Chat

Author Topic: Reissuraportit tänne!  (Read 719174 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1320 on: May 23, 2014, 21:36:59 »
Tänään kävin hieman soutelemassa ja heittelemässä mökkijärvellä. Uistelin matkan sinnepäin mutta uistellessa ei tullut mitään. Yhden pienen lahden heittelin läpi Skitter Popilla. Muita tapahtumia ei ollut kuin tämän vuoden ensimmäinen hauki. Ylös tuli noin puolen kilon hauki. Vaikkei enempää kalaa tullut niin silti oli onnistunut reissu omasta mielestäni.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1474
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1321 on: May 24, 2014, 18:10:51 »
Pitihän sitä vielä pilkillä käydä..  8-)

Pallasjärven kevään ainoa reissu.

viķķe

 • Posts: 1
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1322 on: May 25, 2014, 10:28:37 »
Morjesta vaan!
Kuokkalankoskella käyty harjottelemassa nyt muutaman kerran virvelöintiä. Paikalle saavuin 12:00 jälkeen lauantaina, hitusen enemmän porukkaa oli koskella olevan tapahtuman johdosta.

Kirjolohta oli istutettu samana päivänä koskeen. Aloittelin kalastuksen lotolla, jollaa tulikin ihan hyvin pientä ahventa ja toutain. Siirryin laiturille, josta vähään aikaan kukaan ei ollut kalastanut ja kolmannella heitolla nappasi vasta istutettu kirjolohi hornettiin.

Parin tunnin jälkeen nappasi vähän isompi kirjolohi ja huomasin haavini olevan pakkini alla ja kirjolohihan pääsi karkuun. Jälkeenpäin muutama puhui kalan vetämäsisestä suoraan rannalle.

Illalla taas huomasin laiturin olleen tyhjillään vähän aikaa ja päätin mennä heittelemään. Toisella heitolla nappasi kilon kirjolohi. Nyt haavi oli vieressä  :evil:
Päivän saldona pari kirjolohta, monta uistinta pohjassa  :-D

Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1474
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1323 on: May 31, 2014, 20:37:49 »
Vasta sitä oltiin vielä pilkillä ja tänään sitten samalla lammella kesäkauden aloitus. Muutamia omavalmisteita oli valmistunut talven ja kevään aikana, joten ensin oli tarkoitus säätää niihin uinnit kohdilleen ennen varsinaisen kalastamisen alkua. Ensimmäisen vaapun kun sain kohdilleen, niin pari pikaista varmistusheittoa piti vielä tehdä uinnin varmistamiseksi. No olisko ollut juuri se toinen heitto, niin kesken kelaamisen kirjolohi päätti yllättää kalastajan. Onneksi kala kuitenkin tarttui allekirjoittaneen hölmistymisestä huolimatta ja hetken väsytyksen jälkeen haavi heilahti.Tämän jälkeen saikin laittaa loput vaaput rauhassa vireeseen ja aloittamaan "varsinaisen kalastuksen".
Kolmisen tuntia myöhemmin kalasaldo oli edelleen yksi kirjolohi, mutta tapahtumia oli tullut kuitenkin yhden kirjolohen karkuutuksen ja toisen tärpin verran. Huomenna ehkä uudestaan.

Ja tosiaan, tämä lampihan oli vielä 3 päivää sitten jään peitossa ja nyt ei ollut enää hilettäkään missään.


hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1324 on: June 07, 2014, 00:33:25 »
Tänään olin hetken heittelemässä kaislikkoja ja kaatuneiden puiden reunoja mökillä. Yhdestä kaislikonreunasta sama hauki yritti ensin kaksi kertaa napata Skitter Poppiin ja kerran Devil Horseen. Kaksi ensimmäistä vastaiskuyritystä meni pieleen liian löysälle unohtuneen jarrun takia. Kolmas meni sitten tuon uistimen huonoihin koukunkiinnityksiin jotka ovat samanlaiset kuin Kuusamon Puukalassa. Eräällä toisella kaislikonreunalla kala kävi pyörähtämässä Skitter Popin perässä mutta hyökäsi tarjouksen luultavasti koska näki veneen. On tuo pintakalastus koukuttavaa vaikkei kaloja tulisi ylös asti  :-) Huomenna yhdelle satavarmalle suolammelle, ihme on jos sieltä ei kalaa tule.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1325 on: June 07, 2014, 15:22:04 »
Tänään kävin tuolla suolammella. Alkupuolikas lammesta ei vaikuttanut kovin lupaavalle, vain yksi tärppi puronsuusta ja siinä meni vastaisku piloille kun se ahven nappasi juuri kun pidin vain toisella kädellä vavasta kiinni ja keskityin inisevien verenimijöiden läiskintään. Vaihdoin paikkaa tietä pitkin lammen toiselle puolelle. Täällä sai edetä neljäsosan lampea ennen kuin nappasi. Silmäarviolta puolentoisa kilon hauki tavoitteli Skitteriä suu ammollaan ja otti uistimen suuhunsa ja meni veden alle. Tein mielestäni hyvän vastaiskun mutta en tiedä mitä sitten tapahtui. Kala vain irtosi. Jatkoin taas eteenpäin ilman kaloja. Tulin toiseksi viimeiseen mahdolliseen kalapaikkaan. Tässä heti ensimmäisellä heitolla hauki yritti ottaa uistimen mutta se epäonnistui. Toinen hauen yritys ohi. Kolmas yritys ohi. Neljäs yritys ohi. Viides yritys: nyt jäi kiinni ja ylös tuli noin 300 grammainen hauenpoikanen  :-D Jatkoin viimeiseen kalapaikkaan ja heitin. Lähellä rantaa komea tärppi Skitteriin ja hauki ylös. Nyt jo noin 400 grammaa  :-) seuraava heitto ja kerran ehdin Skitteriä nykäistä kun taas tuli nätti tärppi ja kala ylös. Koko kasvaa koko ajan ja nyt tuli jo puolikiloinen  :-D Heitin pari heittoa toiseen suuntaan ja taas tärppi. Tämä kuitenkin pääsi irti. Päätin rauhoittaa kalan ja heittää pari kertaa toiseen suuntaan. Sitten heitin taas kalapaikalle ja taas tuli tärppi ja saman kelauksen aikana toinenkin samalta hauelta. Ei vieläkään tarttunut. Heitin taas sinne ja nyt tarttui kiinni. Nyt ei koko kasvanut vaan laski taas sinne 300 grammaan  :-D Lähdin takaisinpäin samalla heitellen kaikki parhaimman näköiset paikat. Sain pari todella omituista tärppiä, kuin joku yrittäisi imaista popperin pinnalta suuhunsa. Mitä lie ihmekaloja. Päätin vielä kokeilla täysin uutta paikkaa, josta hauki hyppäsi kunnon pituushyppyloikan melkein suolle Skitterin perässä  :-) heitin hieman eri suuntaan ja tuli niin hieno tärppi, että harvoin näkee. Hauki hyppäsi pystysuoraan ylöspäin kokonaan ilmaan. Popperi jäi ikävä kyllä kellumaan veden pinnalle. Heitin vielä muutaman heiton ja lähdi takaisin mökille.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1326 on: June 08, 2014, 12:57:45 »
Tänään kävin taas tuolla suolammella pikaisesti, ekasta puolikkaasta sain yhde pienen hauen. Muita tärppejä ei edes tullut kohtuullisen kovan tuulen takia. Tuon jälkeen lähdin etsimään erästä toista lampea joka oli koko reissuni tarkoitus. Kyllähän se löytyi, todella suurten ylä- ja alamäkien jälkeen. Sitten pientä tietä tuli auto vastaan, jolloin aloin epäillä että tien päässä on jonkun mökki. Niinhän siellä sitten oli, eikun takaisin mäkiä pitkin omalle mökille. Sentään näin elämäni ensimmäisen vaskitsan tuolla, joten ei ollut aivan turha reissu. Ja yhden sisiliskon näin.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1327 on: June 14, 2014, 13:53:20 »
Juu, nyt on kokeiltu Qkkelin Tällejä. Perjantaina ehdin lyhyen reissun tehdä ennen sadetta. Heti ensiheitoilla pienet ahvenet seurailivat Tällejä, joten hyvä reissu oli tulossa. Lähdin kiertelemään omaa mökkirantaa pitkin veneellä ja joka puolella pikkuahvenet seurailivat Tällejä. Yhdessä paikassa yksi isompikin ahven iski punahiletällistä ohi.

Tänään tein myös pienen reissun. Menin heittelemään pieneen lahteen. Siellä pienet ahvenet seurailivat Tällejä, enemmän punahileistä. Yhteensä 12 ahventa sain ylös asti, pari suurinta olivat paistokokoisia. Etenin pieneen kaislikkoon, samalla peläten haukia. Sitten nappasi hieman raskaammin, ja tavallinen haukimainen venkoilu paljasti kalan haueksi. Onneksi tällä oli niin pieni suu, että vaikka se kuinka oli yrittänyt, se oli saanut Tällin vain puoliksi kitaansa. Painoa oli ehkä 200 grammaa  :-D Tämän jälkeen lähdi rantaan.

Pienen tauon jälkeen lähdin heittelemällä kiertelemään rantoja. Aloitin eräästä niemenkärjestä, jossa pienet ahvenet seurasivat heti. Sitten ahvenet äkkiä katosivat perästä ja ihmettelin miksi. Ei tarvinnut kauaa miettiä kun hauki iski sivulta voimalla kiinni. Pienen väsyttelyn jälkeen sain hauen näkyville. Helpotti kun näin että leikari näkyy suupielestä. Juuri kun olin saamassa hauen käden ulottuville, se päätti hypätä. Onneksi siima ei mennyt poikki. Taas sain sen tarpeeksi lähelle, taas hyppy. Prkl, siima viuhuu tuulessa ja hauki jäi vielä kiusallaan möllöttämään pohjaan paikalleen. Sinne meni juuri saatu punainen Tälli hopealla hileellä. Nyt tajuan miksi ahvenen- ja lohenkalastajat eivät pidä hauista. Laitoin papukaijatällin siimaan ja lähdin jatkamaan matkaa. Pari pientä ahventa sain ennen kuin taas näin hauen. Se lipui hiekkarannalla hitaasti Tälliä kohti. Onneksi se ei iskenyt.

Hyviltä vieheiltä nämä Tällit vaikuttavat, etenkin tuo punainen keräsi kaloja paljon ympärilleen. Ainoat miinukset tulevat koukkujen tarttumisesta toisiinsa (harvoin) ja heittopituudesta. Tosin eiväthän tuon kokoiset vaaput yleensäkään lennä pitkälle, etenkään tuollaisella paksulla monofiilillä jota käytän mökillä. Todella mukava viehe ahventen kiusaukseen matalissa vesissä, ahenet tulevat selkäevä pinnassa kimppuun. Tiedä sitten johtuiko uintisyvyys myös tuosta siimasta. Kertakaikkiaan loistavan vieheen Qkkeli on saanut kehitettyä, kaduttaa kun en ottanut enempää kuin kaksi  :-)
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1328 on: June 15, 2014, 20:31:29 »
Tutustumisreissu Keski-Kymen erityiskalastuslupa-alueeseen.
Tammijärveltä haukea ...perjantain sade ja tuuli aktivoi varmaankin kalat, perus silppua muutamia kiloja ja kolmosen ylitys jäi tällä kertaa plakkariin.
Koskista tuli pääosin tyhjää, mutta kuhaa ja toutainta haukien ja ahventen lisäksi sentään sillon tällöin tarttui pyyntöihin.
Oma toutain enkka on nyt yli neljä kiloa ,siis 4.025kg ja 76cm ja antoi makoisat taistelut patoluukkujen alla Kohisevassa koskessa porhaltaessaan ;)!! Jatkaa uiskenteluaan  edelleen ja toivottavasti moikataan vielä +6kg kohdallakin :wink:!

Kirjolohiakin pitäis olla, vaan kalastusaikamme ei ollut otollinen keskityttyämme myös muiden kuin kalastavien henkilöiden viihdyttämisen iltayöstä aamun pikkutunneille saakka ja hulvattoman hauskaa puuhaa tuo olikin hyvässä seurassa näköjään  :lol:!

Mökki ja vene toimi loistavasti ja kesän odotettu reissu onnistui jälleen kaikin puolin, kippari löysi kalapaikat kymmenien vuosien kokemuksella kotivesiltään ja hevosen sisäfile maistui taivaallisen hyvälle ammattilaisten kokatessa täyden palvelun tyyliin ruuat kalasta palaaville ja hiukan jo väsyneillekkin kalastajille.

Kovasti oli painetta muutamissa kohteissa, toivottavasti valvonta pelaa ja kierto saadaan opetettua kalastaville henkilöille tavaksi, tällä kertaa emme jaksaneet odotella vuoroa henkilöiden laittaessa vavan ootto ongeksi muuta puuhastellessaan, otettiin toutainta "huonommalta " puolelta kuvattiin enkkakala ja poistuttiin vesille joita ei vielä niin vaivaa ruuhkatkaan.

Toivotan onnea ja menestystä uudelle erityislupakohteelle!!!« Last Edit: June 16, 2014, 18:57:46 by KÖSTER »

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1329 on: June 15, 2014, 22:16:52 »
Kävin lauantaina vielä kokeilemassa pikaisesti oman mökkirannan lähistöä, kovasti oli ahvenilla intoa seurailla Tälliä mutta kovin helposti ne eivät jääneet kiinni. Lisäksi taas hauki, vielä pienempi kuin edellinen ylöstullut. Mahtui haavinsilmästä läpi  :-D

Tänään kävin aamulla tekemässä pienen reissun tyynelle rannalle. Taas Tälliä seurailtiin kovasti, mutta kiinnijääneitä ei taas paljoa. Viisi ahventa ylös, yksi hieman reilumman kokoinenkin.

Päätin vielä tehdä reissun tuolle mökin läheiselle suolammelle. Eipä mikään ihmeellinen reissu ollut, yksi minihauki pääsi säikäyttämään iskemällä Skitter Poppiin aivan jalkojen juurella. Samankokoinen kuin mökkijärveltä tulleet. Tämän lisäksi kaksi minihaukea yrittivät saada Skitterin suuhunsa, taisi vaan olla liian iso niiden pikkukidoille kun eivät kiinni pysyneet. Lammen keskellä taisi käydä joku isompi peto pyörähtämässä, pikkukalat lähtivät pakoon noin viidentoista metrin alueelta. Hyttysiä oli taas enemmän kuin tarpeeksi.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1330 on: June 20, 2014, 14:06:06 »
Eilen kävin pienessä kesäsateessa hieman heittelemässä Tälliä, eipä ahvenet kovin innoissaan sateesta olleet. Kerran pääsin uittamaan Tällin aivan ahvenparven edestä ja ahvenet eivät reagoineet mitenkään. Ylös kuitenkin viisi ahventa. Yhden tälle järvelle ison ahvenen näin myös pyörähtämässä Tällin perässä, ei vain jäänyt kiinni. Oli se komeaa katsoa kun iso ahven ui matalassa vedessä edestakaisin pitkän aikaa.

Tänään kävin myös aamupäivällä hieman Tälliä heittämässä. Nyt ahvenet olivat edes vähän innokkaampia nappaamaan, vaikka ylös asti tuli vain kaksi.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1331 on: June 20, 2014, 19:36:45 »
Tuli käytyä nopeasti tuolla mökin läheisellä suolammella pyörähtämässä. Muuten ilman tapahtumia, paitsi viimeisessä heittopaikassa. Ensin hauki säikäytti minut kunnolla puoliunesta, muttei jäänyt kiinni. Muutaman heiton jälkeen kala iski taas, mutta katsoin että hauki iski selvästi ohi. Popperia ei kuitenkaan näkynyt missään ja siiman päässä tuntui painoa. Sain kalan nopeasti rannan lähelle jossa näytti että kala olisi keskeltä selkää kiinni. Haavissa tilanne kuitenkin muuttui, kala ei ollut ollenkaan koukuista kiinni  :-D siima oli pyörähtänyt pari kertaa hauen alaleuan ja leukasaranoiden ympäri  :-) onneksi tuli nopeasti ylös ettei siima mennyt hampaissa poikki.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1332 on: June 22, 2014, 15:00:38 »
Tänään taas tuolla suolammella, tällä kertaa onkimassa. Tai oikeastaan ongin lammesta lähtevässä purossa, siihen ei käynyt tuuli läheskään yhtä paljoa kuin itse lammelle. Suurin osa saaliista oli ahvenia, joukossa noin kymmenen sorvaa ja pari särkeä. Ahvenia ehkä 15-25. Yritin myös virvelöidä, mutta kauaa ei sitä iloa kestänyt kun tuuli vei popperin vastarannalle ja nykäisin pari kertaa niin peruke katkesi. Onneksi löysin popperin vielä kun kävin vastarannalta sitä etsimässä. Harmi kun en muista mitä perukkeita nuo olivat, kolme minulla niitä oli ja kaikki ovat menneet poikki. Ikinä en enää osta niitä.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

esranta

 • Posts: 48
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1333 on: June 22, 2014, 19:22:24 »
Tänään taas tuolla suolammella, tällä kertaa onkimassa. Tai oikeastaan ongin lammesta lähtevässä purossa, siihen ei käynyt tuuli läheskään yhtä paljoa kuin itse lammelle. Suurin osa saaliista oli ahvenia, joukossa noin kymmenen sorvaa ja pari särkeä. Ahvenia ehkä 15-25. Yritin myös virvelöidä, mutta kauaa ei sitä iloa kestänyt kun tuuli vei popperin vastarannalle ja nykäisin pari kertaa niin peruke katkesi. Onneksi löysin popperin vielä kun kävin vastarannalta sitä etsimässä. Harmi kun en muista mitä perukkeita nuo olivat, kolme minulla niitä oli ja kaikki ovat menneet poikki. Ikinä en enää osta niitä.

Perukkeiden pakkauksissa on maininta kestosta, jotkut perukkeet joissa maininta 16kg, menee vaakaa vasten 7kg kohdalla poikki.

Tuon testin jälkeen itse rupesin tekemään perukkeet...

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1334 on: June 22, 2014, 21:07:12 »
Kyllä nuo vetoa ovat kestäneet suorana, mutta kun on pari mutkaa tullut perukkeeseen niin ovat menneet siitä holkin yläpuolelta poikki kesken heiton tai pienellä nykimisellä, eli lähes itsestään. Miten noita perukkeita tehdään itse? Ja saako itse tehtyä sellaisia "kevytperukkeita" joilla myös pienet vaaput ja lipat uivat kunnolla?
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1335 on: June 27, 2014, 21:20:30 »
Tänään kävin heittelemässä hetken. Eipä ahvenia paljon uistimet kiinnostaneet, sai viehettä uittaa aivan ahvenen suun edestä ja silti eivät napanneet kiinni. Ylös kuitenkin kolme ahventa, nekin naapurin laiturin vierestä  :-D lisäksi mahdollinen hauen tai suuren ahvenen karkuutus.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1336 on: June 28, 2014, 16:16:09 »
Tänään kävin kelluntarenkaan kanssa tuolla mökin läheisellä suolammella. Lähtiessä oli melko eksoottinen olo suonpinnan tasolla hyttysten ja heinien keskellä. Kalastuksesta ei oikein tullut mitään kun tuuli koko ajan. Kaksi noin kilon haukea kävi yrittämässä Skitteriin mutta molemmat irtosivat jostain syystä juuri ennen ylösottoa. Ei vieläkään yhtään haukea kelluntarenkaalla saatu. Nyt tajusin vielä paremmin kuinka matala tuo suolätäkkö on, vaikka meni keskeltä lampea niin räpylällä yletti pohjaan helposti. Ylösnousu oli melko haastavaa, piti ottaa molemmilta puolilta heinistä kiinni ja vetää itsensä takaisin suolle.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

Tuliseesjotakin

 • Posts: 15
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1337 on: June 30, 2014, 13:37:16 »
Eile vasta tuli aloitettua oma kalastus kausi virvelillä, 3 tuntia ja Calico Catti pohjaan. :|

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1338 on: June 30, 2014, 15:28:58 »
Eilen tuli taas käytyä tuolla mökin läheisellä suolammella. Tällä kertaa varustauduin kahluuhousuilla, että pääsisi kiertelemään myös muualta lampea kuin tutuilta paikoilta. Muualla upottaa liian paljon kumisaappaille. Tutut alueet olivat kaloista lähes tyhjiä, olisinkohan yhden tärpin saanut niistä. Heti kun olin ylittänyt erään puron, joka ennen rajasi aluettani, alkoi tapahtua. Ensimmäisellä heitolla noin 300 gramman hauki yritti napata Skitteriin, mutta iski ohi. Sama toistui seuraavalla heitolla. Sitä seuraavalla sivusta iski suurempi hauki, kääntyi mutta ei ottanut Skitteriä suuhun. Seuraava heitto, ja kiinni oli. Kohtuulliset rallit pisti pystyyn sammalpohja pöllyten, mutta tuli lopulta haaviin. Mittasin pituudeksi n. 2 ja puoli uistinrasian mittaa, eli noin 57 senttiä. Tuntui melko suurelta noiden haavinsilmästä mahtuvien haukien jälkeen. Hauki takaisin veteen ja seuraava heitto sen pikkuhauen toivossa. Noin kiloinen iski popperiin, ja komeiden hyppyjen ja kierteiden jälkeen hauki haaviin. Skitteri oli kiinni leuan alta ja peruke ja siima oli kietynyt hauen leukojen ympärille yhteensä kuusi kertaa  :-D onneksi hampaiden kautta meni vain peruke. Mittaa noin kaksi uistinrasiaa eli noin 46 senttiä. Takaisin veteen ja matkaa eteenpäin. Muuten menikin loppu tyhjää heitellessä paitsi aivan lammen päässä hauki vielä iski uistimeen. Ylös asti tuli ja mittaa noin kaksi ja puoli uistinlootaa. Tämän jälkeen alkoi sataa joten lähdin takaisin mökille.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

Tuliseesjotakin

 • Posts: 15
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1339 on: July 01, 2014, 19:05:18 »
10 minsaa sit tulin frisbeen kanssa kotia, se oli ainut saalis tälle reissulle, 3 tuntia taasen meni ja sain jopa oma tekele uistimella, ihan onnistunu reissu? :?

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1340 on: July 10, 2014, 19:40:46 »
Tiistaina saavuin tänne Suomussalmelle, silloin illalla käytiin pikainen reissu tekemässä. Uisteltiin ympäri järveä, sillä tavalla ei tullut mitään. Heittelemällä yhdestä lahdesta pari pikkuahventa ja "suurahvenkaislikosta" tuli neljä paistiahventa, eipä pettänyt tuo kohta taaskaan.

Keskiviikkona lähdettiin aamupäivällä taas uistelemaan ja heittelemään, taas saaliiksi muutama sopivan kokoinen ahven ja lisäksi pari hauen karkuutusta.
Illalla käytiin vielä toisella järvellä, jolla tutulla on vene. Vähän meni pilalle tämä reissu kun yksi joulupukin näköinen partaukko tunki mukaan veneeseen ja vielä soutamaan. Soutuvauhtia oli aivan riittävästi ja kaikki kaislikot käytiin läpi niin että uistimet aina täynnä heinää. Yksi hauki tuli uistelemalla ja muutama pikkuahven, laiturilta heitellen sentään muutama paistiahven.

Tänään käytiin aamulla muutama tunti uistelemassa ja heittelemässä, eipä ihmeitä tapahtunut. Pari pikkuahventa heitellen, ei muuta.
Päivällä heittelin rannalta muutaman heiton, olisiko Skitterillä tullut yksi ahven ja pari haukea iski ohi.
Illalla tehtiin vähän pidempi reissu yhdelle lammelle. Heti rannassa heitellessä isot ahvenet seurailivat Skitteriä, mutta eivät napanneet. Hieman ihmeteltiin että missä hauet olivat, saaliiksi yksi hauki nuotiopaikan rannasta heitellen. Sen lisäksi noin 15 paistiahventa. Käytiin puroa pitkin myös toisella lammella, se oli niin matala ja täynnä lumpeita ettei siellä pystynyt kalastamaan.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1341 on: July 11, 2014, 12:56:57 »
Tänään käytiin eräällä järvellä kalakaverin kanssa. Eipä mikään ihmereissu helteen takia. Saaliiksi yksi hauki, paistoahven ja pikkuahvenia. Tuli kokeiltua heitellen ja uistellen, kalat kuitenkin heitellen. Kalakaveri heitti yhdessä kohtaa koko virvelinsä järveen  :-) onneksi oli matalaa niin saatiin ylös
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1342 on: July 12, 2014, 12:10:17 »
Tänään käytiin kalakaverin kanssa ongella ja virvelöimässä. Onkireissu ei mikään ihmeellinen ollut, vaikka yleensä tuosta on tullut isoja ahvenia. Pieniä särkiä ja muutama isompi ahven saatiin ja laitettiin takaisin kasvamaan.
Virvelireissu oli hyvä. Heti kahdella ensimmäisellä heitolla tuli kaksi ahventa. Toinen oli juuri syönyt sären ja oksensi sen kalalaatikkoon. Siitä lähdettiin syvää rantaa pitkin uistelemaan kohti saaren reunaa. Vähän ajan päästä nappasi vähän isommin. Ensisyöksyt olivat hyviä, mutta sen jälkeen se tuli säyseästi veneen vierelle ja siitä ylös. Pieni haukihan se oli. Saaren rantaa heiteltiin vähän aikaa ja taas nappasi. Noin muutamaa senttiä pidempi hauki tuli ylös. Tämän lisäksi pieni ahven. Jatkettiin uistelua seuraavan saaren rantaa kohti. Matkalla tuli pieni ahven ja vähän sen jälkeen kalakaverillani nappasi raskaasti. Se tuli syvällä veneen vierelle ja siitä saatiin se ylös. Eipä se ollutkaan se jättihauki vaan puolen kilon kivi  :-D heiteltiin sitä saaren rantaa vielä hetki ja lähdettiin uistelemaan takaisin lähtörantaan. Matkalla nappasi ensin hyvänkokoinen ahven melko suureen vaappuun ja heti kun uistimen sai takaisin veteen nappasi hauki, taas edellistä muutaman sentin pidempi. Varmaan kaikki kolme olivat peräkkäisinä vuosina syntyneet. Ihan hyvät paistikalat tuli, kolme haukea ja kolme ahventa. Kaksi haukea ja yksi ahven nappasi Rapalan johonkin vaappuun, loput kalat eli hauki ja neljä ahventa Calico Catin kumikalaversioon.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1343 on: July 13, 2014, 17:08:29 »
Tänään suorastaan täydellinen soutu-uistelureissu. Suunnitelma oli vetää edestakaisin järven ainoan syvänteen päällä. Näin sitten myös tehtiin, ottipaikka vaan löytyi hieman syvänteen sivulta. Ensimmäinen kierros antoi pari tärppiä, Räsäseen ja Rapalaan. Seuraavalle kierrokselle vaihdettiin uimaan Calico Catin kumikalaversiot. Hieman syvänteen taakse päästyämme nappasi kunnolla. Pitkiä syöksyjä kala veteli ja kovasti tahtoi veneen alle. Melkoisen taistelun jälkeen kala saatiin lopulta haaviin. Kaksikiloiseksi haueksi sitä veikattiin. Myöhemmin rannassa punnittiin 2,2 kiloiseksi. Jatkettiin uistelua ja heti nappasi uudestaan. Tästä jatkui koko ajan kestävä tahti, aina kun uistimen sai veteen niin jo kalat sitä veivät. Kaikki vaan eivät jääneet kiinni. Ahvenia nousi tasaiseen tahtiin. Päätettiin vielä vetää yksi kierros ja sitten lähteä, johan kalaa oli tarpeeksi. Sitten nappasi vielä vähän reilummin, hyvin laittoi vastaan kevyen setin päässä. Haukihan se sieltä tuli, rannassa punnittiin se 850 grammaiseksi. Heittelin vielä hetken lähtörannan laiturilta, siitä nousi vielä kaksi ahventa ja reilun kokoinen särki. Pitää käydä ostamassa uusi kumikalacalicocatti, viimeinen hauki taivutti runkolangan aivan mutkalle ja niin että koukku irtoaa. Toivoin kuitenkin että se kestäisi, no hauesta seuraava ahven sen sitten vei.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1344 on: July 15, 2014, 08:50:22 »
Eilen oli kalastuksessa pieni välipäivä, laiturilta heitellen yksi paistiahven kuitenkin. Tänään sitten jatkui kalastus, uistelua taas paljon mutta ei tärppiäkään. Heitellen kaislanreunasta yksi ahven. Todella suuria ahvenia siinä taas oli, mutta ahvenet vain tökkivät uistimia. Suurimmat nähdyt ahvenet lähes 40 senttisiä.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1345 on: July 15, 2014, 18:45:17 »
Tänään käytiin kalakaverin kanssa tuolla eräällä järvellä kalassa. Ensin reissu näytti täysin surkealta, monen kilometrin mittainen järvi oltiin uisteltu päästä päähän ilman yhtään tärppiä. Yhdessä kohdassa oltiin heitelty, tuloksena yksi tärppi. Uisteltiin lisää ilman tärppejä seuraavaan heittelypaikkaan, tästä ylös yksi ahven ja monta karkuutettua ahventa. Siitä oltiin vähä aikaa uisteltu, ja sitten nappasi kunnolla. Vapa oli aivan mutkalla, ja kaukana veneestä näkyi kala hyppäämässä ilmaan. Kovasti se veti siimaa kelalta pintaa pitkin ja välillä meni veneen alle. Juuri kun olin saamassa kalaa haaviin, se päätti vielä ottaa pienen spurtin sivulle. Kuulemma tuntui että osa koukuista irtosi kalan suusta. Sama spurtti tapahtui haavimisvaiheessa vielä toisen kerran, mutta onneksi kesti kiinni. Haaviin se kala lopulta saatiin ja siinä se oli, paksu ja melko pitkä hauki. Tuon jälkeen lähdettiin omalle mökille. Siellä mitattiin kala, 85 cm ja reilu 4 kiloa. Mahasta löytyi perkausvaiheessa iso ahven ja muutama muikku. Sellainen hauki mitä harvoin pääse edes näkemään. Olisi ollut oma ennätys, mutta osui kalakaverin vapaan. Laskettiin illalla vielä neljä 60-metristä siikaverkkoa ja yksi 30-metrinen ahvenverkko.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1346 on: July 16, 2014, 09:57:27 »
Eipä ollut verkoissa kummoinen saalis, kaksi siikaa. Viimevuonna tuosta kohdasta tuli yli 20 siikaa.
Käytiin tuolla toisella järvellä taas kalakaverin kanssa virvelöimässä. Suunnilleen 200 metriä oltiin rannasta soudettu ja uisteltu, kun nappasi. Ihan kuin pohjaan olisi jäänyt, mutta kala lähti kuitenkin tulemaan venettä kohti. Veneen vierellä se innostui taistelemaan, sitä ennen tuli kuin uppotukki. Kala kierteli syvällä veneen ympärillä ja yritti veneen alle. Tuli kuitenkin melko helposti lopulta ylös, todella komea hauki. Suunnilleen samankokoinen kuin eilen. Jatkettiin matkaa ja pysähdyttiin heittelemään puronsuulle. Tästä ylös yksi ahven. Taas jatkettiin matkaa uistellen seuraavalle heittelypaikalle. Tässä karkasi juuri ennen venettä iso ahven. Uusi heitto sen ahvenen perään ja heti tärähti. Siimaa lähti heti kelalta monta kymmentä metriä selälle päin ja heti oli selvää että toinen iso kala tulossa. Saatiin kalaa lähemmäs venettä, mutta taas se lähti vetämään siimaa kauas poispäin. Se kävi kaukana pinnassa ja lähti taas vetämään. Sain hauen veneen vierelle ja melkein haaviin. Taas lähti siimaa monta metriä. Pitkiä syöksyjä tuli vielä muutama ja sitten saatiin hauki haaviin ja veneeseen. Hieman suurempi kuin aikaisemmin tullut, mutta paljon paksumpi selkä sillä oli. Lähdettiin tuon kalan jälkeen takaisin omalle mökille punnitsemaan kaloja. Pienempi oli 3 kiloa ja 79 senttiä. Isommasta tuli uusi ennätys, 4,5 kiloa ja 86 senttiä  :-) on se ihmeellistä miten hauet nyt alkoivat helteillä syömään, vuorokauden sisään jo kolme itselleni isoa kalaa saatu.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1347 on: July 17, 2014, 03:41:18 »
Niin, ei kai ne siiatkaan vuodessa täyteen mittaan kasva jos edellisenä vuonna verkotettu  poijes?
Ehkäpä eri paikassa jotain vois ollakin?
Tai sitten joku kolmas kaveri on verkottunut/pyytänyt paikan tyhjäksi?

Ja vilpittömät onnittelut  ennkka haukienkin johdosta, sieltä se kokemuksen myötä metrin rajapyykkikin lähestyy :wink:!

Toivottavasti järvessä muikkua riittää ja suurhauet harventaa sopivasti särkikalakantaa,niin säilyy ekosysteemi tasapainossa ja järvi kalaisana.

Kireitä siimoja ja sotkuisia verkkoja  8-)!
« Last Edit: July 17, 2014, 03:52:57 by KÖSTER »

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1348 on: July 17, 2014, 08:30:05 »
Kiitoksia!  :-) yleensä ollaan kerta vuoteen tuossa verkkoja pidetty, ja aina siihen on tullut jostain lisää siikaa. Jostain muualta uinut parvi siihen. Eipä tuossa muut paljoa verkkoja pidä. Kai sitten sattui huono tuuri, siiat välivedessä tai jotain sellaista. En usko että kaikkia siikoja ollaan järvestä pois pyydetty sillä että kerran vuodessa verkkoja pidetään. Ei ole ollut tarvetta kokeilla vielä eri paikasta, tuosta on aina tullut sopivasti, niin nytkin. Haukea on syötävänä nyt sen verran että eipä sitä siikaa paljoa tarvitse.
Ja tänään taas kokeilemaan tuolle haukijärvelle, sitä metristä tavoittelemaan  :-)
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1349 on: July 17, 2014, 17:50:58 »
Eipä tänään taas ollut enkan uusiminen ja se maaginen kymppi kaukana... Lähdettiin taas rannasta uistelemaan ekalle heittopaikalle. Uistellen tuli matkan varrelta yksi ahven. Ekasta paikasta karkasi uistimesta kolme haukea. Sitten kun oltiin uistelemassa se tapahtui. Tuli tuplatärppi, kaverin vavasta ahven ylös, minun kala tuli säyseästi venettä kohti ja oli sellainen kala etten ennen ollut sellaista pidellyt, varmasti lähempänä kymppiä kun vitosta. Kala tuli syvällä mutta rauhassa venettä kohti ja aina kun sitä yritti nostaa pinnalle, se veti rauhallisesti siimaa syvemmälle ja hieman poispäin veneeestä. Tätä jatkui lähelle kymmenen minuuttia, sitten sain kalan pinnalle ja mitä ihmettä, koukussa roikkui raadeltu paistiahven? Hiukan veti sanattomaksi kun tajuttiin mitä oli tapahtunut. Uisteltiin sillä alueella vielä pari pientä lenkkiä mutta eihän siitä enää tullut kuin pari ahventa. Jatkettiin matkaa seuraavaan heittelypaikkaan. Tästä ensiheitoilla vähän alta kilon hauki, heti perään tärähti paremmin. Hauki veti siiman väkisin heiniin ja karkasi. Kaveri heitti uistimen siihen suuntaan ja taas nappasi. Hauki veti siimaa parikymmentä metriä selälle päin, mutta siihen se sitten jäikin. Sen jälkeen kala tuli melko säyseästi veneeseen. Suunnilleen kahden kilon hauki. Jatkettiin matkaa seuraavaan paikkaan, siellä ensimmäisellä heitolla heti kun uistin tippui veteen niin hauki vei sitä. Ylös tuli ensimmäisen hauen kanssa täsmälleen samankokoinen hauki. Tämän jalkeen sitten lähdettiinkiin mökille. Isoin hauki punnittiin 2,2 kiloiseksi, pikkuhaukia ei punnittu. Nyt alkaa tuntua että löydettiin kalapaikka, jo neljä peräkkäistä päivää ollut kun veneeseen on noussut yli kahden kilon hauki, eli meille iso hauki. Jos huomenna sitten se metrinen ylös asti...  :-)
Kalat nappasivat taas eri valmistajien kumikalalippoihin.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

 center>