14cm? Toiselta altaalta tulikin sitten kolme -caps-korostus- VALTAVAA PASSKASÄYNÄVÄÄ* (yli 2kg kaikki) varmaan viidentoista karkuutuksen lisäksi. Toutaimista ei merkkejä, vielä. Uisteltiin hieman Valkeakoskella, 2 haukea, joista toinen vei 5cm ambulanssirapalan. Mikäs kiire meillä oli, ajettiin Saarikylien silloille* jigistelemään. Harhauduttiin matkalla hieman reitiltä, joten jouduttiin menemään ehkä metrin korkean sillan alta päät kenossa*  :-D  Kaksi sinttiahventa seuraili, siinä kaikki. Sitten.. Kaivantoon grillille! Sieltä Apianlahdelle Valkeakoskelle uistelemaan. Yksi hauki tuli. Matkalle kohti lauhdevesialtaita olivat sulut kiinni. Aukioloaikojen taulu oli viimevuotinen! No, ei mahda mitään. Onneksi oli Valkeakoskella venepaikka. Sinne vene, isä heitti Sääksmäelle, sieltä autolla kotiin. Naatti olo, sammuin sitten kotona kuin saunalyhty.

*Tapahtumista kuva/kuvia.
Kotiin päästyäni laitan kaikki kuvat.
I once dug a pit and filled it with clouds. Or was it clowns? Come to think of it, it began to smell. Must have been clowns.

kaivo

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #7 on: May 18, 2007, 22:06:24 »
Tänään olin velipojan kanssa jahtaamassa haukea heittovehkein oululaisella lammella. Viikkoa aiemmin hän oli saanut sieltä muutamassa tunnissa kahdeksan haukea ja tärppejä päälle. Nyt oli aivan eri ääni kellossa. Heittelimme sateisessa kelissä pari tuntia. Velipoika sai pienemmällä Buster Jerkillä arviolta 1,7 kg hauen noin vartti aloituksesta. Vähän sen jälkeen omaan Professoriini tuli varovainen tärppi, ja hetken väsytyksen jälkeen nostin niskasta ylös hyväkuntoisen 1,95 kg kalan. Kauden ensimmäinen haukeni. Molempien kalat saivat vapautensa takaisin.

Muuten ilta sujui vaisuissa merkeissä. Velipoika sai Busterillaan muutaman tärpin, itse heittelin hyvin matalalla lammella jerkkien puuttuessa muita vieheitä. Sain Professoriin vielä yhden pikkuhauen seurion ja keltaiseen 10 cm suspijigiin ensiheitolla äkäisen tärpin, siinä kaikki. Kalapaikoilla joka tapauksessa varmasti oltiin. Ehkäpä kudun jälkeinen syöntihuippu on tuolla lammella jo ohitettu, tai sitten paremmin kelpaavia vieheitä ei vain ollut kummallakaan meistä mukana...
« Last Edit: February 12, 2008, 05:00:01 by Kaivo »

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #8 on: May 19, 2007, 09:31:58 »
Eilen olin tutun mökillä kalassa noin puolisen tuntia. Heittelin ensin minnarilla johon hyvin pikaisesti ottikin hauki, mutta ei jäänyt. Rannassa oli kaksi kiloista haukea jotka ottivat kummatkin minnariin noin 2-3 kertaa. Vaihdoin siimanpäähän 2 koon punalehtisen meppsin, mutta ei ottanut. Vaihdoin paikkaa ja laitoin taas ruskean minnowin siimanjatkeeksi ja samantien siihen ottikin n.500g hauen pulikka. Sitten ei enää minnariin hauet ottaneet. Laitoin ison ruskean bete loton ja aloin viskomaan. Heti otti hauki(n.500-1kg) oli aika vaikea arvioida kun otti kaukaa, mutta teki upean hyppyshown kunnes pääsi irti. Sitten oli taas kiinni n.kiloinen mutta pääsi rannassa karkuun. Sitten otti taas hauki joka oli n.1100-1200g joka tuli tällä kertaa rantapenkereeen paremmalle puolelle. Enempää kalaa ei tullut. Sää oli todella mukavan lämmin heitellä!
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

[Vision]

 • Posts: 442
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #9 on: May 20, 2007, 15:52:35 »
Olin kalassa Ala-koita joella. Ensin kävin kalliokoskella mutta kalaa ei tullut vain yksi harjus havainto. Seuraavaksi siirryin pamilon koskelle ja kokeilin söisikö nymfiin kala. Mitään ei tullut joten jatkoin matkaa ala virtaan jossa huomasin pieniä salakan(ko?) poikasia , joten sidoin siiman päähän pienen wing & flash streamerin ja hetken kuluttua sain ensimmäisen taimeneni pamilolta. pituus 46 cm mutta en punninnut.
"Onp` on tuo kala kalanen, kun en tuota tunnekkana! Sileähk on siikaseksi, kuleahko kuujaseksi, haleahko haukiseksi, evätöin emäkalaksi, ihala imehnoksiksi, päärivatoin neitoseksi, vyötöin veen on tyttöseksi, korvitoin kotikanaksi: luopuisin meriloheksi, syvän aallon ahveneksi".

(Kalevala)

kaivo

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #10 on: May 26, 2007, 09:30:22 »
Eilen perjantaina 25.5. reilun tunnin mittainen pikareissu oululaiselle lammelle velipojan kanssa klo 21:27 – 22:32. Sää oli alkukesäisen kaunis, ilta-aurinko paisteli jostain pilvien takaa mutta keli oli yleisilmeeltään tumma. Saderintama oli lähestymässä etelän suunnalta, ja nyt lauantaiaamuna tätä kirjoitettaessa täällä Oulussa sataa kaatamalla.

Kyseessä oli sama lampi jolla kävimme viikkoa aiemmin. Nyt olosuhteet olivat muuttuneet hankalammiksi. Vitakasvusto oli alkanut jo nousta pintaan, ja nousseen vedenkorkeuden myötä edelliskesän kuollutta heinää tuntui tarttuvan koukkuihin "joka toisella heitolla", jos viehe ei uinut aivan pinnassa. Tuumimme, että tämä taitaa olla viimeinen kerta tänä keväänä, kun tälle lammelle kannattaa tulla... Kesän edetessä käytännössä koko lampi rehevöityy tukkoon.

Aloitimme kalastuksen. Omalla kohdallani reissu oli siinä mielessä merkittävä, että kokeilin ensi kertaa elämässäni jerkkausta. Olin ostanut päivällä pienempää 12 cm Buster Jerkiä kolme kappaletta, ja aloitin kokeilut tietysti niillä. Ensimmäisenä kokeiltu savukalaväri palaili kuitenkin heitto toisensa jälkeen tyhjänä takaisin, joten väri meni vaihtoon. Seuraavaksi uintivuoron sai läpikuultava ahvenväri. Uittokuviot olivat uuden viehetyypin kanssa varmasti kaukana "oikeaoppisesta", mutta siitä huolimatta (vai juuri sen takia?) parin heiton kuluttua elämäni ensimmäinen jerkkikala oli tosiasia. Puolikiloinen hauki, pääsi jatkamaan uintiharjoituksiaan.   

Loppuillasta ei jäänyt juuri kerrottavaa lastenlapsille. Toinen kumisaappaani päästi jostain kohtaa tihkumalla vettä sisään. Velipoika sai jerkiksi muokattuun Rapala Magnumiinsa tärpin. Kävin samalla heittopaikalla kokeilemassa, ja sain nopeaan tahtiin kaksi kopaisua minäkin, edelleen Buster Jerkeihin. Näköhavainto kalasta paljasti, että kyseessä oli alle puolen kilon puikkari :)

Reissulta ei saatu oikeastaan muuta opetusta kuin se, että sopivan viehetyypin löytyessä kala osoittaa heikkonakin päivänä sitä kohtaan jonkinlaista kiinnostusta. Tunnin iltapuhteen aikana vedessä kävi myös lusikoita, lippoja ja suspijigejä eri väreissä, täysin ilman tulosta.
« Last Edit: May 26, 2007, 14:40:04 by Kaivo »

Parka

 • Posts: 83
 • Kalastus elämän eliksiiri
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #11 on: May 27, 2007, 20:01:42 »
Tuli vietettyä launtai-ilta (26.06.2007)  kalastuksen parissa. Aluksi lähilammille kalaan hauen perässä. Haukia saatiin kolmeen pekkaan vain yhdet jokainen ylös, mutta tärppejä tuli muutama. Itse sain pienen hauen ja ahvenen. Kalani tulivat ruohouistimella ja jigillä. Sitten juuri ennen pimeän tuloa järvelle jonne on istutettu kirjolohta. Kirjolohen perässä tietenkin. Muutama ahven tärppi ja lopulta jopa kirjolohi yritti iskeä rannassa, mutta tällä kertaa kala jäi saamatta. Illan keli oli hyvin sumuinen ja kostea, mutta lämmin.

Seuraavana aamuna eli sunnuntaina, suuntasimme taas kerran samaiselle järvelle kirjolohen perässä, mutta saimme vain yhden noin kiloisen hauen, hauki tuli pienellä vaapulla. Siitä sitten yhdelle korpilammelle metsän keskellä ja taas kerran pienet hauen tumpit ylösasti. Kalat tulivat tällä kertaa lipoilla. Aamulla keli oli poutainen.

Saipahan kalastuskuumeen siirrettyä muutamalla päivällä eteenpäin  8-)

Edellis viikonloppuna ahvenista ei mitään tietoa, ilmeisesti vedet ovat lämmenneet muutamalla asteella.
Parka

kaivo

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #12 on: June 15, 2007, 11:12:42 »
Eilen 14.6. Oulujokisuistossa soutuveneestä heittelyä klo 19:01 – 21:59. Ilman lämpötila +13 °C, puolipilvistä, lounaistuulta muutama metri sekunnissa. Vesi +13 °C. Tällä kertaa olin liikkeellä yksin.

Ilta oli kohtuullisen tapahtumarikas. Ylös asti 0,5 – 1,45 – 1,65 – 1,2 kg hauet ja saman verran karkuutuksia. Pienintä kalaa lukuunottamatta kaikki kalatapahtumat tulivat noin tunnissa, kun löysin lyhyen rantakaistaleen jolle kaloja oli jostain syystä (virtaus, tuuli?) kerääntynyt. Parhaalla ottipaikalla vettä alle metri, ottivieheenä rivakasti uitettu Buster Jerk II värissä "savukala".
« Last Edit: June 24, 2007, 19:01:44 by Kaivo »

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #13 on: June 15, 2007, 21:48:51 »
Toissapäivänä oltiin kaverin (käyttäjä MiGGo) kanssa parilla järvellä kalassa. Saaliiksi saimme yhteensä 7 haukee ja reilun kasan ahvenia. Kalat olivat kyllä toosi pieniä. Isoin hauki oli n.500g ja isoin ahven n.100g :-D. Oli mukava keli kalastaa!
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

kaivo

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #14 on: June 16, 2007, 09:47:31 »
Eilen 15.6. jälleen Oulujokisuistossa, tällä kertaa velipojan kanssa. Tavoittelimme haukea veneestä heitellen klo 19:41 – 23:45. Sää oli pilvipoutainen, lämpötila noin +13°C, tuli heikohko lännen puolelta. Vesi +13°C.

Ilta oli tapahtumarikas. Jo ensimmäinen ankkuripaikka tutulla matalikolla antoi molemmille hauet, ja kalakontakteja tuli pitkin iltaa kaikilta ankkuripaikoilta – kala oli selvästi liikekannalla. Loppujen lopuksi velipoika sai haukia 7 kpl (suurin 1,9 kg), minä 5 kpl (suurin 1,5 kg). Tärppejä ja karkuutuksiakin tuli molemmille useampia. Uistinten suhteen emme löytäneet tällä kertaa vieheitä, jotka olisivat olleet tehoissa ylitse muiden. Illan 12 haukea saatiin peräti 10 eri vieheellä, joukossa jerkkejä, lusikoita, malliksi yksi jigi ja lippakin.

Oikeastaan ainoa selkeä havainto oli se, että loppuillasta auringon painuessa kohti taivaanrantaa punainen väri alkoi toimia, vieheestä riippumatta.
« Last Edit: June 18, 2007, 12:44:21 by Kaivo »

Luupää

 • SM 2009-2010
 • Posts: 52
  • MSN Messenger - juippi13@hotmail.com
  • View Profile
  • Team JaloKala
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #15 on: June 16, 2007, 10:59:34 »
Eilen illalla kävin ahventa uistelemassa ensin tuli 250 g ahven sitten tuli kolme haukea kaikki n. 1kg ja hauet takaisin kasvamaan. Ajattelin heitellä vähän luodolla ja siitähän tuli ahven 520 g. Ja aurinko kun laski niin ei tullut enään kuin yksi hauki. Vaihdoin siian uisteluun kaksi pientä vaappua perään. Tuikkeja näkyi paljon mutta tuli vain yksi särki.

suspi

 • Posts: 215
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #16 on: June 16, 2007, 12:03:30 »
Eilen kaverin kanssa lyhyt reissu temmejoelle. Kaverille n. 5 minuutin heittelyn jälkeen n. 1,5kg hauki, joka päästettiin takaisin uimaan.
Lopulta itelläki tärppäs ja ylös nousi 2,3kg luupää 18g toby huulessaan. kurkku auki ja pussiin. Lisäksi mulla oli vielä yksi tärppi, mut eihän ne minnarissa pysy.
Tänään kokkaillaan jotakin hyvää hauesta. :-)

Siikapossu

 • Posts: 409
 • Rapanaama Pro Guido
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #17 on: June 16, 2007, 21:40:08 »
Eilen lähdimme Niemel@:n kanssa Papinjärvelle klo. 16.00.
Oli aivan JUMALATON myrsky. Järvi oli aivan valkoisena vaahtopäitä, ja metriset aallot iskivät rantaan.
 Säätiedotus lupasi illaksi heikkoa tuulta, joten työnsimme Terhi-veneeni vesille. Soutamisesta ei tullut juuri mitään, joten laskimme ankkurin suhteellisen lähelle rantaa. aloimme heitellä jigejä ja saimmekin muutaman ahvenen.
  Nostimme ankkurin ajatuksena vaihtaa paikkaa, ja ajatukseksi se jäikin. Mukana oli yksi pari airoja joilla pärjää melkein kelissä kuin kelissä. Tuuli oli nyt niin kova ettei meistä kummallakaan ollut habaa pitämään venettä edes paikallaan, soutamisesta puhumattakaan. Ei siinä voinut mitään. Tuuli ajoi meidät yleiselle uimarannalle, joka oli autio paria nudistia lukuunottamatta. Siinä vaan veneessä istuttiin ja manattiin tuulta, kunnes päätimme syödä eväitä. Sen jälkeen kiersimme rantaa pitkin apostolinkyydillä kohti lahtea, josta oli kuulemma tullut ahventa viime vuonna. Vesi oli kuitenkin niin kaakaota että luovuimme yrityksestä.
 Menimme takaisin veneelle ja lähdimme soutamaan tekniikalla yksi mies per yksi airo. Nyt pääsimme eteenpäin hitaasti mutta varmasti.
Soudimme vähänmatkaa ja pudotimme ankkurin potentiaaliseen ahvenpaikkaan. Aloimme heitellä, ja pian ahven jo potki kaverilla siiman päässä.
Niemel@ veti solkenaan ahventa, ja itselläni tuli vain tärppejä. Pyysin kaverin virveliä lainaan, ja kolmella peräkkäisellä heitolla tuli ahven. "Nyt on kyllä vehkeissä vika meikäläisellä." Siihen kaveri: "Sulla on vissiin liian lörppö vapa niin ei vastaiskut onnistu." Vaihdoimme omat vapamme takaisin
ja minäkin sain muutaman ahvenen. Sitten kaveri sai pari viivoittimen mittaista haukea. Minulta joku isompi hauki napsi jigeistä kahdella perättäisellä heitolla pyrstön irti.
 Välillä vene hörppi vettä ja oli vähällä kaatuakin, mutta sitten tuuli alkoi tyyntyä. Laitoimme Salmo Hornetin vetoon ja lähdimme soutamaan järven toiseen päähän. Kuusi ahventa tuli vetouistelu-session aikana. Järven toisessa päässä käänsimme veneen poikittain ja heittelimme jigejä tuuliajolla olevasta veneestä. Tärppejä tuli lähes joka nostolla ja kala joka toisella heitolla. Kaveri sai kaislikon reunasta puolentoista kilon hauen.
Soudimme lähelle vastarantaa, ja näimme joidenkin arviolta 13-vuotiaitten poikien tulevan kalaan. Pojat seisoivat hetken neuvottomina sillä kohden rantaa jossa meidän veneemme oli ollut. Olisivat varmaan taas "lainanneet" sitä. Seurasimme syrjäsilmällä poikien tekemisiä jigittelyn lomassa. Metsästä kuului ryskettä kun pojat yrittivät repiä rantaan lukittujen veneiden kettinkejä auki. Soudimme rantaan ja kysyin pojilta: "Eikö pojilla oo venettä?" Tähän pojat: "Ei oo, lainatkaa." Sanoin ettemme lainaa ja näyttelin kettinkejä veneemme keulassa sanoen: "Ei kuule pojjaat kärsi lainata. Meidänkin piti kettingit ja lukot tähän hommata kun ei muuten pysy rannassa." Jatkoimme tämän jälkeen vielä kalastusta
noin puoli tuntia ja lähdimme kotiin.
« Last Edit: June 17, 2007, 10:08:21 by Siikapossu »

Eetu_

 • Posts: 300
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #18 on: June 17, 2007, 19:01:47 »
Perjantaina päivällä lähdettiin mökille (Mommilan järvi, Lammilla). Saavuimme mökille, tuuli oli aika voimakas, joten emme heti ryhtyneet kalastamaan. Odotimme hetken, tuuli tyyntyi menimme laiturille heittelemään. Kello oli siinä 19.30. Kaloja ei vielä hetkeen näkynyt. Ensimmäinen ahven 20.50. Kala erehtyi pieneen lottoon. Ihan kivan kokoinen, pannulle. Yhdeksältä lähdettiin veneellä vähän syvemmälle, hetki heiteltiin. Sitten tärähti 8-senttiseen Nilsuun värissä 70 kunnon ahven. Tämäkin pannulle.

Illalla jatkoimme saunana jälkeen vielä kalastusta, 22.30 - 00.30. Ahvenen sain 23.40, ottipelinä .
Puolilta öin toinen ahven Calicolla. Yöllä saadut kalat takaisin.

Seuraavana päivänä melkein tyyntä.  Firetiger Shad Rappiin otti parisataarammanen hauki, kaislikon laidasta. Tyyni ilma ---> soutu-uistelemaan, kaveri sousi, minä sain reissun suurimman hauen, 400 g. Sama shad rappi kuin edellisessä hauessa.

Illalla 2 ahventa samaan Vibraxiin.Himopilkkijä89

 • Posts: 1041
 • Voittokalat on hauskin vetää muiden reijistä. :D
  • MSN Messenger - atte89@luukku.com
  • View Profile
  • kilpapilkintäblogi
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #19 on: June 17, 2007, 19:20:15 »
Suonojärvi (Vesilahti) 15.6-17.6
Olimme Karismix-pilkkijä90:n uistelemassa viikonloppuna 4-5 kertaa, ja isä oli yksin uistelemassa 2 kertaa.
Perjantai-iltana klo 19 saimme 650g kuha ja pari haukea, jotka heitimme takaisin. (n. 1 kg ja 500g) Kalat tulivat Jesse-vaapuilla. Lauantaina olimme aloimme koittaa pelkästään ahventa, kun kuhaa ei oikein tullut. Vedimme kahdella pienellä Karismax-vaapulla. Saimme lauantaina yhteensä 11 otettavan kokoista ahventa. Haukia tuli 8 kpl, joista yksi oli 2,1 kg, tosin isä sai sen. Lauantaina koitimme sitkeästi kuhaa illalla monta tuntia, mutta vain yhen alamittaisen saimme. Sunnuntaina uistelimme vielä noin 3 tuntia ja saimme 6 otettavaa ahventa ja pienen hauen.

Suurimmat ahvenet olivat noin 250g keskipainon ollessa noin 100g. Pienimmät olivat alle 40g ja ne päästettiin takaisin, kuten 9 haukeakin ja pieni kuha. Otimme siis 2 haukea, kuhan ja 17 ahventa, jotka painoivat yhteensä vähän yli 5 kg.

Viikonlopun selvästi paras vaappu oli Karismaxin kv 80 ruskeaselkäinen (pienin tai 2. pienin koko, väri 11)
« Last Edit: June 17, 2007, 20:56:40 by Himopilkkijä89 »

Nykyttäjä

 • Posts: 111
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #20 on: June 17, 2007, 20:33:34 »
Perjantai-illalla seitsemän aikoihin lähdimme vaimon kanssa Kalajärvelle kalastamaan. Veneellä MinnKotan työntämänä lähdimme ja laitoimme vaaput veteen. Itsellä vihreäkeltainen Bomber ja vaimolla kultapunainen 8 cm Merimetso. Eka hauki tuli saman tien, mutta niin pieni puikko että pääsi veteen takaisin. Kymmenen minuutin veneilyn jälkeen iski vaimon uistimeen kuha, veneessä mitattuna 42 senttiä. Seuraavan tunnin aikana tuli muutama pieni ahvenentumppi ja hauenpuikula jotka tietenkin päästettiin pois. Illan alkaessa viilenemään matalikon reunalta iski minun keltapunaiseen Jesseen 43 senttinen kuha. Käännyimme takaisi kellon lähennellessä puolta kahtatoista ja pian vaimon vapa taipui hyvin lupaavasti ja ilmeestä näin ettei ollut kevyt lasti hinattavana. Nopeasti vauhti pois ja haavi käteen. Lopulta veneen pohjalle kömäytettiin kaksikiloinen, kuusikymmentäsenttinen kuha. Oli siinä hetkeksi ihmettelemistä.Minä sain vielä pikkaisen kuhan joka lähti kasvamaan. Sormet jäässä ajelin veneen rantaan.
Lauantaina ajeltiin pikkuiselle haukilammelle virtaintien varteen. Siellä soudeltiin useampi tunti, ensin alkuun tuntui että isoa ahventa olisi hyvinkin tarjolla. Vaimo sai (yllätys) ensiksi noin 350 grammaisen ahvenen joka oli tyypillisen musta, suolampi kun on. Pian tuli toinen vähintäin saman kokoinen joka valitettavasti veneen vierellä päästi koukuista irti. Siihen isot ahvenet sitten loppuikin. Sen sijaan haukea tuli mukavasti. Kuusi suunnilleen kilon painoista haukea otettiin mukaan. Muutama pikkuinen pääsi veteen. Pientä ahventa tuli välillä melkein joka heitolla mutta niin surkean pientä. Vieheenä minulla oli lähes koko ajan papukaijavärinen Bete Lotto, vaimolla taaskin pääasiassa punakirkas Toby jäljitelmä. Siihen otti ainakin ahven kiukkuisesti mutta siinä näytti koukut olevan mallia CR, niin pääsi kovin helposti irti.

Wilho

 • Posts: 18
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #21 on: June 17, 2007, 23:33:32 »
Lauantai 16. kesäkuuta, Puulavesi (noinko tuo nyt sitten kirjotetaan ;) ) Joutsan puoli.

Lähdimme noin klo 12 mökiltämme autolla yleisen rannan viereen, jossa veneemme sijaitsi. Reissun tarkoitus oli vaan käydä hakemassa verkot pikkuveneellä (tasaperä, 5hp mötikkä perässä, mallia en tiedä kun serkun vene, eikä tullut katottua.). Oli kuiteskin virveli messissä joten peräänhän se meni. Noin 100 metriä rannasta iski ensimmäinen kiinni, 500g hauki :D, kasvamaan jäi tottakai. Verkoille asti ilman tärppejä.

Nostimme verkkoja, toisen verkon kohdalla ihmettelimme että mikä kastelukone vastarannalla oli. Ja sehän oli TROMBI, kyllä oli hieno näky kun tämä "minitornado" pyöri rantakaislikossa. Ensimmäistä kertaa elämässäni tällaisen näin, keli oli muuten aivan tyyni. Verkoista saaliiksi 2x ~1kg kuhaa mukaan lähti kun ruokaa olimme tavallaan hakemassa.

Vielä kerkesi verkkopaikalta rantaan mentäessä samaiseen Rapalan Shad Rappiin (tällä tuli myös hauki) tarttua kolmas samankokoinen kuha,
itseasiassa allekirjoittaneen ensimmäinen uistimella ylös nostettu kuha.

Reissuun voi olla kaikin puolin tyytyväinen, kun kuhia oltiin jahtaamassa :)

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #22 on: June 18, 2007, 15:37:29 »
Tänää tuli oltua vissii 4 tuntia vaan kalassa. Olimme käyttäjän MiGGo kanssa eräällä Ruokepuolinen nimisellä järvellä veneellä. Löysimme erään ison pinnalle tulevan tukintyngästä isoja ahvenia. MiGolla olikin kiinni oikea jölli ja se veti kuin piru, mutta pääsi harmiksemme karkuun. Se oli muuten ISO. Sit mullekkin tuli pari painavaa tärppiä ja vihdoin MiGGo saikin päivän ekan kalan. Ahveneksi sitä ensin luulimme, mutta kun MiGGo kelasi kalan lähemmäksi venettä se paljatuikin lahnaksi. Pieni se oli ja se nappas ruskeaan jigiin. MiGGo sai vielä yhden ahvenen(pienen sellaisen)ennen kun minulla tärähti mukavan tuntuisesti, kelasin hiukan nyppien jigiä ja sitten lähellä venettä tärähti uudestaan ja jäi kiinni. Kala pisti kivasti vastaan ja veneeseen nousi 230g ahven. Oli pulleassa kunnossa ja vatsasta löytyikin pari pientä lajitoveria. Hetki sen jälkeen MiGGo erehtyi heittämään viereiseen lumpeikkoon ja sieltä nappasi puolikilonen puikkari oranssi valkoiseen pieneen 14g lusikkaan. MiGGo karkuutti myös samankokoisen veneen vieressä. Sitten rupesimme uistelemaan lokinpaskapöllin vierestä(sen tukin minkä aijemmin mainitsin) siimat menivät käännöksessä ristiin ja sitten nappasikin ahven minun 3cm kultamustaan Countdowniin. Kelasin ylös sen tirriäisen ja otin MiGon vieheen pois siimastani joka oli siis mennyt ristiin huomasi MiGGo että hänelläkin on kala. Vähän isompi kuin minun, mutta tirriäinen silti. Tuplatärppi siis(kova tuplatärppi :-D). Saimme yhteensä 1 hauen ja 5 ahventa...
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #23 on: June 19, 2007, 19:48:32 »
Tänään olimme MiGGo:n kanssa kalassa 9.30-18.45. Saaliksi kertyi muutama hauki molemmille ja paljon ahvenia. Ei mitään huimia appposia ollu. Sain n.2kg hauen 1 koon Blue Foxin super vibraxilla jossa oli jigi koukussa. Pisti hanakasti vastaa ul-vehkeillä.
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

kaivo

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #24 on: June 20, 2007, 10:14:57 »
Tulin juuri Oulujokisuistosta, olin yksikseni aamukalassa klo 04:03 – 08:24. Aamu oli varsin kaunis, lämpötila kymmenisen astetta, aurinkoista ja luoteistuuli ei jaksanut puhallella kuin heikosti. Veden lämpötila edelleen viileähköt +13°C.

Hauki ei ollut tällä kertaa ollenkaan yhtä aktiivisella päällä kuin viime perjantaina. Kaloja tuli loppujen lopuksi ylös asti viisi kappaletta, suurinkin vain 1,1 kg ja loput selvästi alle kilon. Kaikki kalat varsin heikosti kiinni. Tärppejä ja irtoamisia kertyi lähemmäs kymmenen, vaikka koukut olivat varmasti terässä. Ensimmäinen kala tuli heti aamuneljän jälkeen, ja otti hiipui suurin piirtein kello seitsemään mennessä.

Viehepuolelta räikeillä väreillä ei tullut yhtään kalahavaintoa. Kokeilemistani neljästä pikku-Buster Jerkistä ainoastaan jo ottiyksilön merkkejä väläytellyt "savukala" toimi sen verran, että kaloja tuli kolme kappaletta ylös asti ja muutama karkuutus päälle. Vaaput eivät toimineet ollenkaan, yhtä hiljaista lippojen kanssa. Toimivimpia olivat tällä kertaa lusikat: kaksi kalaa ylös asti, Tobyllä ja Kuusamon vuosiuistimella vm. 2003. Tärppejä + karkuutuksia kirjattiin vuosiuistimen lisäksi Professoreille. Syvässä vedessä tehty pikainen jigikokeilu tuotti vielä yhden puikkarin karkuutuksen.

« Last Edit: June 24, 2007, 19:10:21 by Kaivo »

Yuz

 • Posts: 979
 • RAGE
  • MSN Messenger - yuzzi_91@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #25 on: June 20, 2007, 12:17:02 »
Olin eilen kuhastamassa. Ei paha reissu ollenkaan. Oltiin vesillä vähän yli 11, Kalliosalossa paikoilla puoli 12. Laitoin violetin Glass Shad Rapin ja valko-kelta-punaisen Biltema Breezen uimaan. Ei aikaakaan, kun Glass Shad Rapissa oli kuha kiinni! Painoa silmämääräisesti 900g, menee ruokaan. GSR takaisin, ja kohta taas kuha kiinni! Tämä yksilö oli sitten alamittainen, joten takaisin polskimaan. Seuraavaksi sitten kävi sedän Clown-väriseen Husky Jerkkiin. Reissun isoin, 1,5kg. Tämän jälkeen olikin sitten Bilteman Breezessä kiinni. Kilon paikkeilla, otettiin. Breeze aiheutti hieman sotkua siimoissa, koska se veti vasemmalle enkä ruvennut keskellä yötä säätelemään -> tilalle Hot Tiger-värinen Thundercrank. Seuraava kuha otti siihen. Alamittainen. Viimeinen tarttui sedän Minnow Rappiin, väri BHO. Alamittainen sekin. Karkuutuksia lisäksi kolme. Mukavaa että kuhakin syö jo noin!  :wink:
Kuha lopetti syöntinsä kahden aikaan.
« Last Edit: June 20, 2007, 12:21:34 by Yuz »
I once dug a pit and filled it with clouds. Or was it clowns? Come to think of it, it began to smell. Must have been clowns.

jusander

 • Posts: 3
  • MSN Messenger - jussi-p-93@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #26 on: June 20, 2007, 15:58:51 »
Tänään lähdettiin kaverin kanssa noin klo 10 kalaan. No kun saatiin vene vesille mentiin yhden hyvän kaislikon viereen: Siinä kalasteltiin ja välillä liikuttiin , mutta ei oikein tahtonut napata. vaihdoimme paikkaa se ei tuottanut oikein tulosta. Ei ollut kala oikein liikkellä. Tällä kertaa jäätiin tyhjin käsin , mutta periksi ei anneta huomenna taas uus yritys.

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #27 on: June 20, 2007, 22:44:08 »
Tänää olin käyttäjän MiGGo kanssa kalassa. Sain jonkun kilosen hauen ja vajaa kymmene ahventa. MiGGo ei haggee saanu, mutta ahvenia se tuntu repivä hyvin...Sää oli aika viileä ja ihan ok kalakeli, mutta ei silti tuntunu kala oikee eiliseen malliin syövän.
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

Wilho

 • Posts: 18
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #28 on: June 21, 2007, 01:56:06 »
Juupa juu... lähettiin tossa klo 23 Sysmän Virtaalle kalaan, ja melko heti sinne menon jälkeen nappasikin kirjo kiinni.

Siinä aloin putsailemaan sitä, ja kun olin saanut sen putsattua ja viimeisiä p*skoja huljuttelin pois niin eiköhän se lipsahda kädestä ja liu'u keskelle sitä jokea... Sellainen reissu...

Nyt on v*tutus niin suuri että taidan laittaa maate.

esal

 • Posts: 268
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #29 on: June 21, 2007, 16:25:07 »
Tässä reissuraporttini Marttisenjärveltä. Kopsaan täältä, kun en jaksa uutta kirjoitttaa. :-D http://www.pilkki.info/keskustelu/index.php?topic=379.msg2900#msg2900

Tehtiin sitten se melkein viikon kestävä reissu tuonne Marttisenjärvelle.. Kyllä mukavaa oli! Kaikkia juttuja en varmaan enää reissusta muistakaan, mutta toivottavasti kuitenkin jotain.
The juQ heitteli enemmän ja minä ongin

Lauantai

Mökille saavuimme noin yhdeksän maissa, kävimme muistaakseni soutu-uistelemassa. Eipä tainnut kalaa tulla.

Sunnuntai

Sunnuntaina taisimme saada ensimmäiset säynet sieltä rannasta onkimalla. Lisäksi muutamia ahvenia ja haukia joita tuli uistelemalla ja heittelemällä joka päivä. Haukien painot olivat väliltä 0,5 kg - 2 kg ja ahvenet parinsadan gramman luokkaa.

Maanantai

Veneellä käytiin onkimassa kotilahden ruohikoissa. Ahventa nousi ja veimme ne pihan vieressä olevaan lampeen. Menimme myös luodosta noin. 50 m poispäin ja siihen pilkkimään veneestä. Tulikin todella hyvin ahvenaa, lähemmäs sata. Enemmänkin varmasti olisi tullut, mutta alkoivat jo pilaantua veneessä.

Tiistai

Tämä olikin kaikista päivistä mieleenjäävin. Tuli kaksi ennätyskalaa onkien.
Ensin aamupäivästä sitä normaalia, heittelemässä ja soutu-uistelemassa kävimme. Sieltä tuli niitä normaaleja.. ahvenia ja haukia. Sitten menimme ongelle eräälle luodolle, jossa on keskellä vain muutama pusikko ja lähettyvillä todella paljon heinikkoa. Kun olimme onkimassa sieltä tuli ihan hyvin pientä alle satagrammaisia säynejä, ahvenia ja särkiä. Kuului myös isompaa molskintaa ja ajattelimme, että siellä hauki jahtaa pienempiä kaloja.. Vitsailimme myös, että kohta se ottaa onkeeni. Kun olimme jo pikkuhiljaa lähdössä tarttui minulle joku isompikin kala kiinni, sitä joutui jo hieman väsyttelemään. Kun kala alkoi tulla lähemmäksi venettä, se näkyi jo pinnalla JuQ sanoi, että se on lahna ja minä tietysti uskoin häneen, koska en lahnaa ollut ongella ennen saanut. Se "lahna" olisikin saatu veneeseen, jos olisi ollut haavi mukana, mutta ei ollut ja "lahna" sai potkittua itsensä irti koukusta juuri veneen vieressä ja kyllä silloin harmitti.. Kävimme mökillä syömässä ja hakemassa haavin ja menimme uudestaan luodon viereen. Kuten oli tarkoitus, JuQ otti ensin heittelemällä hauen, siitä 15 min ja minä sain 1,1 kilon painoisen säynen. Tuo säyne oli luultavasti se sama, joka minulla oli kiinni aiemmin ja jota luulimme lahnaksi. Sitten samantien rantaan viemään säyne ukkimme savusti sen ja se maistui yllättävän hyvälle! Vaikka ruotoisia ovatkin niin tästä riitti kyllä syötävää iltapalaksi. Tuon minun säyneeni jälkeen menimme vielä kerran ongella ja taas samaan paikkaan. Siellä ensin JuQ heitteli myös ruohikkouistimilla, mutta ei ottanut niihin mikään kiinni. Siitä vähän aikaa ja minulle nappasi hauki onkeen! En olisi ikinä uskonut, että se onkeen ottaisi sen jälkeen kun paikkaa on lusikkauistimilla pommitettu. Siitä alkoikin vielä kovempi väsytys, mitä säynen kanssa vaikka tämä hauki ei painanutkaan kuin 0,8 kg. Välillä meinasi juuttua kaisloihin kiinni ja välillä otti kunnon syöksyjäkin.   Kyllä se kuitenkin veneeseen haavilla saatiin ja vietiin sitten pihan vieressä olevaan pikkulampeen.

Keskiviikko

Saatiin ukki lähtemään moottorinkäyttäjäksi ja kävimme uistelemassa, sieltä ei mitään normaalia isompaa saalista tullut. Yritimme myös etsiä matalikkoa, josta on ennen tullut hyvin ahventa veneestä pilkkimällä, mutta sitä ei löytynyt.

Torstai

Kierreltiin kaislikkoja, joista edellisinäkin päivinä oli haukea hyvin tullut. Niin tuli nytkin. Myös ongella ja pilkkimässä kuten joka päivä.

 center>