Menneiden aikojen suosikki pilkkikilpailu oli Miljoonapilkki

0

Nykyisin Miljoonapilkkiä ei enää järjestetä, mutta useita muita pilkkikilpailuja yhä järjestetään. Kuitenkin monille Miljoonapilkki on muistoissa se paras pilkkikilpailu, johon osallistuttiin sankoin joukoin niin yksin, ystävien kuin perheenjäsenten kanssa. Vaikka nykyisin kilpailua ei ole, mutta isojen rahojen äärelle voi päästä myös pelaamalla nettikasinolla vaikka suosittuja kolikkopelejä, tai koittaa osuuko veto oikeaan kun on ensin lukenut vakiovihjeet. Monille silti Miljoonapilkki säilyy muistoissa mahdollisena suurien voittojen kilpailuna.

Miten Miljoonapilkki sai alkunsa?

Miljoona pilkki on tapahtuma ja kilpailu, joka kokoaa suomalaiset talvikalastuksen ystävät yhteen ja iloiseen kilpailun henkeen.  Kilpailu on järjestetty ensimmäisen kerran vuoden 1996 helmikuussa, joka Suomessa on yleisesti kylmin ja talvisin kuukausi, ajankohtana siis täydellinen mahdollinen. Silloin jo maanlaajuista huomiota kerännyt tapahtuma veti paikalle huimat 10 857 kilpailuun osallistunutta pilkkijää.

Tapahtuman järjestäjä Vesa Keskinen halusi tehdä tapahtumasta vuosittaisen perinteen ja sai sille hankittua lisää huomiota erilaisten mainostajien toimesta. Toinen Miljoonapilkki järjestettiin vuonna 1998, osallistujamäärä nousi ja tuolloin kilpailuun otti osaa 21 119 pilkkijää. Vuosi vuodelta vain kasvua kokenut tapahtuma keräsi, joka aina edellisiä vuosia enemmän isomman kävijämäärän. Vuonna 2005 kilpailu järjestettiin jo kuudennen mutta viimeisen kerran. Tuolloin pilkkikisoihin osallistui ennätysmäärä 28 000 kilpailijaa. Tämä kilpailu käytiin Suomen Ponnejärvellä. On arveltu, että Miljoonapilkki on ollut yksi maailman suurimmista pilkkikilpailuista.

Miljoonapilkki tarjosi mahtavia palkintoja

Kilpailun palkinnot olivat myös rahallisesti arvokkaita, ja yksi puoli, joka varmasti houkutteli osanottajia kyseiseen kilpailuun. Useana vuonna nimittäin pääpalkintona oli auto. Ennen euroja, markkojen aikaan palkintojen arvo oli tietenkin kilpailun nimestäkin arvaten miljoona markkaa. Euroihin siirtyessä 2000-luvulla järjestetyissä tapahtumissa olivat kyseessä suurimmat mahdolliset palkintosummat, yhteensä jo miljoonia euroja. Voittajat ja palkinnot tietenkin selvitettiin saadun kalasaaliin perusteella. Tapahtumaan myös kuului, että osaan kaloista oli laitettu niin sanottuja hintalappuja, jotka oikeuttivat kyseisen summan rahapalkintoon.

Vuoden 2005 kilpailuun valmiiksi hinnoiteltuja kaloja veteen laskettiin yhteensä 11 101 kappaletta, palkintosumma olisi suurimmillaan voinut kohota 4 miljoonaan euroon! Suurimmat potit jäivät kuitenkin tuona vuonna jakamatta, pilkkijät saivat onkeensa vain kolme 20 000 euron palkintoa. Suurimman palkinnon olisi saanut ”Mr. Miljoona” ja ”Ms. Miljoona” nimetyistä lohikaloista, joihin siis vuonna 2005 käydyssä kilpailussa oli kiinnitetty miljoonan euron hintalappu. Markka-aikana nämä kalat oli tietysti hinnoiteltu miljoonalla markalla. Vuonna 1998 markkojen aikaan kilpailussa 100 000 markan lapulla merkittyjä lohia pilkittiin järvestä yhteensä 7 kappaletta.

Miljoonakalan saaminen oli haastavaa

Kukaan pilkkijä ei ole onnistunut saamaan yhdessäkään järjestetyssä tapahtumassa varsinaista miljoonakalaa, mutta sellainen on kuitenkin noussut kesällä kalastuksen yhteydessä. Palkintorahaa siitä ei silloin saanut, koska tämä kala kuului nimenomaan Miljoonapilkki tapahtuman pariin. Keskinen muisti kalastajaa kuitenkin pienellä palkintopaketilla.

Vesa Keskinen tunnetaankin erittäin hyvin sekä osaavana liikemiehenä, että hyvin monipuolisista tempauksistaan. Näin ollen ei ole ihme, että hän muistaa palkita tilanteessa, jossa palkinnon antaminen ei ole välttämätöntä.

Miljoonapilkki oli suuri tapahtuma

Miljoonapilkkiin kuten muihinkin kilpailuihin yleensä kuuluu oheistapahtumia. Kilpailussa oli esimerkiksi kuuluisia artisteja esiintymässä ja perheille suunnattuja tapahtumia. Tapahtuman kiinnostuksen ja suurien osallistuja määrien vuoksi se myös televisioitiin useampana vuonna.

Tapahtuma oli siis Veljekset Keskisen järjestämä kilpailu vuosina 1996–2005. Kilpailu sai alkunsa markkinointi tempauksesta. Ensimmäiset kilpailut järjestettiin Liesjärvellä, Lieskylässä ja myöhemmin tapahtuma siirrettiin Töysän keskustaan Ponnenjärven jäälle. Miljoonapilkkien järjestäminen loppui, kun sisäministeriön ase- ja arpajaishallintoyksikkö sai keväällä 2005 ajatuksen siitä, että tapahtuma rikkoo arpajaislakia.

Share.

About Author

Leave A Reply