Tämän hetken 5 parasta kalastusvideopeliä

0

Kuten hyvin tiedämme, kalastaminen on yksi rentouttavimmista harrastuksista ja sen parissa aika vilahtaa kuin siivillä, mutta voiko saman kokemuksen saada kotisohvalta käsin? Kalastusurheilu ei ole itsestään selvä valinta, mitä tulee urheilupeleihin, mutta muutamia varsin mallikkaita pelejä löytyy niin realismin kuin kevyen viihteen kaipaajalle. Alla käymme läpi muutamia suosituimpia kalavideopelejä, joita tällä hetkellä on saatavilla markkinoilla.

Fishing Planet

Kärkisijalle nousi Fishing planet, joka on täysin omaa luokkaansa oleva simulaatiopeli, jota realistisempaa kalastuskokemusta sohvalta käsin et hevillä löydä. Fishing Planetista löytyy myös toimiva ilmaisversio ja se on saatavilla Xbox Oneen, Playstationille ja PC:lle. Fishing planet tarjoaa lukuisia eri kalastuslokaatioita Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta ja mikä tärkeintä siitä löytyy kalastustyylejä moneen makuun sekä venemalleja kajakeista moottoriveneisiin. Peliä voi pelata yksin tai kaverin kanssa ja se on ehdottomasti markkinoiden realistisin kalastuspeli tällä hetkellä.

Fishing Resort

Nintendo Wii:lle kehitetty Fishing resort luonnollisesti käyttää hyväkseen liikkeentunnistusta ja se on ehdottomasti tämän pelin yksi parhaista ominaisuuksista. Saaliiksi pelissä voi saada jopa 216:ta eri kalalajia. Pelin grafiikat ovat huolella tehtyjä vaikka pohjautuvatkin fantasiahamoihin toisin kuin edeltävä realistinen Fishing Planet. Pelin yhtenä erikoisuutena on harvinainen kalasaalis Dunkleosteus, joka on sukupuuttoon kuollut suuri petokala, joka eli satoja miljoonia vuosia sitten. Vain harva pelin aktiivisinkaan käyttäjä on onnistunut nappaamaan tämän harvinaisen yksilön.

Ultimate Fishing Simulator

Ultimate Fishing Simulator on hauska ja huolella suunniteltu kalastussimulaattori, johon voi peruslokaatioiden ja välineiden lisäksi ostaa lisäominaisuuksia niin halutessaan. Pelin kehittäjä  tuo aktiivisesti ja säännöllisin väliajoin uusia joko ilmaisia tai maksullisia päivityksiä ja ladattavia ominaisuuksia pelaajien saataville ja näin peli pysyy mielenkiintoisena siitä innostuneille. Erityinen piirre pelissä on “metsästäjänäkö”, jolla pelaaja näkee, missä kalat liikkuvat. Realistinen ominaisuus pelissä ei kylläkään ole se, että kalaa tulee lähes aina, vaikka tosikalastaja tietää hyvin, ettei kala aina syö ja usein kotiin mennään tyhjin käsin. Kuitenkin peli sopii niille, jotka haluavat saada varmasti kalaa koukkuun.

Fishing: Barents Sea

Tämä peli on hyvin erilainen kuin aiemmat pelit sillä toisin kuin edellisissä, tässä harrastetaan kaupallista kalastusta erilaisilla veneillä ja laivoilla. Pelaaja ottaa haltuunsa oman kalastusveneen, jolla seilaa pitkin Barentsinmerta, ja jota pikkuhiljaa päivitetään pelin edetessä. Kalastaa voi siimalla tai verkoilla, ja kaloja perataan sekä muutenkin puuhastellaan kalastuksen parissa. Pelin on hidas ja kehittyy pikkuhiljaa, mutta rahalla peliä voi edistää ja laivan kokoa kasvattaa. Peli on rentouttava ja koukuttava viihdyke, mutta ei varsinaisesti pyri tuomaan kokemusta kalastuksen hurmasta niin kuin aiemmissa peleissä.

Ice Lakes

Nimensä mukaan tämä peli on tehty juuri pilkkijöitä silmällä pitäen, joka sinänsä sopii varsin hyvin suomalaiseen makuun. Vaikka pilkkiminen ei olisikaan juuri se omin laji, on pelistä tehty varsin viihdyttävä vaikka sen pääpaino muiden pelien sijaan onkin juuri lokaation valinnassa, sään ja ympäristön optimoinnissa sekä oikean syötin valinnassa, jotta kala nappaisi kaikkein varmimmin. Peliä voi pelata yksin tai yhdessä. Miinuspuolina mainittavaa on, että siitä puuttuu kattava manuaali ja peliin perehtyminen voi olla hieman työlästä sekä grafiikoissa on vielä toivomisen varaa. Pelistä löytyy kuitenkin mukavasti kalalajeja sekä karttaa mistä valita sekä kisaamista muita online pelaajia vastaan. Siinä on myös battle royale ominaisuus sekä erilaisia sääolosuhteita vastaan taisteleminen on varsin mielekstä puuhaa kaiken kaikkiaan, joten peli on varsin varteen otettava vaihtoehto vaikka pilkkiminen ei olisikaan juuri se omin juttu.

 

On myös muita lukuisia kalastuspelejä, jotka mainittakoon lyhyesti. Monissa peleissä kalastus on yksi lisäominaisuus; mm. Pokemonilla on oma kalastusversionsa, ja useilla nettikasinoalustoilla on myös klassisten pelien – kuten pokeri – lisäksi kalastusaiheista tarjontaa, tai yksinkertaisempia mobiilipelejä, kuten Fishing Clash, Let’s Fish ja FishingStrike.

Mikään ei voita oikeaa kalastusta, mutta kalastuksen makuun pääsee kyllä kotoakin käsin oli sitten käytössäsi pelikonsoli, PC tai kännykkä. Jatkuvan teknologisen kehityksen myötä on kiinnostavaa nähdä mihin virtuaalielämyksiin vielä tulevaisuudessa ylletään, mutta toistaiseksi kalastuspelit on hauska lisä omaan harrastukseen, jos ei muuta.

Share.

About Author

Leave A Reply