Fiksuja kalastukseen liittyviä yritysideoita tunnettujen kala-alueiden lähellä asuville

0

Kalastus on suosittu harrastus, mutta intohimoinen kalastaja käy kalassa ahkerasti, kerää kokemusta ja haluaa oppia jatkuvasti uutta lajista. Silloin tällöin harrastuksesta voi muodosta elinkeino ja sitä voidaankin hyödyntää monenlaisessa yritystoiminnassa.

Se voi olla erityisen kannattavaa niillä alueilla, jotka ovat kuuluisia kalastuksestaan. Suomessa näitä alueita on satoja, mutta etenkin Lapissa, Itä- ja Keski-Suomessa on kuuluisia järviä, koskia ja jokia, joista voi napata monenlaista kalaa aina lohista haukiin, taimeniin ja ahveniin.

Kalastusmatkailu on monesti kausiluontoista. Esimerkiksi monikaan ei lähde pilkkimään lähijärveä kauemmaksi, kun taas kesällä voidaan matkustaa pitkiäkin matkoja esimerkiksi lohien perässä Lappiin sekä lomailla samalla. Tutustu seuraaviin ideoihin ja mieti, olisiko sinusta kalastusyrityksen pyörittäjäksi.

Erämatkojen järjestäminen

Kalastus on paljolti luonnossa liikkumista ja juuri oikeiden kalapaikkojen etsintää. Jos olet ekspertti oman alueesi kalarikkaimmista pisteistä ja osaat myös vaikkapa yöpyä luonnossa, valmistaa ruokaa, tehdä tulet sekä omaat vaadittavan koulutuksen, voit miettiä erämatkojen järjestämistä.

Hyvin moni on valmis maksamaan valmiista paketeista, joissa kaikki on mietitty ja hoidettu heidän puolestaan. Erämatkoihin kuuluu kuljetus, ruokailut, opaspalvelut, kalastus ja mahdollisesti yöpyminenkin.

Kalastustarvikkeiden erikoisliike

Joillekin kalastus on suoraan välineurheilua ja he ovat tällöin enemmän kiinnostuneita kalastustarvikkeista kuin itse kalastuksesta. Myös tätä tietoa voi hyödyntää yritystoiminnassa ja perustaa kalastustarvikkeita myyvä erikoisliike. Nykypäivänä yritystoiminta voi pyöriä vieläpä kokonaan netissä.

Tarvikkeille on aina kysyntää ja etenkin uusimpien kalastusinnovaatioiden tuominen Suomeen ensimmäisten joukossa on tae menestykselle. Lisäksi valmistuotteiden rinnalla voidaan myydä esimerkiksi käsintehtyjä kalastustarvikkeita, kuten vaappuja ja uistimia. Ehkä haluat suunnata suuremmille apajille ja mahdollisesti tarjota myös valmiiksi teknisillä tarvikkeilla varustettuja kalastusveneitä.

Mieti seuraavia asioita ennen yritystoiminnan aloittamista

Vaikka innostuisit heti kalastusyrityksen perustamisesta, joudut sitä ennen käymään läpi useita asioita ja miettiä ihan yritystoiminnan aloittamisen perusteita. Olemme listanneet seuraavat kohdat, jotka sinun tulisi käydä läpi etukäteen.

Rahoitus

Minkä tahansa yrityksen perustaminen vaatii pääomaa. Ensimmäiset vuodet eivät myöskään välttämättä tuo suurta voittoa, johon täytyy varautua. Hyvin moni perustaa yrityksen säästöillään ja ottaa sen päälle jonkin verran lainaa. Lainan ottaminen on erinomainen idea, jos olet varma maksukyvystäsi huonoimmassakin tilanteessa.

Lainantarjoajia on runsaasti ja niihin kuuluu tietenkin oma pankkisi. Jos etsit lainaa netistä, tällöin esimerkiksi LoanScouter vertaa lainat puolestasi ja voit heti nähdä eri rahalaitosten erot lainaehdoissa ja koroissa.

Luvat, koulutus ja välineistö

Seuraavaksi sinun täytyy ottaa selvää, minkälaisia lupia haluamasi yrityksen perustaminen vaatii. Täytyykö sitä varten kouluttautua ja mitä välineitä tulet tarvitsemaan. Joskus kaikenlaisiin lupiin, vakuuksiin, myytävien tuotteiden hankintaan ja työntekijöiden palkkaamiseen vaaditaan runsaasti rahaa eikä se välttämättä hoidu hetkessä.

Suomessa kannustetaan yrittäjyyteen

Arvostus Suomen luontoa kohtaan on suurempaa kuin koskaan. Nyt on juuri oikea hetki pistää oma kokemus ja tietotaito töihin ja ansaitsemaan rahaa. Suomessa on paljon yritystoiminnassa neuvovia palveluja, joihin kannattaa ottaa yhteyttä ja aloittaa prosessi.

Share.

About Author

Leave A Reply