Maailman kiinnostavimmat kalastuskohteet – lähde unohtumattomalle seikkailulle

0

Kalastus on monelle harrastus mutta myös seikkailu, jossa luonnon kauneus ja jännittävä odotus yhdistyvät. Maailmassa on lukematon määrä upeita kalastuskohteita. Niiden erilaiset vesistöt, maisemat ja lajit houkuttelevat luokseen kalastajia joka puolelta maailmaa. Monilla näihin mielenkiintoisiin kohteisiin matkustaminen on haave, jonka toteuttaminen voi tuntua haasteelliselta rahallisesti. Matkan rahoittamiseen on kuitenkin olemassa vaihtoehto: matkalaina. Voit hakea lainaa kalastusmatkaa varten, jos luottotietosi ovat kunnossa ja taloudellinen tilanteesi on muutenkin vakaa.

Kalastusta Norjan upeilla vuonoilla

Norjan vuonot tarjoavat sekä mahtavat maisemat että loistavat kalastusmahdollisuudet. Tällä reissulla saat yhdistettyä maisemien ihailun ja kalastuksen. Norjan vesistöissä voit pyytää monenlaisia kalalajeja. Kapeilla vuonoilla on se etu, että niillä voi kalastaa tuulisellakin säällä, sillä vuonot tarjoavat suojaa tuulelta.

Jos kaipaat lisää seikkailuja, voit suunnata Lofooteille. Siellä voit esimerkiksi osallistua ryhmille järjestettäville kalastusretkille. Saattaa olla, että näet matkallasi vielä miekkavalaiden saalistavan näillä upeilla vesillä.

Isoja saaliita Meksikossa

Meksikon vesistöt ovat tunnettuja suurista ja kovasti taistelevista kaloistaan. Täältä saatat saada koukkuusi valtavan kokoisia saaliita, kuten purjekaloja ja raitamakrilleja. Meren monimuotoisuus tarjoaa monille kalalajeille ja muille mereneläville erinomaiset elinolosuhteet. Tämä monimuotoisuus heijastuu myös kalastusmahdollisuuksiin.

Tonnikalaa Nova Scotiassa

Kanadan Nova Scotia on sopiva matkakohde, jos haluat kalastaa tonnikalaa. Vuonna 1979 Nova Scotiasta pyydettiin yksi maailman suurimmista sinievätonnikaloista. Vielä tänäkin päivänä alueen sinievätonnikalojen keskimääräinen paino on monta sataa kiloa. Paras aika tonnikalan kalastukseen on elo-lokakuussa.

Afrikan villit vesistöt

Afrikka on tunnettu villieläimistä, ja myös sen vesistöt tarjoavat unohtumattomia kokemuksia ja mahtavia kalastusmahdollisuuksia. Afrikan rannikoilta saa kalastettua monenlaisia kalalajeja sekä myös haita. Koukkuun saattaa tarttua myös esimerkiksi punanapsijoita, tonnikalaa ja joskus joku myrkyllinenkin kala. Tällaiset kohtaamiset tekevät kalastuksesta entistä jännittävämpää.

Joet tarjoavat kodin sadoille kalalajeille, kuten kirjoahvenille, monneille ja tiikerikaloille. Tämä luo monipuolisia mahdollisuuksia saada erilaisia kalasaaliita.

Australian monipuoliset kalastuskohteet

Australia on kuuluisa monipuolisista kalastusmahdollisuuksistaan. Rannikon läheiset vedet, koralliriutat sekä sisämaan järvi- ja jokikohteet tarjoavat elämyksiä kaikenlaisille kalastajille.

Australian vesistöjen himoituimpia saaliita on mustamarliini – purjekalojen heimoon kuuluva marliini, joka voi kasvaa jopa 700-kiloiseksi. Tämä kala tarjoaa haasteellisen kalastuskokemuksen ja unohtumattoman taistelun, kun yrität saada sen koukkuun ja veneeseen.

Näin rahoitat kalastusmatkan

Kalastusmatkan toteuttaminen voi tuntua rahallisesti haastavalta, mutta onneksi on erilaisia tapoja, joilla seikkailun voi rahoittaa. Yksi vaihtoehto on ottaa lainaa matkakassan täydentämiseen. Ennen lainan ottamista on kuitenkin tärkeää tehdä perusteellinen vertailu eri lainantarjoajien lainoista ja niiden ehdoista. Harkitusti valittu laina voi auttaa toteuttamaan kalastusmatkan ilman tarvetta lykätä sitä pitkälle tulevaisuuteen.

Lainojen nimelliskorot vaihtelevat 4 prosentista 20 prosenttiin. Vaihtelua voi siis olla paljon, ja juuri siksi lainojen vertailu on niin tärkeää. Voit saada säästettyä mukavasti rahaa, kun valitset halvemman lainan. Koron lisäksi lainasta maksetaan myös kuluja, jotka nostavat todellisen vuosikoron 4,5–38 prosenttiin. Todellinen vuosikorko on tärkeä luku, joka auttaa lainojen vertailussa.

Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa 500 eurosta 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Laina-aika on 1–15 vuotta. Nordic Bank on suomalainen lainavertailusivusto, jossa voit vertailla useiden lainanantajien lainoja yhdellä hakemuksella. Hakemuksen tekeminen on helppoa, ja yleensä ensimmäisiä lainatarjouksia alkaa tulla jo muutaman minuutin kuluttua. Jos päätät ottaa lainan, saat rahat tilillesi parhaassa tapauksessa jo saman päivän aikana.

Share.

About Author

Leave A Reply