Rattoisaa puuhaa kalastelun ohessa

0

Kun puhutaan rentouttavista hetkistä, hyvin harvat ihmiset ovat sellaisia, jotka väittävät, ettei kalastus kuuluisi sellaisiin. Jotta oman olon saa mukavaksi, tarvitaan vain vapa, tarvikelaatikko, mahdollisesti syöttejä ja kokoontaitettava tuoli. Iso osa upeaa kalastushetkeä on myös täydellinen ympäristö, joka voi olla esimerkiksi omalla mökillä sijaitseva järvi ja sen laituri. Tärkeintä on, että sää on hyvä ja kalat tarttuvat syötteihin.

Kalastus on etenkin suomalaisten keskuudessa äärimmäisen suosittua. Siihen liittyy tietynlaista rentoutumista, mutta myös jännitettä ja arvaamattomuutta. Ei voi nimittäin koskaan tietää, milloin kala oikein tarttuu syöttiin. Joskus kaloja suorastaan satelee ovista ja ikkunoista, kun taas toisinaan joutuu odottamaan tuntikausia ilman saalista. Tällaisiin tilanteisiin olisikin hyvä keksiä, jotain muuta tekemistä, jotta ei tarvitsisi potea kauheaa tylsyyttä. Jotkut voivat lukea vaikkapa kirjaa, kun toisilla voi olla puhelimissa auki nettikasino. Kannattaa tehdä jotain, mistä itse pitää, ja millä ajan saa hyvin kulumaan!

Mitä tehdä samalla, kun kalastaa?

Jos kala ei tahdo purra, on tärkeää löytää aktiviteetteja, jotka saisivat ajan hyvin kulumaan. Seuraavaksi käydäänkin läpi, mitä tällaisina “tylsinä” hetkinä voisi oikein tehdä.

  1. Aloita kirjan lukeminen – Kaikilta varmasti löytyy kotoa jostakin hyllystä vino pino kirjoja, jotka vain keräävät pölyä. Näitä kirjoja ei koskaan avata, koska ollaan aina sitä mieltä, että aikaa lukemisell ei löydy. Miksi et siis ottaisi mukaan yhtä näistä kirjoista kalareissulle siltä varalta, että kalat eivät meinaa tarttua syöttiin. Kalastusvälineet voi laittaa oman tuolin viereen ja vavan kärkeä voi silloin tällöin tarkkailla. Jos kirjat eivät innosta, voi mukaan ottaa esimerkiksi sanoma- tai urheilulehden.
  2. Katsele sarjoja tai elokuvia – Kaikki löytyy tällä hetkellä mobiilista, myös erilaiset suoratoistopalvelut. Melkeinpä jokaisella on siis mahdollisuus katsoa omia suosikkisarjojaan juuri siellä, missä itse haluaa. Jos saalista ei meinaa tulla, voi kalastaessa katsella esimerkiksi niitä sarjoja ja elokuvia, jotka ovat kenties jääneet kotona kesken. Yhtä hyvin puhelimesta voi laittaa päälle esimerkiksi urheiluakin, jos sitä vain sattuu näkymään.
  3. Urheile – Jos viikon aikana sattui jäämään jokin kuntosaliharjoitus väliin, niin ei hätää, koska kalastamisenkin lomassa on mahdollista urheilla. On olemassa kymmeniä eri treeniliikkeitä ja harjoituksia, joita voi tehdä seisoen tai istuen omalla kehonpainolla. Samalla voi kokeilla vaikkapa joogaa, jos tuntuu, että lihakset ovat menneet hieman jumiin.
  4. Kokeile puunveistoa – Maailmasta löytyy hyvin monta elokuvaa, jossa päähenkilö veistelee puuta samalla, kun hän kalastaa. Kuka tahansa voisi yhdistää tämän vanhan harrastuksen osaksi omia kalastusreissuja. Sitä varten tarvitaan vain pala puuta ja hyvä veistopuukko. Sen opettelu vie jonkin verran aikaa, mutta kun sen oppii, voivat lopputulokset olla äärimmäisen näyttäviä ja palkitsevia.
  5. Ota päiväunet – Jos yöunet sattuivat jäämään lyhyeksi tai takana on ollut pitkä viikko, voi ihan hyvin pistää silmät kiinni, kuunnella veden liplatusta ja lopulta nukahtaa päiväunille.

Kalastaessa voi myös puhtaasti nauttia ja rentoutua

Siinäkään ei ole mitään väärää, että kalastaessa keskittyy vain siihen kaikkein olennaisimpaan ja elää hetkessä. Nykypäivänä ihmisten ongelmana on se, että koko ajan pitäisi olla tekemässä jotakin. Kalastus itsessään on jo kelpo harrastus ja sen parissa voi rentoutua ja hengähtää, vaikka kalaa ei tulisikaan.

Kalastuksen viihdyttävyydestä kertoo paljon se, että sen suosio vain kasvaa jatkuvasti. Ihmiset siis puhtaasti nauttivat kalaan menemisestä, vaikka sieltä ei jäisi saalista matkaan.

Share.

About Author

Leave A Reply