Parhaat kalapaikat Suomessa – lähde kokeilemaan ainakin näitä

0

Parasta kalapaikkaa valitessa voi tulla valinnanvaikeutta jopa jo Suomen sisällä. Kalaa tulee lähestulkoon jokaisesta järvestä ja joesta sekä merestä, mutta monet muutkin seikat vaikuttavat. Joskus etäisyys ratkaisee tai se, pääseekö kalapaikan ääreen autolla. Jos kalareissuun halutaan yhdistää myös muita aktiviteetteja, saattaa kaupunkien läheisyydessä oleva kalapaikka olla paras vaihtoehto. Mikäli kuitenkin kalasaalis ratkaisee, on varminta suunnata pohjoiseen, sillä Lapin joista ja järvistä tulee monipuolisimmin ja runsaimmin kalaa. Joka puolelta Suomea kyllä löytyy upeita kalapaikkoja, joten halusitpa suunnata mihin päin vain Suomea, niin me keräsimme sinulle parhaat vinkit kalapaikkoihin joka kolkasta.

Lapin kala-apajat

Lapista löytyy kalastajalle puhtaat vesistöt sekä Suomen parhaat lohen ja harjuksen kalastuspaikat. Tunturimaisemissa voi kesällä kalastaa vaikka ympäri vuorokauden, eikä tilasta ole puutetta.  Vätsärin ja  Kaldoaivin erämaaalueilla viihtyvät suuret yli kilonkin painoiset harjukset ja taimenet, mutta harjusta voit päästä jallittamaan myös Tenojoelta, Inarijärvestä sekä Tornionjoen vesistöistä. Hyviä paikkoja taimenten saamiselle on Inarijärvi ja Kuusamon joet. Vaikka suurimmat lohisaaliit löytynevätkin Euroopan parhaasta lohijoesta Tenojoesta, myös Tornionjoki, Simo- ja Näätämöjoet kannattaa katsastaa. Lapissa tuskin turhaa kalareissua tulee, sillä pyydykseen käy muitakin syötäviä kaloja, kuten siikaa, haukea ja ahventa.Kannattaa myös lähteä kokeilemaan onneaan Porttipahtaan, Kemijärvelle sekä Kuusamon alueen järville ja joille.

Itä-Suomen kalapaikat

Helposti lähestyttävä kalapaikka Tuomiojärvi löytyy Mikkelin ja Imatran puolivälistä. Kokeilun arvoisia ovat lisäksi Pohjois-Savossa uisteluun sopiva Suvasvesi sekä Äyskoski, missä kaiken ikäiset ja kokoiset voivat kalastaa helposti.Eteläinen Savo sopii virtavesikalastuksesta kiinnostuneille. Välillä kesken kalastuksen haluaa ehkä ottaa pienen tauon tai mahdollisesti juuri hankittu virveli tai onki on mennyt rikki ja nyt pitäisi keksiä mistä saada rahat uuteen, no hätä ei ole tämän näköinen. Voit suunnata tänne katsomaan kaikki ajankohtaisimmat nettipelisivustot ja lähteä viettämään pientä taukoa ja siinä sivussa mahdollisesti tienata rahat uuteen virveliin. Tämän jälkeen on mukavaa lähteä tutkimaan alueelta löytyvää Vihovuonnetta, joka on lisäksi hyvien kulkuyhteyksien päässä. Puhtaan veden Puulavesi on erittäin suosittu kohde niin kalastaville kuin ulkoilevillekin ihmisille. Muita suosittuja järvikalastuspaikkoja ovat Joensuun pohjoispuolella sijaitsevat Höytiäinen ja Pielinen sekä lähellä Venäjän rajaa Ilomantsissa oleva Koitere.

Kalaan keskelle Suomea

Perheiden kalakohteeksi sopii myös Pohjanmaalla Seinäjoen korkeudella sijaitseva Kuortaneenjärvi, missä viihtyy kuha sekä isot ahvenet, lahnat ja hauet. Kuortaneella on hyvät palvelut ja majoittumismahdollisuudet. Niin ikään palveluiden lähellä on Keskisenkoski, josta saaliiksi voi tulla järvitaimenta, harjusta, siikaa, haukea ja ahventa. Jyväskylän liepeillä on hyviä kalapaikkoja paljon kuten Hankasalmella sekä suositulla Niemisjärvellä, ja näistäkin löytyy majoitusmahdollisuuksia runsaasti.

Share.

About Author

Leave A Reply