Eksoottisia kalastuskohteita ympäri maailmaa

0

Voit kalastaa monissa paikoissa ympäri maailmaa, ainakin jos budjetissa on tällaiselle reissaamiselle tilaa. Mahtavia paikkoja löytyy miltei mistä päin maailmaa tahansa, mutta tähän artikkeliin kokosimme eksoottisimmat kalastuskohteet Etelä-Amerikasta, Afrikasta ja Pohjois-Amerikasta!

Heille, jotka etsivät aina seuraavaa suurta saalista ja ovat valmiita matkustamaan ympäri maailmaa sen saamiseksi, on olemassa joitakin uskomattomia kalastuskohteita. Näissä voit saada harvinaisia kaloja, joitakin haityyppejä ja jopa sellaisia kaloja, jotka voivat painaa jopa 700 kiloa. Näiden listattujen kohteiden tulisi olla ihan jokaisen vakavasti otettavan kalaharrastajan bucket-listilla. Jos ne eivät siis ole, lisää ne sinne!

Lopulta kysymykseksi jääkin enää vain se, mistä näistä kohteista haluat käydä ensimmäiseksi. Lähdetkö Atlantin toiselle puolelle vai kiinnostaako Australia enemmän? Oli valintasi mikä tahansa, varmaa on että kalastusmatka on ainutkertainen kokemus. Jos aiot syödä saamasi kalan, varmista, että se on laillista ja asianmukaisesti valmistettua.

Kiritimati Havaijin eteläosassa

Lähes 1 000 mailia Havaijin saaristosta etelään sijaitsee Kiritimati. Se tunnetaan myös nimellä Joulusaari.

Haluatpa sitten napata suuren makohain tai keltaevätonnikalan, on tämä sopiva paikka sille. Kiritimati ei muistuta mitään muuta löydettyä paikkaa maapallolla, koska se on rakennettu pelkästään korallimuodostelmista. Tämä tarkoittaa sitä, että olet kaukana muista, ja lisäksi voit nauttia parhaista näkymistä Tyynelle valtamerelle.

Iliamna Lake Alaskassa – Pelit vs Todellisuus

Nettirahapelit vievät monet kalastusaihissa peleissään pelaajat kohti Alaskan jäisiä maisemia. Niiden parissa voit jopa kokeilla mielikuvissa kalastamista, mutta todellisuudelle ne eivät tietenkään vedä vertoja.

Pohjois-Amerikassa sijaitsee useita eksoottisia kalastuskohteita, jotka eivät ehkä tunnu kovin eksoottisilta etukäteen. Alaskassa sijaitsevan Iliamna-järven sanotaan olevan järvihirviön koti, mutta paikalliset tiedemiehet uskovat, että kyseessä on vanha valkoinen sampi, joka on noussut ravintoketjun huipulle ja vain jatkaa kasvuaan vanhetessaan.

Kun sinulla on mahdollisuus pyydystää tämä järvihirviö, löydät myös suuria määriä pohjoisia, kylmän veden kaloja, kuten kuningaslohta, teräslohta ja kirjolohta.

Haida Gwaii Kanadassa

Pohjoisempana Kanadassa sijaitseva Haida Gwaii on saaristo, joka on tarjonnut suojaa ja optimaaliset lisääntymisolosuhteet monille kalalajeille. Kirjolohen takia kalastajat kuitenkin kerääntyvät tähän eksoottiseen kalastuskohteeseen joka vuosi kesäkuusta syyskuuhun.

Kalastuskauden aikana pyydetään viikoittain vähintään 30 kilon painoisia kiinanlohia.

Cairs & Lizardsaaret Australiassa

Mustamarliinia ei löydy kaikkialta maapallolta, joten jos haluat ehdottomasti saada sellaisen saaliiksi, paras paikka nappaamiseen on Australia. Cairs Islandin ja Lizard Islandin väliset vedet tarjoavat täydellisen ympäristön näille harvinaisille kaloille.

Lämpimät vedet mahdollistavat mustamarliinin lisääntymisen täällä nopeammin kuin muilla Tyynenmeren lämpimillä rannikkoalueilla.

Tansania Afrikassa

Tansania on kuuluisa monista asioista, kuten Afrikan korkeimmasta huipusta, Kilimanjarosta, ja upeista safarielämyksistä, joita maa tarjoaa turisteille. Harvalla tulee kuitenkaan mieleen se, miten loistava se on eksoottisena kalastuskohteena. Itse asiassa, se on yksi parhaita eksoottisia kalastuskohteita.

Näin ei ollut vielä vähän aikaa sitten, mutta nyt kun sekä Mnyera- että Ruhudji-joet on löydetty, yli 20 kilon painoisia tiikerikaloja pyydetään yleisesti joka kalastuskausi. Tiikerikalat tunnetaan alueellisesta ja aggressiivisesta käyttäytymisestään, mikä tarkoittaa, että kaikki tänne matkustavat kalastajat eivät välttämättä pääse nappaamaan siitä.

Haasteita rakastavalle Tansania on ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka. Jos perustason haasteet eivät kiinnosta, kokeile perhokalastusta.

Karibajärvi Zimbabwe & Sambia

Karibajärvi on ihmisen tekemä järvi, joka sijaitsee Zimbabwen ja Sambian rajalla ja joka syntyi Kariban padon rakentamisen yhteydessä. Kapenta, pieni sardiinikala, lisättiin järveen kalastuskaupan edistämiseksi.

Tiikerikala huomasi kuitenkin luonnollisesti kapentan helpoksi saaliiksi ja kasvaa nyt jopa 60 kiloon Kariba järvessä. Tiikerikalat, etenkin täällä tavatut, ovat erittäin aggressiivisia taistelijoita, ja niiden terävät hampaat kilpailevat piranjojen hampaiden kanssa. Tämä on tehnyt Kiraba-järvestä kohteen, josta useimmat eksoottisten kohteiden kalastajat unelmoivat.

Tierra del Fuego Argentiinassa

Tierra del Fuego on pieni saariryhmä Etelä-Amerikan mantereen kärjessä, joka on suurimmaksi osaksi kansallispuistoksi nimetty. Isla Grande eli ”iso saari” on syrjäinen ja autio.

Näiden vesien taimenet painavat keskimäärin yli 10 kiloa, mutta useat niistä on saatu saaliiksi yli 25 kilon painoisina.

Guyana Etelä-Amerikkassa

Etelä-Amerikassa sijaitsee myös Guyana. Yli 80 prosenttia maasta on tiheän trooppisen metsän peitossa, ja pelkästään tällä pienellä alueella on yli 15 prosenttia maailman makeasta vedestä. Täällä viihtyvät suurimmat tieteen tuntemat kalat, arapaimat.

Tämä kala voi helposti nousta 700 kiloon tai yli, mikä tekee sen kelaamisesta melkoisen haasteen. Arapaimat ovat aggressiivisia ja ne taistelevat vastaan rajuilla päänheilutuksilla, joiden tiedetään vetävän kalastajat yli laidan, jos tähän ei ole valmistautunut.

Share.

About Author

Leave A Reply