Kiinnostavat kalastustapahtumat ympäri Suomen 2022

0

Kiistatta kalastus on viihdyttävää ja hauskaa ajanvietettä. Sitä voi harrastaa ympäri vuoden ja jokainen kalastuskerta on uniikki, koskaan ei nimittäin voi tietää, mitä vavan päähän ilmestyy – vai ilmestyykö yhtään mitään. Sama yllätysmomentti ja jännitys on läsnä monessa muussakin arjen toimessa.

Esimerkiksi aina kun lottoat, joudut pakostakin jännittämään, osuuko potti tällä kertaa kohdallesi. Sama voidaan sanoa myös siitä hetkestä, kun pyörität kolikkopelin keloja, joita rekisteröintivapaat kasinot tarjoavat. Kalastus sisältää kaiken tämän sekä tietenkin luonnon läheisyyden.

Kalastus voi yhtä lailla olla sosiaalista viihdettä, jonka johdosta sen ympärille järjestetäänkin monenlaista toimintaa ympäri Suomen. Erilaiset kalastuskilpailut ja festivaalit ovat yleisiä pienilläkin paikkakunnilla, koska kalastus on helposti opeteltava ja kaikkien tuntema toiminto. Olemme listanneet muutamat niistä alle.

Vapapäivä — 11.06.2022

Metsähallituksen järjestämässä tempauksessa voidaan kalastaa 30 eri kohteessa ympäri Suomen. Etenkin aloitteleville kalastelijoille suunnattu tapahtuma on avoin kaikille, joskin pääpaino on nuoremmissa kalastelijoissa, joille se on ilmaista. Yli 18-vuotiaiden täytyy lisäksi huolehtia luvista.

Joissain kohteissa on oppaita auttamassa nuorempia kalastuksen alkuun. Heiltä voi saada tarvittavia vinkkejä ja ohjeita siihen, kuinka kala nappaa parhaiten sekä mitkä ovat oikeanlaiset tekniikat. Opastettuun toimintaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ainoastaan niihin kohteisiin, joissa ei ole opastusta, täytyy ilmoittautua etukäteen. Se tapahtuu lähettämällä sähköpostia Metsähallitukselle. Vapapäivällä on lisäksi oma uniikki Vapapäivä-uistin, joka voidaan ostaa pelkästään tapahtumapaikalta eikä sitä myydä kaupoissa.

Street Fishing, Kajaani — 14.06.2022

Voisiko sinusta tulla Kajaanin seuraava kalamestari? Voit testata taitosi leikkimielisessä Street Fishing -kilpailussa kesäkuun 14. päivä. Se käydään Kajaanin keskusta-alueella, Kajaaninjoen varrella. Kilpailuaika on kello 17-20 välillä, jonka voittaja saa Kajaanin kalakunkku -tittelin.

Kilpailuun osallistujat kilpailevat kahden hengen joukkueina ja jokaisella kilpailijalla voi olla korkeintaan kolme vapaa kisassa. Neljän eri kalalajin suurimman vonkaleen yhteismitta mitataan ja pisimmän mitan saanut voittaa. Heittokalastajilla täytyy olla kalastonhoitomaksu hoidettu ennen kilpailua. Siihen voi ilmoittautua netissä tai paikan päällä reilusti ennen kilpailuaikaa.

Street Fishing, Uusikaupunki — 27.07.2022

Street Fishingin toinen mittelö käydään Uudessakaupungissa heinäkuun lopulla. Kajaanin kanssa samoilla säännöillä käytävän tapahtuman voittaja on kuitenkin Uudenkaupungin kalakunkku. Kilpa-alueena on Kaupunginlahti ja vavat voidaan heittää veteen ensimmäisen kerran klo 17.00. Kello 20.00 mennessä neljästä eri kalalajista suurimmat vonkaleet napannut kaksikko voittaa.

Kalan perässä voi lomailla

Ahkerasti kalastavat tuntevat taatusti kotinsa lähellä olevat kalastusvedet. Kesäloma voi kuitenkin tarjota mahdollisuuden lähteä hieman pidemmälle ja samalla pakata kalastustarvikkeet mukaan. Voit yhdistää helposti minkä tahansa kesäloman kalastukseen ja kokeilla aivan uusiakin kalastuslajeja.

Suomen kosket ovat oivia paikkoja perhokalastukseen ja samalla heittokalastusta voi harrastaa melko helposti missä vain joessa ja järvessä. Lämpimät kesäillat ja rauhallinen kalastus ovat taatusti piirtyneitä monen suomalaisen sielunmaisemaan.

Share.

About Author

Leave A Reply