Chat

Author Topic: Joulupukin kalareissu  (Read 12597 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tuhe

 • Posts: 517
  • View Profile
Joulupukin kalareissu
« on: December 21, 2008, 19:18:58 »
Joulun kunniaksi ja jäiden vähyyden vuoksi pistetään uusi tarinakisa käyntiin. Kyseessä tietenkin joulupukin lennokas pilkkireissu, et tarinoita voi alkaa heti suoltamaan. Tarinat pitää olla kerrottu 23.12 klo 18.00 mennessä. Äänestys loppuu 23.12 klo 21.00 ja eniten ääniä voittaa palkinnon ja hoitelen posteineen sen.

OsPa

 • Guest
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #1 on: December 21, 2008, 19:35:39 »
Joulupukki heräsi ääneen, joka kuului keittiöstä. Joulupukki meni katsomaan mistä ääni kuului. Hän näki keittiössä keittiötontun joka kaivoi pakastearkkua.  "Mitä sinä etsit"?, kysyi Joulupukki. "Etsin kalaa päivälliseksi", vastasi keittiötonttu.
Joulupukki auttoi keittiötonttua etsimään kalaa, muttei sellaista kuitenkaan kumpikaan löytänyt. "Nyt minun täytyy varmaan lähteä pilkille", päivitteli Joulupukki. Hän kuulutti keskusradiolla tarviketontulle, että tämä laittaisi porot ja pilkkivehkeet valmiiksi. Puolentunnin kuluttua Joulupukki lähti matkaan. Hän ajoi reellään Korvatunturinlammelle, jonne oli matkaa korvatunturilta 10km. Saavuttuaan perille Joulupukki kairasi jäähän reiän, ja upotti pystypilkin reiästä. Hetken odoteltuaan pukki tunsi vavan päässä värinää. "Nyt on kiinni!", huusi pukki. Muutaman minuutin väsyttelyn jälkeen siima katkesi, ja kala meni menojaan. "Voi keheveli!", pukki mutisi, ja laittoi uutta uistinta veteen. Enään ei kuitenkaan kalaa tullut, ja pukki vaihtoi paikkaa. Heti kun hän sai uistimen seuraavaan reikään, niin tärppäsi. Ja sitä kalaa saikin väsytellä ja kauan. Pian reiästä nousi mahtava vonkale! "KAHEN KILON SIIKA!", huusi pukki ja alkoi pitää mieletöntä mekkalaa saamastaan kalasta. Heti rauhoituttuaan hän pakkasi kamppeensa ja lähti ajamaan kohti Korvatunturia. Korvatunturilla hän jätti porot pihalle ja juoksi kala kädessään keittiöön. Hän heitti kalan keittiötontulle ja laittoi uunin lämpiämään. Päivällisellä Joulupukki hehkutti jokaiselle, että muistakaakin, että kala on minun saama. Päivällisen jälkeen Joulupukki painui väsyneenä sänkyynsä, ja vaipui sikeään uneen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kiitos. Hyvää joulua, ja onnellista uutta vuotta 2009.

härskipilkkiarska

 • Posts: 87
 • mikä on kuu? no kuu tietenki.
  • View Profile
  • Email
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #2 on: December 21, 2008, 20:59:41 »
                                                               JOULUPUKIN KALAREISSU
     
Joulupukki nousi varhain aamulla koska hän oli ajatellut lähteä pilkille. Joulupukki puki itsensä lämpimiin vetimiin. Sitten hän otti pilkkirepun ja lähti moottorikelkalla ajamaan kohti lähellä olevaa Särkijärveä. Perillä hän sammutti moottorikelkan ja alkoi pilkkiä. Hän oli pilkkinyt pari minuuttia ja jo nyt alkoi nykimään.
Joulupukki huomasi että iso oli kiinni. Hän kamppaili kalan kanssa hyvän tovin. Mutta lopulta hän sai kalan näkyviin. Siellä oli iso hauki. Pukki mietti miten hän saisi hauen ylös.
Pukki keksi ratkaisun ja alkoi kairaamaan toista reikää. Kairaaminen oli hankalaa koska hänen piti pitää vapaa samaan aikaan kädessä muuten hauki olisi karannut. Lopulta pukki sai kairattua toisen reijän ja alkoi hivuttamaan toista kättä kohti haukea.
Äkkiä hauki tempaisi itsensä syvemmälle. Pukki otti tukevan asennon ja alkoi taas nostamaan kalaa. Kala oli taas pinnan lähellä ja pukki yritti taas saada haukea ylös.
Pukki hivutti uudestaan kätensä kohti haukea. Hän iski kätensä hauen niskaan ja vetäisi sen jäälle. Pukki irrotti hauen koukusta ja otti puntarin repusta. Pukki punnitsi hauen. Se oli 3,2kg. Hän pilkki vielä vähän aikaa mutta ei saanut mitään. Pukki lähti takaisin kotiinsa hyvillä mielin.

LOPPU
härskiä pilkintää

härskipilkkiarska

 • Posts: 87
 • mikä on kuu? no kuu tietenki.
  • View Profile
  • Email
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #3 on: December 21, 2008, 21:03:30 »
Joulun kunniaksi ja jäiden vähyyden vuoksi pistetään uusi tarinakisa käyntiin. Kyseessä tietenkin joulupukin lennokas pilkkireissu, et tarinoita voi alkaa heti suoltamaan. Tarinat pitää olla kerrottu 23.12 klo 18.00 mennessä. Äänestys loppuu 23.12 klo 21.00 ja eniten ääniä voittaa palkinnon ja hoitelen posteineen sen.

saankos kysyä että mikä palkinto?
härskiä pilkintää

Tuhe

 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #4 on: December 21, 2008, 21:09:52 »
Ilmotan kisan jälkeen, mukavastihan pukki on jo kaloja repiny, et tarinoita vaan kehiin.

Aatami

 • Professorin vaimo
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1248
 • Intohimona kalastus
  • MSN Messenger - jami_terasahde@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #5 on: December 21, 2008, 23:01:47 »
Pukin uudet vehkeet

Jo vuosisatojen ajan pukki oli lahjonut muita, mutta koskaan hän ei ollut itselleen mitään antanut. Sehän pukkia oli alkanut riepomaan jo aikatavalla varsinkin, kun ihmiset olivat aina niin kiittämättömiä eikä koskaan oppineet elämään ihmisiksi vaikka kuinka lahjattomuudella uhattiin.
Nyt oli pukin mitta täysi. Hän päätti, että tänä jouluna ainoa joka lahjoja saa on hän itse. Pukki oli innostunut kovasti kalastuksesta ja varsinkin pilkkimisestä, mutta vehkeitä hänellä itsellään ei ollut, vaan hän oli aina lainannut muilta. Siispä hän päätti hankkia itselleen kunnon pilkkivehkeet; kairan, onkia sekä erilaisia pilkkejä. Pukki katsoi kartalta lähimmän kalapaikan, Nuorttijoen. Joki virtasi Venäjältä Suomen puolelle ja kaloja siinä oli jos minkälaisia. "Huomenna siis sinne", totesi pukki ja painui pehkuihin. Taisi pukki olla innoissaan kalareissusta, sillä se pyrki uniin saakka.

Pukki istui suvannolla pilkki kädessään. Siiman päässä heilui pieni volframimorri. Kalakukkoa teki pukin mieli ja pikkutirrejä nousikin jäällä aikalailla. Lähinnä ahvenia ja nekin niin pieniä, että ruodot ei juuri kukossa pistele. Parin tunnin jälkeen kukkotarpeet olivat kasassa ja koska valoa vielä riitti, päätti pukki vielä vrtapaikasta yrittää joulutaimenta. Morrilla jatkettiin, kun sillä muutenkin kaloja oli niin hyvin tullut. Pukki alkoi kairata reikää, kun tunsi oudon rusauksen, ikään kuin housut olisi revennyt. Vielä mitä. Jääkansi oli pettänyt ja pukki oli hetkessä muniaan myöten vedessä eikä siinä vielä kaikki. Pukin housuissa tuntui kaameata muljahtelua, ja vielä ilman viagraa. Toiveajattelua, sillä se oli jotain muuta. Jokin vedenelävä oli uinut housuihin. Pukki kierähti jäälle ja alkoi painimaan housujensa kanssa. Pukki pyöri pilkkivehkeidensä kera jään päällä ja sai kun saikin niskavoiton housuistaan. Hän kurkkasi housuihin ja kappas kikkaraa siellä olikin se taimen, jota hän lähti pyytämään.

Siinä vaiheessa pimeni ja pukki heräsi, kun muori töni häntä ylös. "Nouse nyt ukkoseni, sinun housusi on aivan märät". Pukki nousi ja huomasi, että hänen lämminvesipullonsa oli hajonnut yön aikana. Eipä siinä mitään. Pukki naurahti ja totesi, "Jos tämä oli enneuni, niin parasta jättää reissu kokonaan väliin".

Sen pituinen se. Hyvää joulua kaikille :-)
Aina ei voi miellyttää kaikkia..
http://kalassa.net/aatami/
Kalassanet kalastusseuran sihteeri

Tuhe

 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #6 on: December 21, 2008, 23:09:44 »
Hyvä juttu, niinku tähän asti muillaki. Toivottavasti jutun kertojia riittää kun pilkkipeleiltä ehtivät.

osmanhauki

 • Guest
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #7 on: December 22, 2008, 19:04:01 »
Joulupukki mietti miten saisi aikansa kulumaan näin joulun alla, kun kerran tontut tekevät kaikki työt. Pukilla syttyi yhtä äkkiä lamppu päänsä päällä, ja niinpä hän päätti käydä etsimässä ullakolta pilkki välineensä. Pukki ei kuitenkaa löytänyt niitä mistään ja meni alakertaan alakuloisena. Muori tuli samassa paikalle ja ihmetteli pukin surullisuutta, joka tietysti kertoi tilanteensa. Muori kävi jossain ja hänellä oli mukanaan pukin pilkkivehkeet! Pukki meni syömään puuroa ja käski pistää porot valmiiksi, pian hän olikin jo matkalla.
   Järvelle tultuaan pukki rupesi muistelemaan kilon harjustaan, jonka hän sai ekoilla pilkkivälineillään. Pukki otti pienen punaisen morrin, johon hän pujotti muutaman kärpäsen toukan. Hetken väristeltyään joku kopaisi morria. Pukki teki vastaiskun, mutta liijan myöhään ja kala pääsi karkuun. Pukki sai pilkkimiseen lisää puhtia ja entistä keskittyneemmin pukki väristeli pilkkiä. Sitten pukki tuntee jotain pilkin päässä ja kiskaisee vastaiskun, ja tällä kertaa kala jää kiinni. Kalan jäälle saatuaan pukki tokaisee ''pikku harri'' ja päästää harrin avannosta takaisin järveen. Pariin tuntiin, pukki ei saa kaloihin kontaktia ja vaihtaa paikkaa. Pilkin laskettuaan järveen pukki tuntee kauhean nykäyksen ja alkaa väsytellä kalaa. Ilta kuitenkin on tullut, eikä pukki meinaa nähdä mitään niinpä hän kutsuu petteri punakuonon näyttämään valoa. Pukki saa väsyteltyä kalan ja vie sen korvatunturille ja huomaa kalan olevankin Made. Hän vie mateen yhdelle tontuista, joka tekee mateesta kalasoppaa ja pukki menee pitkälleen ja alkaa nukkua.

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!!!

M-A-K-E

 • Posts: 102
  • MSN Messenger - lord_of_world_@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #8 on: December 22, 2008, 19:22:10 »
Joulupukin epäonninen pilkkimatka

Joulupukki könysi vaivanloisesti Hästens-nojatuolistaan ja suuntasi kulkunsa  lääkekaapille. Koko viime yön oli pukki katsellut Star trek -maratonia nauttien Matryoshkina votkaa. Aamun tullen oli muori niin vihainen ja darra täyttä todellisuutta, ettei ukko kestänyt enää, vaan suuntasi kulkunsa ulos.
     Ulkona oli kaunis kevättalvinen aamu. Pikkulinnut laulelivat harmonisesti ja tontut virittilivät moottorikelkkojaan.  Pukki kuljeskeli pitkin pihamaata ja tutkaili tonttujen touhuja. Aikansa katseltuaan, hän huomasi erään tontun valmiiksi tekemän halvahkon näköisen pilkkisetin.  Tonttu oli jättänyt maalin kuivumaan ja poistunut sisätiloihin nauttimaan hiukan lämmikettä. Kun tonttu palasi, hän näki, että pilkki oli viety ja katseli ympärilleen: " voi ##**!", hän huusi ja silloin hän näki kun pihan toisella puolella moottorikelkka starttasi äänekkäästi "Pruuum prum pruuuuummm!" Joulupukkihan se siellä otti ja lähti pilkille jättäen tonttuparan nauttimaan pakokaasujen aiheuttamista hallusinaatioista.

Kuten on yleisessä tiedossa, ei korvatunturin ympäristöä ole siunattu kalastuksellisessa mielessä kovinkaan ylellisesti vaan pukkimme joutui tyytymään Kemijoen alkulähteisiin noin 20 kilometrin päässä lännessä.
   Pukki saapui paikalle muutaman tunnin järisyttävän tapahtumarikkaan matkan kokeneena. Hän oli jopa pysynyt satulassa eikä ollut tappanut yhtään naapurin poroa.
   Pukki leiriytyi Kemihaaran leiripaikalle ja otti taskustaa jägermeister pullosta pienoiset "alkulämmittelyt". Sitten hän siirtyi joen jäälle. "Pahus, ei tullut kairaa mukaan", pukki hämmentyi kovasti. "Menenpä tuonne sulaan veteen, mikä tuolla kovasti vaahtoaa." Sinne pukki meni ja nopeasti humahti heikon jään lävitse. Ei hän toki kuollut, vaan talven mittaan kertynyt ihrakerros piti häntä hengissä muutaman viikon, ennen kuin joku lapinmies hänet löysi. Pukkimme ei enää ikinä pilkkinyt .En ole minkään sortin kirjailija, joten teksti on sen vertaista ja huumori täysin käsittämätöntä. Hyvää joulua kuitenkin.
Mä seuduilla näillä oon tunnettu kalamies...

Daiwa

 • Posts: 587
 • Hauki tuo lisää kiinnostusta kalastukseen.
  • MSN Messenger - lare.saari@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #9 on: December 22, 2008, 21:15:55 »
Joulupukin pilkkireissu!

Joulupukki oli kesästä asti suunnitellut tulevan talven pilkkimistä, hän oli tontuilla teettänyt uusia pilkkivermeitä ja testaillut niitä pitkin kesän. Matoja hän oli myös viljellyt, kun hän piti niitä toukkia paljon parempana. Pilkkipaikkoja se oli laajalta alueelta käynyt valmiiksi katsomassa. Kun tuli ensimmäiset teräsjäät inarijärveen, niin pukkihan meni heti mielenkiinnolla mittaamaan jäiden paksuutta. Jäätä oli 4cm paksuisesti ja pukki totesi, että vielä pitää vähänaikaa odotella. Hän saapui kotia ja laittoi kalassa.netin päälle ja kävi kirjottelemassa inarijärven jäätilanteesta ja havaintoja tulevasta saaliista. Sitten hän meni tonttujen pajaan, otti UR:n juhlakairan hyllyltä ja käski tonttujen teroittaa sen, kun hän oli vahingossa jääntestausreissulla kairannut vähän pohjaa. Oli jo ilta ja pukki meni syömään iltapuuron, sen jälkeen hän päätti, että menee huomenna järvelle pilkille, kun pakkastakin oli ollut -40-50:n asteen välillä. Pilkkikamat oli aamua varten kunnossa ja ei kun nukkumaan! Aamulla hän heräsi, kun aamutonttu tuli hänet herättämään ja kello oli 08:61.

Pukki ei malttanut edes syöda aamupalaa, kun oli niin kova kiire päästä pilkille. Se juoksi ulos, otti moottorikelkan ja ajeli inarijärvelle. Matkalla pukki ei myöskään malttanut ajaa rajotusten mukaan, se kaahasi 200km/h toisten peltojen, pihojen ja metsien läpi. Matkaa ei ollut jälellä, kun kymmenisen kilometriä, eiköhän tullut poliisit vastaan ja pysäyttäneet pukin. Eihän siinä auttanut, kun sakottaa rallikuskia. Hänen oli sitten pakko ajaa 60km/h koko ajan ja ihmetteli, kun ei järveä näkynyt missään. Kohta tulikin vastaan kyltti, jossa luki "Oulu 20", hän oli ajanut väärään suuntaan 400km ja oli aivan hermona. Lunta oli tullut yön aikana enemmän kun liikaa ja ei sen takia hoksannut mihin päin pitää mennä. Ei auttanut, kun lähtä takaisin samaan suuntaan mistä tulikin ja ihmiset ihmettelivät, että miten pukki on noin pahalla tuulella ja kiihdyttelee kelkalla pitkin ojaa. Vastaan tuli paikka, josta ei voinut kelkalla mennä ja sitten mentiin metsän kautta. Tuntui, että puut eivät loppuneet koskaan, aina vain metsä jatkui ja jatkui. Pukki muisti, että hänellähän on taskussa GPS, jolla pystyi katsomaan missä päin hän on. Laitteestahan oli paristot lopussa, eikä siitä mitään apua sitten ollut. Kelkka hörähti taas käyntiin ja kohta se sammui, no bensa loppui. Pukilla meni täysin hermot ja se hakkas isolla tukilla kelkan tuhkaksi, sitten matka jatkui kävellen. Järvi näkyikin kohta puiden takaa ja pitkäparta juoksi niin lujaa, että housut ei meinannut jalassa pysyä ja parta tarttui kokoajan oksiin kiinni. Järvelle päästyään pukki totesi olevan juuri oikeassa paikassa ja kairasi muutamia reikiä jäähän, sohjot hän kauhoi äkkiä aulta pois ja alkoi pilkkimään. Sitten kuului natina ja jää petti. Pukki huuti apua, mutta ketään ei näkynyt. Onneksi hän jaksoi juuri ja juuri ponnistelemaan jään päälle. Kaikki vaatteet oli läpimärkiä ja pukki joutui olemaan kalsarit jalassa pilkillä, kun hän laittoi muut kamppeet männyn oksalle roikkumaan. Sitten alkoikin filmikärki heilua ja kala oli kiinni, mutta jään päälle nousi pikkuinen kiiski, hän laski morrin uudestaan veteen ja heti toinen kiiski perään. Kohta jäällä oli arviolta 10kg pelkkää kiiskeä ja pukki ei jaksanut enään pilkkiä. Hän nakkeli kiisket reppuun ja sen jälkeen puki vaatteet päälle. Se lähti sitten kävellen kotia ja meni pienen kylän läpi, jossa oli paljon pieniä lapsia. Lapset ihmettelivät, että miten pukin naamataulu oli muuttunut paljon nuoremmaksi ja kysyivät häneltä, että miten tämä on mahdollista. Pukki hoksasi, että hän oli unohtanut naamarin männyn oksalle ja selitteli lapsille, miksi se oli niin nuoren näköinen. Lapset uskoivat pukin selityksiin, kun hän oli sanonut näin "on niin kylmä ilma, että naama näyttää paljon nuoremmalta" ja tämän jälkeen pukki juoksi korvatunturille ja sen jälkeen pajalle. Hän sanoi tontuille, että tehkää hänelle uusi naamari, kun edellinen jäi puun oksalle. Tänäjouluna olikin sitten erikoinen jouluruoka. Kiiskilientä ja puuroa. Aaton aamuna hän sitten kertoi muulle väelle omasta reissusta ja kaikki nauroivat, sitten pukkikin aatteli, että reissu olikin ihan mukava "pieniä" vahinkoja lukuunottamatta. Kaikki pitivät kiiskiliemestä ja söivät sitä innolla, niin kauan, kun sitä riitti.

Hyvää joulua kaikille.  :-)   

« Last Edit: December 23, 2008, 18:01:52 by Daiwa »
- Milloin kala kasvaa nopeimmin?
- Kun kalastaja kertoo saaliistaan.

Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #10 on: December 23, 2008, 15:37:28 »
                                              Joulukala

Oli joulukuun 24. päivä, pukki heräili puolenpäivän aikoihin, kaikki joulun askareet oli jo hoidettu. Muori oli lähtenyt ostoksille, ja oli mitä otollisin hetki livahtaa pilkille. Pukki kaivoi varaston uumenista vanhan Delfin ongen ja otti muutaman pilkin mukaansa. Sitten hän meni sisälle, otti jallu- pullon ja kaatoi taskumattiinsa vähän lämmikettä. Pakkasta oli vaivaiset -25 astetta, mutta pukki ei ollut moksiskaan, olihan hänelle vuosien mittaan kertynyt melkoiset rasvakerrokset. Hän otti tavaransa, veti tallista vanhan -69 vuosimallin pappatunturinsa ja alkoi polkemaan. Kone alkoi hyrrätä jo kolmannella polkaisulla, mikä oli melkoinen yllätys pukille. Hän lähti ajelemaan kohti pientä lampea, joka sijaitsi n. 5 kilometrin päästä hänen kämpiltään. Kun hän oli jo ajanut jonkin aikaa, hänelle tuli ilkeä tunne, että jotain unohtui. Hän pysäytti pärränsä ja alkoi miettimään. Pitkän pohdinnan jälkeen pukin aivoissa naksahti, että kaira puuttui. Muutaman kirosanan tahdittamana pukki haki kairansa, ja sitoi sen mopon peräänsä kiinni. Onneksi muori ei ollut vielä tullut.
Pukki lähti äkkiä livohkaan, ennenkuin muori ehtisi tulla. Pilkkiminen alkoin todella poltella, ja hän väänsi kaasua tappiin asti.
Hän oli niin innoissaan ja kiireissään, että hiukan ennen lampea olevassa ysikymppisessä hän veti pitkäksi, ja luisui ojan pohjille. Tälläkertaa pukkia ei edes pahemin kyrsinyt, koska lampi näkyi jo! Hän tonki kairan ja muut tavaransa ojasta ja lähti innoissaan kävelemään kohti pelipaikkoja. Hän muisteli samalla hänen nuoruutensa hirmusaaliita, kun hän poikasena kuuli lammesta ja päätti mennä kokeilemaan. Jo ensimmäisellä reissulla hänen repussaan painoi monta kiloa isoja tummia ahvenia. Pienempänä hän kävi tuolla usein, nyttemin se on jäänyt vähemmälle, hommiensa vuoksi.

Pukki otti teräsuojuksensa poies, ja kokosi kairansa. Otti ensimmäisen askeleensa, ja *humps*..Jalka meni jäästä läpi. Hän kokeili eri kohtaa, ja sama toisui. Nyt hänellä paloin pinna, ja ilmoille kaikui hetken liuta perisuomalaisia kirosanoja.
Mutta konstit ovat monet. Pukki alkoi veistämään puusta itselleen pitkiä suksia jalkojensa alle, jotta hän pääsisi jäälle. Veistettyään puut jalkojensa alle, hän sitoi narulla ne jalkoihinsa kiinni, otti kairansa ja reppunsa maasta, ja otti askeleen jäälle..Jää rusahti, muttei pettänyt. Varovasti hän otti pari lisäaskelta, ja jää kesti. Hymy suullaan hän harppoi pienen lammen toiseen päähän, josta hän oli saanut mahtikaloja joskus muinoin. Hän laittoi vanhan pienen hopeisen tasurin siimansa päähän ja alkoi pilkkiä, vihdoin!
Meni minuutti jos toinenkin, mutta kaloja ei näkynyt. Hän vaihteli ahkeraan paikkoja, poraili, mutta pyyti tyhjää edelleen.
Hän alkoi jo turhaantua, kun hän oli pilkkinyt jo pari tuntia ilman tärppiä. Hän porasi erään ruovikon kupeeseen kolon, pudotti tasarinsa avantoon, ja lähes samantien sitä vietiin. Hihhei, pukki hihkaisi. Hän tunsi voimakkaita potkuja, ja arveli kalan olevan joku tällä lammella normaalikokoinen puolikiloinen ahven.
10 minuutin kesyttelyn jälkeen arviot nousivat jo kiloon, pian jo kahteen. Hän uskoi, että kala olisi ennennäkemättömän iso ahven, koska haukia hän ei ollut koskaan tästä lammesta saanut, eikä edes nähnyt.
Hurjaa väsytystaistelua oli kestänyt jo puolisen tuntia, kunnes kala alkoi nousta yhä lähemmäs ja lähemmäs kohti 6 tuumaista avantoa.
Pukki pelkäsi hiukan, että vanha monofiili pettäisi, mutta rauhoitti itseään hokemalla: "hiljaa hyvä tulee".
Nyt alkoi jo vesi heilua avannossa, ja alkoi näkyä tummaa. Pää tuli jo esille avannosta, pukki otti kädellä kalaa vastaan ja heitti jäälle.
Pettymys oli suuri, kala ei ollutkaan ahven vaan tumma vihernieriä. Ensimmäinen lajiaan tästä lammesta.
Pukki arvio silmäpuntarilla kalan noin 3, 657g painoiseksi. Hänen täytyi kaivaa povaristaa taskumattinsa, ja ottaa kaatoryypyt kalalle. Tulipa sitä otettua hiukan enemmänkin, kuin muutama kulaus, sillä hänelle oli jo kerennyt tulemaan hiukan kylmä. Mukavastihhan se pukkia lämmitti. :-)
Vaikka hän olikin hiukan pettynyt, hän ei heittänyt kalaa metsään, vaan laittoi pussiinsa. Olihan hänen saatava jotain kalaa joulupöytäänsä, hän kun ei raaskinut käydä k- kaupan kalatiskiltä ostamassa sillä hinnat olivat hirveän suolaiset turistihinnat.
Alkoi jo hämärtää, ja pukki näki parhaaksi kerätä kamppeensa ja lähtä kotio. Kala painoi repussa mukavasti, ja pettymys alkoi muuttua jo iloksi. Olihan hän sentäs jotain kalaa saanut. Hän ähki pappiksensa ojasta, mutta käyntiin se ei polkemalla lähtenyt. Mäkistartilla kone alkoi putputtamaan iloisesti, ja hän käänsi keulansa kotia päin. Hän toivoi, että muori olisi vieläkin ostoksilla, olihan hän melkoinen shoppaushirmu..Tiedättehän te naiset. :wink:
Hän oli pihassa, vei mopon talliin ja könysi sisälle.
Muori uteli heti, missä pukki oli vedellyt, ja kyseli heti mistä kalanhaju oli peräisin. Muorilla oli todella hyvä hajuaisti, eikä pukki osannut valehdella.
Muori ei tykännyt, että pukki oli ollut ohuilla jäillä, eikä kalapussia näkynyt kädessä.
Mutta kun pukki kaiveli reppunsa pohjilta pussin, jossa pullotti iso mötkylä, muorikin heltisi, ja oli hyvillään, ettei heidän tarvinnut ostaa turistihintaista kalaa lähikaupasta.

Hyvää ja rauhaisaa joulua, ja kireitä siimoja ensi vuodelle. :wink:

E: Muokkasin pari kirjotusvirhettä
« Last Edit: December 23, 2008, 17:59:34 by SUURkalastaja jyväskyläst »
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

Tuhe

 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #11 on: December 23, 2008, 18:02:22 »
Nyt pukki on pilkkireissut tehny ja voi ääniä antaa parhaalle tarinalle. Yhen äänen kukin antaa ja tulos annetaan klo. 21.00 jälkeen.

Migelis

 • Guest
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #12 on: December 23, 2008, 18:12:47 »
Itse annan ääneni SUURkalastajan Jyväskylästä kertomukselle.  :-)
Aivan mahtava tarina!  :lol:

härskipilkkiarska

 • Posts: 87
 • mikä on kuu? no kuu tietenki.
  • View Profile
  • Email
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #13 on: December 23, 2008, 18:20:49 »
Saako tarinan keksijätkin äänestää?
härskiä pilkintää

OsPa

 • Guest
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #14 on: December 23, 2008, 18:27:32 »
Jos tarinoitsijatkin saavat äänestää, niin ääni itselleni  :roll: :-D

Makko

 • Guest
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #15 on: December 23, 2008, 18:30:43 »
Ääni M-A-K-E-L-L-E melekonen tarina.

Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #16 on: December 23, 2008, 18:36:36 »
Aatamille menee mun ääni. :wink:
Ja veikkaampa, ettei itteään saa äänestää.. :roll:
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

Tuhe

 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #17 on: December 23, 2008, 18:40:29 »
Poliitikot äänestää itteä, mut ei täällä, joten muille ääni.

OsPa

 • Guest
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #18 on: December 23, 2008, 18:46:10 »
Pitää tässä välissä kysyä vaalien perustajalta, että mitä jos äänet menevät tasan? Arvonta? Äänestysajan pidentäminen?

Hemulisoturi

 • Posts: 1492
  • View Profile
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #19 on: December 23, 2008, 18:49:45 »
SUURkalastajalle ääni

Mässy

 • Posts: 82
 • On se mässy kalakaverii !!
  • View Profile
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #20 on: December 23, 2008, 19:01:31 »
SUURkalastajalle ääni. grr  :wink:
Kuhan kalastus <3<3<333

El Dorado

 • Posts: 801
  • MSN Messenger - futislude95@hotmail.com
  • View Profile
  • http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php
  • Email
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #21 on: December 23, 2008, 19:02:50 »
SUURkalastajalle ÄÄNI!!!!:D

Kalamään

 • Vanha vihtahousu
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 200
  • MSN Messenger - tonsku1991@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #22 on: December 23, 2008, 19:05:01 »
Palkinto jyväskylään. Ääni Toni Mäkel, eiku siis SUURkalastajalle.  :-D
Sen minkä taakseen jättää, sen seuraavalla kierroksella kohtaa.

-jake-

 • Posts: 122
  • View Profile
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #23 on: December 23, 2008, 19:10:00 »
Ääni Aatamille
Westwards the tide
Westwards we sail on
Westwards the tide
Sail by the talisman

http://steelseries.com/10?code=eFxpiOmH

härskipilkkiarska

 • Posts: 87
 • mikä on kuu? no kuu tietenki.
  • View Profile
  • Email
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #24 on: December 23, 2008, 19:23:42 »
Ääni Daiwalle.
härskiä pilkintää

Morripoika

 • Kreatiinimäskääjä
 • Posts: 1088
  • MSN Messenger - j.aa.kola@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #25 on: December 23, 2008, 19:28:41 »
Aatamille pisseet täältä.
Kalastusta, metsästystä ja urheilua.

härskipilkkiarska

 • Posts: 87
 • mikä on kuu? no kuu tietenki.
  • View Profile
  • Email
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #26 on: December 23, 2008, 19:32:21 »
Veikkaan että en saa yhtään ääntä.
härskiä pilkintää

M-A-K-E

 • Posts: 102
  • MSN Messenger - lord_of_world_@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #27 on: December 23, 2008, 19:37:05 »
härskipilkkiarska saakoon ääneni (säälistä)  :-D
Mä seuduilla näillä oon tunnettu kalamies...

härskipilkkiarska

 • Posts: 87
 • mikä on kuu? no kuu tietenki.
  • View Profile
  • Email
Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #28 on: December 23, 2008, 19:39:03 »
Kiitti vaikka en olis sääliä tarvinu.
härskiä pilkintää

Vs: Joulupukin kalareissu
« Reply #29 on: December 23, 2008, 20:06:52 »
Palkinto jyväskylään. Ääni Toni Mäkel, eiku siis SUURkalastajalle.  :-D
Ei pärkele, vasta tuli mieleen toi juttu kun sanoit Toni Mäkel... :-D
« Last Edit: December 23, 2008, 21:26:02 by SUURkalastaja jyväskyläst »
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

 center>